מימושי רווחים הביאו את וול סטריט לנעילה במגמה מעורבת: הדאו ג'ונס איבד 1%; מניית סנדיסק זינקה ב-13.3%

הנאסד"ק עלה ב-0.1% ; מורגן סטנלי נפלה ב-9% ; וולס פארגו איבדה 3.3% ; יאהו טיפסה ב-0.7% ; טבע איבדה 2.1% ; פרדי מאק נפלה ב-8.1% ; אמדוקס ירדה ב-0.4% לפני פרסום דו"חות

בשעה האחרונה של המסחר איבדו המדדים המובילים את העוצמה שאיפיינה אותם במהלך מרבית שעות המסחר, והמסחר הסתיים במגמה מעורבת. נציין כי יום המסחר ניחן בתנודתיות רבה. לאחר פתיחה שלילית עברו המדדים להסחר בעליות שהגיעו בשיא לכ-2% במדד הנאסד"ק, אולם את הדקות האחרונות של המסחר, כאמור איפיין גל מכירות גדול, אותו ניתן להסביר כסגירת פוזיציות תוך יומיות. העצבנות בשוק נובעת מחוסר הוודאות של המשקיעים ביחס לכיוון השוק לאחר גל העליות האחרון. כאשר מניות הפיננסים ממשיכות לתת את הטון בשוק.

את העליות שאפיינו את מרבית שעות המסחר אפשר להסביר בעזרת דבריו של שר האוצר האמריקני, גייתנר שאמר כי "אנו נמצאים במסלול הנכון לסיום המשבר הקשה ביותר שפקד את העולם המודרני". גם אתמול היה זה גייתנר שעודד את השוק האמריקני בדבריו על מצבם של הבנקים. בנוסף נהנו המשקיעים מנתון חיובי נוסף מכיוונו של שוק הנדל"ן בו עלו מחירי הבתים זה החודש השני ברציפות. כמו כן בלטו לטובה חלק מהחברות שפרסמו דו"חות, ביניהן נציין את סנדיסק שזינקה ב-13.3%.

כאמור המשקיעים הגיבו לשטף דו"חות אדיר, ובהם גם אלו של מורגן סטנלי שדיווח על הפסד גדול בהרבה מהתחזיות המוקדמות, וכן דו"חותיהם של יאהו, וסנדיסק שגם הן דיווחו אתמול בסיום המסחר, עוד דו"חות רבים שפורסמו היום ובהן אלו של AT&T, מקדונלד'ס, אלטריה, וולס פארגו. בסיום המסחר יפורסמו הערב דו"חותיהם של אפל, EBAY ואמדוקס.

אנליסטים בשוק מעריכים כי ברבעון של ינואר-מארס חלה ירידה ברווחי החברות במדד ה-S&P 500, זה הרבעון השביעי ברציפות. המדובר ברצף הירידות הארוך ביותר מאז השפל הגדול, לפחות.

בנוסף הושפע השוק בתחילת המסחר לרעה מפרסום התחזית הכלכלית העולמית של קרן המטבע הבינלאומית שאמר כי אינו צופה סוף מהיר למיתון העולמי. כעת צופה ה-IMF כי הכלכלה העולמית תתכווץ בשנת 2009 ב-1.3%, המצביע על המיתון החריף ביותר מאז מלחמת העולם השניה ועל צפי להתכווצות כלכלית זו הפעם הראשונה מזה 6 עשורים. ב-IMF רואים במדינות המתעוררות באירופה כמדינות אשר מצויות במצב הקריטי ביותר. על פי תחזיות הקרן התמ"ג של ארה"ב צפוי להתכווץ ב-2.8% התמ"ג של מדינות גוש האירו עלול להתכווץ ב-4.2%. אתמול פרסמה הקרן גם תחזית שלילית בהתייחסה ליציבות הפיננסית העולמית.

ב-16:00, שעון ישראל, שר האוצר האמריקני, טים גייתנר, נשא דברים בנושא המיתון הגלובלי. ואמר כי הפעולות שנוקטות מדינות ה-G20 צפויות להשיב את האמון בשוק. גייתנר הוסיף כי נראה שהמערכת הבנקאית מתאימה עצמה מהר יחסית לשינויים. שר האוצר האמריקני צופה כי שיעור ההאטה הכלכלית יחלש "עלינו על המסלול הנכון לסיום המשבר". עם זאת הדגיש גייטנר כי המשבר הינו כזה שכמוהו לא נראה מעולם בעולם המודרני, וכי לדעתו על הגורמים הרשמיים לאמץ את האחראיות לתוצאות המשבר.

המשקיעים שאבו עידוד היום מהפרסום של סוכנות מימון הדיור הפדרלית (ה-FHFA), שדיווחה שמחירי הבתים בארה"ב עלו בחודש פברואר זה החודש השני ברציפות, המחירים עלו ב-0.7% לאחר עלייה מתוקנת של 1% בחודש ינואר.

