הבורסות באסיה נעלו את שבוע המסחר בירידות שערים ברוב המכריע של המדדים המובילים, אחרי הירידות החדות שנרשמו אמש בוול סטריט. בפעם הרביעית ברציפות, סיכמו המדדים המובילים את השבוע בירידות.
ירידות השערים בוול סטריט ובאסיה, שאמנם נעצרו בבורסות אירופה, הגיעו על רקע התחדשות החששות שהפסדיהם של המוסדות הפיננסיים ימשיכו לתפוח ככל שיעמיק המיתון העולמי, ועל רקע החשש האמיתי לגורלם. במקביל, המשקיעים ממתינים בדריכות לנתוני התעסוקה של פברואר בארה"ב, אשר צפויים להראות את העלייה החודשית החדה ביותר במספר המובטלים מזה 60 שנה.
"אנשים טרם הפנימו את העומק המלא של המשבר הפיננסי", אמר אסטרטג בכיר בחברת ההשקעות Daiwa ניהול נכסים. "אם רגולטורים יעריכו את נכסי הבנקים בתנאים מחמירים, חלק מהחברות האלה עלול להציג מצב של חדלות פירעון".
במקביל, הבנק המרכזי של סין הודיע כי ימכור אג"ח בהיקף 120 מיליארד יואן (17.5 מיליארד דולר) ב-4 השנים הקרובות. בכך יוכל הבנק לספק אשראי גדול יותר לתמיכה בתוכנית הסיוע לכלכלה.
ניקיי 225 בטוקיו ירד ב-3.5% ל-7,173 נקודות
הנג-סנג בהונג-קונג איבד 2.37% ל-11,921 נקודות
מדד שנחאי המשולב נחלש ב-1.26% ל-2,193 נקודות
קוספי 200 בדרום קוריאה ירד ב-0.3% ל-1,055 נקודות. סנסקס 30 בהודו היה היחיד שננעל בעלייה - של 1.56% ל-8,326 נקודות.
מניות בכותרות
מניית ענקית הכרייה BHP ביליטון ירדה ב-2.3% במסחר בסידני על רקע ירידת מחירי הנפט והזהב.
מניית הונדה , שחצי ממכירותיה מתבצעות בארה"ב ובצפון אמריקה, איבדה 5% על רקע התחזקות הין ביחס לדולר.
טויוטה הזהירה היום כי הפחתת הייצור שלה עלולה להוביל לפשיטות רגל של ספקים שאיתם היא עובדת, אם ממשלת יפן לא תסייע ליצרנים הגדולים. המניה ירדה ב-3.96%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.