המסחר באופציות משקף לדולר המשך התחזקות של 0.1% כנגד השקל; לידר: ההתחזקות עשויה להימשך בטווח הקצר

לידר שוקי הון: "ב-2009 צפוי גירעון גדול יותר ממה שצופה בנק ישראל - של כ-5.5% ; באגוד ממליצים לנצל את הגלים במחירי הנפט: "בטווח הארוך יגיע ל-60 ד' לחבית - אבל בינתיים יכול לרדת הרבה"

היום, כבכול יום ראשון, לא מתקיים מסחר במט"ח. האופציות על הדולר משקפות לו התחזקות של 0.1% לרמה של 4.068, בפתיחת שבוע המסחר. שערו היציג של הדולר נקבע ביום שישי האחרון על4.065, לאחר שהוסיף 1.195% לערכו.

"בנק ישראל אופטימי לגבי הגירעון השנה: 4.1% תוצר. להערכתנו, צפוי גירעון גדול יותר, של כ-5.5%. יחד עם זאת, שילוב של מימון מחו"ל, ושימוש בעודפי גיוס יקטין את הלחץ על שוק האג"ח המקומי". כך מעריכים כלכלני לידר שוקי הון בסקירתם השבועית.

הכלכלנים מציינים כי, כפי שהם צפו, בנק ישראל הוריד את הריבית ב-0.75% לנוכח החשש לכניסה למיתון בישראל. פישר רומז שניתן להוריד את הריבית לכמעט אפס ושימוש בכלים נוספים, וזוהי מגמה התומכת בארוכים. לדבריהם,יש גבול לתלילות העקום - כאשר הריבית הבסיסית תרד ל-0.5% או אפילו 0.25% בעוד חודש-חודשיים, אין זה סביר שהשחר הארוך ייסחר סביב 5%, אלא יותר קרוב ל-4.5%.

עוד מעריכים בלידר כי הפיחות הזוחל בשקל עשוי להימשך בטווח הקצר, על רקע ציפיות לצמצום משמעותי בפער הריביות עם ארה"ב והמשך רכישות מט"ח על-ידי בנק ישראל. בבית ההשקעות עדיין מעדיפים את האירו על הדולר, ברמה של 1.28 דולר לאירו. לטענת הכלכלנים, הזרמות מסיביות וגידול חד בגירעון בארה"ב אינם תומכים בדולר.

כלכלני אגוד: הנפט יכול להיות אפשרות ללקוח ספקולטיבי

את הסקירה השבועית של בנק אגוד, פותחים הכלכלנים בהתייחסות לשוק המניות. "למרות העליות החדות בשבוע שחלף, הנתונים על הפעילות הכלכלית בעולם בכלל ובארץ בפרט ממשיכים להיות חלשים, והתחזיות הכלכליות לגבי שנת 2009 ממשיכות להיות עגומות. עם זאת, צריך לזכור כי בעקבות הירידות החדות בשווקים הפיננסים בעולם ובארץ, יש נכסים רבים הנסחרים בחסר על שוויים הכלכלי ומהווים הזדמנות השקעה לטווח הארוך".

כלכלני הבנק ממשיכים להמליץ ללקוח הסולידי לשמור על שיעור של 10% במניות, ולספקולטיבי - עד 35%, כאשר הם מעדיפים את הסקטורים הדפנסיביים כגון בריאות וצריכה פרטית.

עוד מציינים באגוד כי למשקיעים בעלי טווח נשימה ארוך, מניות טכנולוגיה, בעלות שווי שוק גבוה והכנסות יציבות יחסית, יכולות להיות מעניינות. לדברי הכלכלנים, גם הנפט בשיעור מצומצם יכול להיות אפשרות ללקוח ספקולטיבי, כאשר יש לשים לב לגלים המאפיינים את מחיר. "לאורך זמן, אנו מאמינים שהמחיר צריך להיות יותר קרוב ל-60 דולר לחבית, אלא שבינתיים, הוא גם יכול לרדת בשיעור רב".

אשר לריבית, בבנק אגוד מעריכים כי בחודש הבא יוריד הנגיד את ריבית בנק ישראל בעוד 0.25% לרמה של 0.75%.