ועדת הכספים אימצה היום (ד') את הצעת רשות ניירות ערך ואישרה תקנות המרחיבות באופן ניכר את חובות הגילוי של חברות המנפיקות אגרות חוב. התקנות החדשות אמורות לסייע בהפיכת אגרות החוב לשקופות מאי פעם בכל הנוגע למידע עליהן המתפרסם לציבור.
היקף שוק האג"ח הלא-ממשלתי הסחיר נאמד כיום בכ-280 מיליארד שקל. ב-2009 צפויות החברות המנפיקות לפרוע אג"ח בכלל ב- 20 מיליארד שקל, ובשנת 2010 - 24 מיליארד שקל.
התקנות שאושרו קובעות כי מעתה והלאה תפרסם החברה המנפיקה טבלה שתרכז את נתוני כל סדרות האג"ח שהנפיקה, כולל מועדי הפירעון, שיעורי הריבית, זכויות ההמרה, השווי ההוגן של ההתחייבויות, יחס ההמרה, פרטים בדבר הנאמן ועוד.
כמו כן, תודיע החברה שעמדה במהלך תקופת הדו"ח בהתחייבויות ובתנאים שאותם הבטיחה למחזיקי האג"ח, כולל רישום השעבודים לטובת המחזיקים, דיווח אם במהלך התקופה הרלוונטית התרחשו אירועים שהיוו עילה להעמדה לפירעון מיידי, רמת החשיפה של החברה בעקבות אירועים כאלה, הפעולות שביצע הנאמן כדי להתמודד עם סיכון לאי-החזרת האג"ח ועוד.
בנוסף, יהיה על מנפיקות האג"ח לפרסם פרטים על הנכסים ששועבדו לטובת המחזיקים ולגלות למחזיקים אודות הערכות שווי שקיימות בחברה.
דיווח זה יתקיים בשני מישורים: אם יהיה בידי החברה באותו מועד הערכת שווי ששימשה לצורך קביעת ערכם של נכסים משועבדים בדו"חות הכספיים שלה, יהיה עליה לצרף אותה לדו"חות עצמם. גם במקרה בו החברה בוחרת להזמין הערכת שווי עבור נכס שבכוונתה לשעבד יהיה עליה לפרסם אותה במלואה, אבל בנסיבות אלה יהיה עליה גם לעדכן את הערכת השווי.
החברות יחוייבו לפרסם תזרים מזומנים חזוי
בנוסף, עיגנה הכנסת בתקנות לחייב את החברות לדווח בדו"ח הדירקטוריון על המקורות הכספיים שמהם היא צפויה לפרוע את התחייבויותיה בשנתיים שלאחר מועד הדו"ח התקופתי.
דיווח זה יחייב את הדירקטוריון לדון במצב האג"ח של החברה. יהיה עליו לבחון האם מתקיימים סימני אזהרה שמעידים על האפשרות שהחברה תיקלע לקושי לעמוד בהתחייבויות.
לאחר בחינת המצב יהיו בידי הדירקטוריון שתי אפשרויות: האחת, להורות על פרסום תזרים המזומנים עם ההסברים המתחייבים; השנייה, שלאחר הבחינה הגיע למסקנה כי אין חשש סביר שהחברה לא תעמוד בהתחייבויותיה. במצב כזה, הדירקטוריון יידרש לפרט את הבדיקות שביצע ולהסבירן.
התקנות קובעות חובת צירוף דו"ח תזרים מזומנים גם לגבי דו"ח רבעוני. דהיינו, בכל מועד דו"ח רבעוני או שנתי - על הדירקטוריון לדון ולבחון את נושא סימני האזהרה בצירוף תזרים המזומנים. כמו כן, הוא צריך לתת גילוי או שינוי או חידוש מהותי שחל ביחס לרבעון הקודם, ביחס לכל הגילוי שהוא נדרש לתת בדו"ח השנתי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.