מבט חטוף על מגמת המסחר בנפט אתמול חושפת הערב סיבוב הפרסה בכל הנוגע להתנהגות השוק הסוחר בזהב השחור: הנפט ירד ב-1.4% והחוזים למסירה במארס פקעו ב-38.94 דולר לחבית. בכך השלימו החוזים עליה שבועית של 3.8%. על רקע יום המסחר האחרון בחוזים למסירה בחודש הבא, היקף המסחר בהם היה דליל כמצופה, ומרכז הכובד עבר לחוזים לאפריל - שירדו ב-15 סנט ל-40.03 דולר לחבית, ירידה של 0.4% בלבד.
אמש ירידה מפתיעה במלאים הביאה לזינוק החד-יומי הגדול ביותר השנה: מחיר החוזים אתמול קפץ ב-14% ונקבע ב-39.48 דולר לחבית.לראשונה מזה 8 שבועות, רמת המלאי של הנפט הגולמי ירדה ב-200 אלף חביות ל-350.6 מיליון חביות בשבוע שהסתיים ב-13 בפברואר, כך על פי דיווחי סוכנות האנרגיה. רוב האנליסטים צפו עלייה נוספת ברמת המלאי בהיקף של 3.5 מיליון חביות.
המעניין הוא שדווקא במבט שבועי, המסחר בזהב השחור היה כלפי מטה, היות והסוחרים בנגזרי אנרגיה צפו בעיניים כלות כיצד כל הדולרים שנועדו לתמרץ את הכלכלה האמריקנית נטמעים בתוך החדשות הקודרות לפיהם התיאבון העולמי לדלק רק צפוי להמשיך ולהתכווץ. למעשה, למעט אתמול (ה'), כל השבוע ירדו החוזים העתידיים על הנפט, כשברקע הכלכלנים ממשיכים להביא את דעתם בקול באשר לחששות הגדלים מפני דפלציה - וירידת מחירי האנרגיה איתם.
במבט קדימה, נזכיר כי צ'ארלס דייוידסון, מנכ"ל נובל אנרג'י, המתפעלת האמריקנית של קידוח 'תמר 1' מול חופי חיפה, יגיע לארץ בשבוע הבא. החברה דיווחה אתמול על ירידה של 47% ברווח המתואם של הרבעון הרביעי ל-163 מיליון דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.