עכשיו זה ודאי - שוק ההנפקות הראשוניות ב-2008 משקף מצב של בצורת, והסטארט-אפ הישראלי Eyeblaster הוא רק עדות אחת עגומה לכך. אתמול (ד') החליטה החברה הישראלית למשוך בחזרה את התשקיף שהגישה לרשות ניירות ערך האמריקנית (SEC). לדברי החברה, הסיבה לכך נעוצה ב"תנאי השוק".
ההודעה מגיעה כשבועיים לאחר שנחשף ב"גלובס" כי החברה פיטרה כ-5% מעובדיה בישראל. סך הכל עובדים בחברה כ-250 איש. מטה החברה ממוקם בניו-יורק, והמו"פ ברעננה.
במארס הודיעה החברה על תוכניתה להנפיק בבורסה האמריקנית. אז הודיעה החברה כי היא מתכננת לגייס 115 מיליון דולר, כאשר את ההנפקה היו אמורים להוביל בנקי ההשקעות ליהמן ברדרס ודויטשה בנק. אולם, מאז קרסו השווקים הפיננסיים, ועימם ליהמן ברדרס, והחלום החל להתרחק.
בטיוטת התשקיף האחרונה שהגישה באוקטובר, פירטה החברה את תוצאותיה לרבעון השני של 2008. ההכנסות של החברה עמדו על כ-17.6 מיליון דולר, עלייה של 76% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, והרווח הנקי עמד על 2.2 מיליון דולר, בהשוואה ל-400 אלף דולר ברבעון השני ב-2007. הרווח התפעולי של החברה הסתכם ברבעון השני בכ-2.7 מיליון דולר.
אייבלסטר, שנוסדה ב-1999 ע"י גל טריפון, שמכהן כמנכ"ל, ועופר זדיקריו, שמשמש כמנהל המו"פ מפתחת פתרונות פרסום למדיה הדיגיטלית, כולל פרסום על רשת האינטרנט, בסלולרי, ובמשחקי מחשב. עד כה גייסה החברה 40 מיליון דולר, כאשר בסבב האחרון שביצעה ב-2007 גייסה 30 מיליון דולר, משורת משקיעים, בהם אלי ברקת, מייסד קרן ההון סיכון BRM קפיטל ויונתן קולבר. עוד השקיעו בחברה קרן ההון סיכון Insight ו-Sycamore.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.