בשוק האג"ח הממשלתי בארה"ב טיפסו התשואות על האג"ח ל-10 שנים ל-2.96% , הרמה הגבוהה ביותר שנרשמה בשוק זה מאז הודיע הפדרל ריזרב על תוכנית רכישות האג"ח הממשלתיות שצפויה להימשך 6 חודשים ובמסגרתה צפוי הבנק המרכזי לרכוש אג"ח בהיקף של 300 מילחיארד דולר. במהלך החודש האחרון מבצע ה'פד' מידי מספר ימים רכישות באמצעות מכרזים המנוהלים ע"י הבנק הפדרלי של ניו יורק.

"יותר ויותר סימנים מצביעים על כך שהנורמליות חוזרת לשווקים", מעריכים במיטב, ומציינים כי אחרי קיפאון שנמשך תקופה ארוכה בשוק הראשוני התחדשו הנפקות של איגרות חוב קונצרניות, כולל של איגרות חוב פחות איכותיות. לדבריהם, זהו סימן מובהק לכך שהתיאבון לסיכונים מתחיל לחזור לשווקים, אם כי עדיין באופן מוגבל ביותר.

בתוך כך, ה"וול סטריט ג'ורנל" מדווח כי של הבנקים הגדולים ומלווים נוספים דחו את בקשתו של משרד האוצר לחתוך 85% מהיקף החוב המבוטח של קרייזלר, תוך שבמקום זה, הם מציעים למחוק 35% ממנו, בתמורה למניות מיעוט בחברה (תחת ארגונה מחדש) ומושב במועצת המנהלים. קרייזלר חייבת לבנקים, וביניהם סיטיגרופ ו-JPמורגן, כ-6.9 מיליארד דולר. הצעת הנגד של המלווים מסמנת אקט משמעותי של נטילת סיכונים כשהבנקים וכוח המשימה בממשלו של אובמה מנהלים דו-קרב בינם לבין עצמם.

בסיום המסחר ירד מדד הדאו ג'ונס ב-1.04% ל-7,886 נק', מדד S&P 500 איבד 0.77% ל-843 נק' ומדד הנאסד"ק סגר בעלייה קלה של 0.14% ל-1,646 נקודות.

זירת המאקרו

ב-17:00, שעון ישראל, פורסם כי זה החודש השני ברציפות בו חלו עליות במחירי הבתים בארה"ב. עלו בפברואר ב-0.7% לעומת החודש הקודם בהמשך לעלייה של 1% בינואר לעומת דצמבר.

במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק, החוזים העתידיים על נפט גולמי למסירה במאי נסגרו בעלייה של 0.6% לרמה של 48.85 דולר לחבית. ב-17:30, שעון ישראל, פורסם דו"ח המלאים השבועי לפיו עלה מלאי הנפט הגולמי יותר מהצפי לשיא של 19 שנה. מלאי הנפט הגולמי גדל ב-3.7 מיליון חביות לשיא של 370.6 חביות.

מניות בכותרות

מורגן סטנלי עבר להפסד של 190 מיליון דולר, או 57 סנט למניה ברבעון הראשון - הרבה יותר מהתחזיות אנליסטים בסקר של תומסון רויטרס שחזו הפסד של 8 סנט למניה בלבד. הכנסות הבנק ירדו ב-62% ל-3.04 מיליארד דולר מ-7.92 מיליארד דולר. הבנק דיווח על יחס הלימות הון ראשוני (Tier 1) של 16.4%.

ו-וולס פארגו עוקף את התחזיות המעודדות של עצמו: ההכנסות כמעט הכפילו עצמן ל-21 מיליארד דולר, הרווח הנקי הסתכם ב-56 סנט למניה - גבוה מה-55 סנט למניה לו ציפה, על רקע ציפיות האנליסטים לרווח של 41 סנט בלבד, הרווח שקול ל-3.05 מיליארד דולר. יחס הלימות ההון ההראשוני עלה ל-8.28%. הבנק חזר על הצפי לחיסכון של 5 מיליארד דולר החל מהרבעון השני בעקבות רכישת וואכוביה.

שינויים בשערי החליפין העיבו על הכנסות מקדונלד'ס : ירדו ב-10% ל-5.08 מיליארד דולר. החברה עקפה את צפי האנליסטים בשורה התחתונה - הרוויחה ברבעון 87 סנט למניה לעומת צפי ל-82 סנט, ופיספסה בעליונה - ממוצע התחזיות בשוק צפה לה הכנסות של 5.19 מיליארד דולר .

רווחיה של AT&T (סימול: T) ברבעון הראשון ירדו ב-9.7% ל-3.13 מיליארד דולר. הרווח המתואם למניה עמד על 48 סנט בהתאם לצפי השוק. ההכנסות ירדו ב-0.6% ל-30.6 מיליארד דולר - לעומת צפי האנליסטים להכנסות בהיקף 31.1 מיליארד דולר.

