עוד זמן אוויר לערוץ 10: ההחלטה על הארכת הזיכיון נדחתה לחודש מארס

שר התקשורת צפוי לפרסם בזמן הקרוב את החלטת הוועדה הבינמשרדית שהקים לבחינת המעבר משיטת הזיכיונות לשיטת הרישיונות

ועדת הכלכלה של הכנסת האריכה היום את נקודת הבדיקה של ערוץ 10 עד לראשון במארס. ההחלטה התקבלה במהלך דיון משותף של ועדת הכלכלה ו-ועדת החינוך שהתקיים הבוקר בראשותו של ח"כ משה כחלון.

כזכור, ההחלטה בוועדת הכנסת התקבלה היום בעקבות ההחלטה של שר התקשורת, אריאל אטיאס, לאמץ את המלצת מועצת הרשות השנייה ולדחות את קבלת ההחלטה בשאלת הארכת הזיכיון של ערוץ 10 לחודש מארס.

עם קבלת ההחלטה בעניין נמסר ממשרד התקשורת: "כידוע, מזה זמן רב נתון ערוץ 10 בקשיים כלכליים, ואף לא עמד בהתחייבויותיו כזכיין הערוץ המסחרי השלישי (כפי שעולה מדו"ח תורג'מן). עתה, עם פרוץ המשבר הכלכלי העולמי והמשבר שנוצר בענף הטלוויזיה בישראל, ראה השר אטיאס חובה להתערב על מנת לנסות ולהגיע לפתרון בנושא".

במקביל, שר התקשורת צפוי לפרסם בזמן הקרוב את החלטת הוועדה הבינמשרדית שהקים לבחינת המעבר משיטת הזיכיונות לשיטת הרישיונות, דבר שעשוי לשנות את השוק בכללותו, כמו גם את המשמעות של הארכת הזיכיון של ערוץ 10 בשנתיים נוספות - זאת תמורת פריסת חובותיו.

כמו כן, אתמול קיימה מועצת הרשות השנייה ישיבה נוספת בעניין מיקוד הרגולציה, זאת בעקבות פרישתו של חבר המועצה דוד אלכסנדר ממועצת הרשות ומינויו של אייל בוחבוט לתפקיד ראש ועדת הטלוויזיה. בוחבוט גם ירכז את המתווה לשינוי בכללים ובמחויבויות של ערוצים 2 ו-10.

בנושא אחר החליטה מועצת הרשות השנייה על דחייה של שבועיים להגשת ההצעות במכרזי גל ב' של הרדיו האזורי, זאת בעקבות בקשות שהתקבלו ומתוך רצון לקדם את התחרות במכרזים ולהעניק הזדמנות שווה לכלל המתמודדים. בעקבות הדחייה יתקבלו הצעות עד לתאריך 21 בינואר 2009.

כמו כן החליטה המועצה להתיר לרדיו חיפה ובעל מניותיו, דני נישליס, אחזקה מצטברת שלא תעלה על 33% מאמצעי השליטה ברדיו ת"א.