בסיומו של יום מסחר תנודתי, טיפס מחיר החוזים העתידיים על הנפט הגולמי למסירה בחודש מארס ב-2.8 דולרים וננעל בבורסת הסחורות בניו-יורק ברמת 46.47 דולר לחבית. בסיכום שבועי, השלים הזהב השחור זינוק של כמעט 10 דולר, כשטיפס ב-27.3%. ואם זאת נסייג - במהלך השבוע פקעו החוזים העתידיים למסירה בפברואר והסדרה הקצרה ביותר הפכה להיות החוזים למסירה במארס.
"אפילו הסוחרים לא מסכימים על מה מניע את השוק", אמר פיל פלין, אנליסט באלרון סחר, לאור הזינוק החד במחירי הנפט, שרק ביולי אשתקד זינק לשיא של כ-147 דולר לחבית. "מחירי הנפט מונעים מכיוונים שונים", הוסיף. פלין עצמו, שאמר את הדברים לסוכנות הידיעות "AP", נמנה עם מחנה הסוברים כי הנפט בדרכו מטה.
ההנחה היא המשקיעים "החנו" את כספם בשוק הסחורות, חרף התהיות שנותרו פתוחות לגבי היקף הקיצוץ בתפוקת הנפט עליו צפוי להכריז אופ"ק - ארגון יצואניות הנפט. נזכיר, כי רק אתמול למדנו מדו"ח המלאים השבועי כי מתקני האכסון בארה"ב עולים על גדותיהם בשל רמות מלאי גבוהות מהצפוי. זו אותו היצע שהביא את הנפט הגולמי להיסחר בטריטוריה שלילית מוקדם יותר היום.
שובה של "המתכת הצהובה"
מכל פנים, הנפט הגולמי לא היה "החניון" היחיד של המשקיעים היום; אליו הצטרף גם המסחר בזהב, המשמש כאפיק מקלט למשקעים בעתות של תנודתיות בשווקים. החוזים העתידיים על מחיר אונקית זהב למסירה בפברואר טיפסו היום ב-37 דולר, כלומר 4.3%, ל-895.8 דולר בנעילה. מוקדם יותר, האמיר מחירה של אונקיית זהב ל-903.8 דולר בזירת המסחר גלובקס, רמה בה לא נסחרה המתכת מאז ה-8 באוקטובר אשתקד.
"המשקיעים מתחילים לראות כי המתכת הצהובה היא אחת מחופי המבטחים מפני הגל הבלתי נמנע של אינפלציה", אמר ל"מרקט ווטש" קווין קר, עורך "התראות עולמיות לסחורות".
"מבחינה טכנית, הזהב מזנק באמצעות מספר רמות, ביחד עם הכסף, ואנו מתחילים לראות משקיעים טובלים את קצות האצבעות חזרה בשוק", אמר קר. "הזהב עשוי להוציא את הסחורות מגל המכירות רחב ההיקף שלהן". במהלך השבוע הוסיף השבוע הזהב לערכו 55.9 דולר - השקולים לשיעור של 7%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.