הרווח של בואינג צנח ב-49.6% ברבעון הראשון ל-610 מיליון דולר והחברה החמיצה את תחזיות האנליסטים. החברה רשמה רווח של 86 סנט למניה לעומת צפי ל-91 סנט למניה. החברה רשמה הכנסות של 16.5 מיליארד דולר לעומת צפי להכנסות של 16.7 מיליארד דולר.

פרדי מאק ריכזה עניין לאחר שסמנכ"ל הכספים של סוכנות מימון המשכנתאות האמריקנית - התאבד. דיוויד קלרמן, בן 41, נמצא מת בביתו בווירג'יניה על-ידי המשטרה קלרמן מונה לתפקיד לאחר הלאמת חברת מימון המשכנתאות השניה בגודלה בארה"ב, בספטמבר אשתקד.

לאחר הנעילה, במגזר הטכנולוגיה - אפל צפויה להציג קיטון של כ-7% ברווחי הרבעון הפיסקלי השני שלה, ל-1.08 דולר למניה, ו-eBay צפויה לדווח על ירידה של 21.4% ברווחיה הרבעוניים ל-33 סנט למניה.

לפני הפתיחה, קבוצת אלטריה הודיעה היום כי הרווח המתואם שלה ברבעון הראשון עלה -5.4% ל-39 סנט למניה, לעומת צפי האנליסטים לרווח של 38 סנט. החברה דיווחה על גידול בנתח השוק של מרלבורו, וחזרה על תחזית הרווח השנתית למניה. מדו"חות יצרנית הסיגריות האמריקנית עלה כי החברה עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח הנקי למניה - אך החמיצה אותן בשורת ההכנסות .

ענקית כרטיסי האשראי, קפיטל וואן , אמרה אמש, לאחר המסחר, כי היא רשמה ברבעון הראשון הפסד של 112 מיליון דולר. החברה הפרישה עוד 124.1 מיליון דולר להלוואות בעייתיות באמצעות כרטיסי האשראי שהיא מנפיקה. היא ציינה כי ההערכה הקודמת שלה - יתרת הלוואות לא משולמות בסך 8.6 מיליארד דולר בכל 2009 - היתה נמוכה מידי.

יאהו דיווחה אמש, לאחר המסחר, על ירידה של 78% ברווחיה הרבעוניים ל-117.6 מיליון דולר, או 8 סנט למניה, בהתאם לתחזיות האנליסטים. הודיעה גם על קיצוץ של 5% בכוח העבודה של החברה ברחבי העולם, קרי: 675 עובדים.

בתוך כך, אתמול בערב פורסם כי מיקרוסופט ויאהו מתקדמות בשיחות ביניהן ודנות באפשרויות לשיתוף פעולה בתחום מנועי החיפוש. מטרתן היא להתחרות באופן משמעותי יותר מול גוגל , שמחזיקה כיום בכ-64% משוק החיפוש באינטרנט.

יצרנית השבבים AMD דיווחה אמש כי הפסדיה רבעון הראשון התרחבו ב-14.3% והסתכמו ב-416 מיליון דולר, או 66 סנט למניה. בניכוי חיובים הקשורים לתוכנית הרה-ארגון, ההפסד מסתכם ב-62 סנט למניה, בכך עקפה החברה את צפי האנליסטים בוול סטריט שחזו לה הפסד של 66 סנט למניה. החברה פירסמה תחזית לא מעודדת לגבי הרבעון השני - צופה כי הכנסותיה יירדו.

חברת סנדיסק , ספקית זכרונות הפלאש הגדולה בעולם, פרסמה אמש בסיום המסחר בוול סטריט כי ברבעון הראשון של השנה עברה להפסד של 208 מיליון דולר או 92 סנט למניה

ישראליות מעבר לים

אמדוקס תדווח היום, ורווחיה ברבעון הראשון צפויים לרדת ב-15.5% ל-49 סנט למניה.

אתר האינטרנט הכלכלי "The Street" מדווח על שמועות לרכישה של טבע את חברת ווטסון פרמצבטיקה, חברת התרופות הגנרית החמישית בגודלה בעולם. בתגובה לשמועות, מדווחת סוכנות הידיעות "בלומברג", כי ג'ון נג'אריאן מערוץ הטלוויזיה העסקי "CNBC" ציין כי "השמועה היא יותר משמועה".

ערן יעקובי מלידר שוקי הון פרסם עדכון סקירה לווריפון , בו טוען כי לאחר ריצה של יותר מ- 100% בחודש וחצי האחרונים, מצא לנכון לתת למניית החברה "להסדיר נשימה". הוריד "את המלצתו מ"תשואת יתר" ל"תשואת שוק", עם מחיר יעד של 7.5 דולר בדומה למחיר השוק.

[לטבלת ישראליות בעולם][לארביטראז]