תקציב חברת החדשות של ערוץ 2 לשנת 2009 בסך של כ-102 מיליון שקל לא אושר - כך נודע ל"גלובס". הסיבה לכך היא מחלוקות בין נציגי הציבור בדירקטוריון חברת החדשות, שהיו מעוניינים לאשר את התקציב בסכום האמור - לבין נציגי הזכייניות קשת ורשת, שדרשו לבצע הפחתה בתקציב לאור המצב הכלכלי.
היום (ג') אחר-הצהריים התקיימה ישיבת דירקטוריון של חברת החדשות של ערוץ 2, שמטרתה לאשר את תקציב החברה לשנת 2009. במהלך הישיבה הסכימה קשת להפחתה כך שהתקציב יעמוד על 98 מיליון שקל, אולם רשת דרשה כי התקציב יעמוד על כ-96.5 מיליון שקל.
נציגי הציבור טענו כי הקיצוץ שדורשות קשת ורשת יפגע אנושות בפעילותה של חברת החדשות. נציגי הציבור הבהירו כי הם מבינים ומודעים למצב הכלכלי הקשה שחל גם על שוק הטלוויזיה, אולם דרישה לקיצוץ חד בתקציב חברת החדשות תביא לפגיעה משמעותית בחברה - בטח על רקע התחזקותה לאחרונה, לדבריהם.
נושא נוסף שעלה בישיבת הדירקטוריון הוא שיתוף-הפעולה שנחתם בין רשת ל-ynet, הכולל את כוונת רשת להעביר גם את תכני חברת החדשות דרך ynet - מהלך לו קשת צפויה להתנגד. בימים האחרונים נחתם הסכם בין רשת לבין ynet, לפיו האתר של רשת על כל תכני הווידאו שלו יופיעו גם באתר ynet.
כפי שנחשף ב"גלובס", לאחרונה מתקיימים עיכובים בהעברת הכספים מידי רשת ורשת לחברת החדשות, הממומנת מדי חודש מתקציב קבוע שמועבר על-ידי הזכייניות. עיכובים אלה יצרו במהלך החודש האחרון איחור של יממה בתשלום המשכורות בחברה, כמו גם עיכוב בתשלומים לספקים החיצוניים של חברת החדשות אשר טרם קיבלו את גמולם החודש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.