השוק מעדיף את האפיק הצמוד; התל-בונד 40 לא עוצר

בארה"ב, האפקט שיצר הפד עם הודעתו על רכישת אג"ח בהיקף של 300 מיליארד דולר בחצי שנה הקרובה מתפוגג אט-אט, והתשואה באג"ח האמריקני ל-10 שנים עלתה ל-2.76%, לעומת 2.62% בסוף-השבוע הקודם

הסנטימנט החיובי שאפיין את השוק בשבוע החולף, לא בא לידי ביטוי באיגרות החוב הממשלתיות, עד ליום רביעי בערב. אז הודיע הנגיד, סטנלי פישר, על הגדלת הרכישות באג"ח הממשלתיות, והמשך הרכישות במט"ח. למחרת כבר נרשמו עליות שערים חדות, במחזורים גבוהים, באיגרות החוב הממשלתיות. ואולם התשואה שמשקפות האג"ח הללו עדיין גבוהה ביחס לתשואה בה הן נסחרו לאחר הודעת הנגיד הראשונה, בפברואר, לפיה הוא יחל לרכוש אג"ח ממשלתיות.

אירוע חשוב נוסף שאירע בשבוע החולף, ועורר פחות עניין בקרב המשקיעים, הוא הודעתו של הנגיד על הפחתת הריבית ברבע אחוז, לרמה של חצי אחוז. בנק ישראל נימק בהודעתו את ההחלטה בכך שהיא נעשתה על מנת "למתן את הכוחות לירידת מחירים הצפויים להביא את האינפלציה מתחת לתחום יעד יציבות המחירים", זאת בהתאם לתחזיתו המעודכנת לפיה הצמיחה ב-2009 צפויה להסתכם ב-1.5%-.

שוק ההון, עושה רושם, דווקא מעריך אחרת את מצב האינפלציה, ומתמחר אינפלציה גבוהה יותר, וכך גם השבוע רשם האפיק הצמוד תשואה עודפת משמעותית, על פני האפיק השקלי.

במקביל להתאוששות בשוק המניות, גם שוק האג"ח הקונצרניות התרומם השבוע. מדד התל-בונד 20 עלה ב-1.29%, בעוד התל-בונד 40 רשם זינוק של ממש - 4.37% בשבוע החולף.

בארה"ב, האפקט שיצר הפד עם הודעתו על רכישת אג"ח בהיקף של 300 מיליארד דולר בחצי שנה הקרובה מתפוגג אט-אט, והתשואה באג"ח האמריקני ל-10 שנים עלתה ל-2.76%, לעומת 2.62% בסוף-השבוע הקודם. המרווח בין אג"ח ארה"ב לבין מקבילו הישראלי הצטמצם במידה ניכרת, מ-2.01% בשבוע הקודם, ל-1.78%.

אגח