בורסות אסיה ננעלו בירידות בהובלת שארפ ומניות חברות המתכות והכרייה: ההנג-סנג נפל ב-3%, הניקיי איבד 2.69%

הסנסקס ההודי עלה ב-0.45% ; שנחאי המשולב נחלש ב-3.76% ; אלקואה, חברת האלומיניום הגדולה בארה"ב, פתחה את העונה עם דו"חות עגומים ; מחיר הנפט יורד ב-1.8% נוספים ל-48.26 דולר לחבית

בורסות אסיה ננעלו בירידות שערים חדות למדי, בהובלת שארפ, שהציגה דו"חות מאכזבים, ומניות חברות הפיננסים, שנסחרות על רקע פרסום דו"חות מדאיגים של בית ההשקעות השני בגודלו ביפן.

מניות חברות המתכות והכרייה הגיבו לדו"חות המאכזבים של ענקית האלומיניום האמריקנית, אלקואה, מאמש, שפתחו באופן רשמי ומסורתי את עונת דו"חות הרבעון הראשון.

"עדיין לא ראינו את הגרוע ביותר מבחינת רווחי החברות", אמר לסוכנות בלומברג יו יאנג, מנהל ההשקעות של חטיבת אסיה באברדין, חברת ניהול הנכסים העצמאית הגדולה ביותר בסקוטלנד. "החדשות עומדות להיות מאכזבות בזמן הקרוב, וייקח זמן-מה עד שייפתר הבלגן במערב".

הניקיי 225 ביפן איבד 2.69% וננעל ברמה של 8,595.01 נקודות ; ההנג סנג בהונג-קונג נפל 3.04% לרמה של 14,474.86 נקודות ; קוספי200 בדרום-קוריאה ירד 2.93% ל-1,262.07 נקודות ; מדד שנחאי המשולב צנח ב-3.76% ל-2,347.385 נקודות ומדד ה- סנסקס 30 בהודו עלה ב-0.45% וננעל ברמה של 10,582.17 נקודות

העודף בחשבון השוטף של יפן התכווץ בפברואר ב-55.6% ל-1.117 טריליון ין (כ-11 מיליארד דולר), לאחר שהייצוא צנח בשיעור חסר תקדים של 50.4%.

במסחר האלקטרוני, החוזים העתידיים למסירה במאי משקפים ירידה נוספת של 1.8% במחיר הנפט ל-48.26 דולר לחבית.

מניות בכותרות

שארפ הציגה את ההפסד השנתי הראשון שלה מאז שנרשמה למסחר, ב-1956.

כאמור, מניות מגזר המתכות והכרייה הובילו את ירידות השערים. אלומינה האוסטרלית בלטה בירידות. עוד בלטה - מניית ניפון מתכות קלות . מניית ריו טינטו דווקא הצליחה להישאר עם הראש מעל המים.

Daiwa , חברת הברוקראז' השנייה בגודלה ביפן, פירסמה דו"חות מאכזבים והודיעה כי תידרש למחיקות נוספות בגין החזקות של ניירות ערך.