וול סטריט סגרה את שבוע המסחר בעליות: הדאו ג'ונס עלה השבוע ב-1.7%, מסטרקארד ירדה ב-5.8% ביום

גלובס tv מניית "וושינגטון פוסט" צנחה ב-12.6% ; שברון עלתה ב-1.2% ; ג'נרל מוטורס ירדה ב-5.7% ; טבע עלתה ב-0.6% ; סרגון התחזקה ב-2.2% ; דלק US הוסיפה 1.3% ואלון USA ב-1%

המסחר בוול סטריט ננעל בתשואה שבועית חיובית - ובתשואה יומית חיובית אף היא. וזה לא דבר של מה בכך בשני המקרים, בהתחשב שיום המסחר היה תנודתי למדי - ירידות, מגמה מעורבת, עליות ושוב ירידות - כל אלו היו מנת חלקם של הסוחרים בוול סטריט ביום המסחר הנוכחי. באשר לסיכום השבועי - הרי שהדאו ג'ונס הרס את החגיגה כששבר את רצף העליות השבועיות בירידה שבועית בשבוע שעבר.

אנג'ל מאטא, מנהל מסחר בסטיפל ניקולאוס שוקי-הון, צדק ככל הנראה כשהציע לא להתרגש מעליות השערים שניכרו מוקדם יותר בוול סטריט. לסוכנות הידיעות "רויטרס" הוא אמר, כי "אני סבור שאנשים מתחילים להרגיש שיש צורך לממש רווחים אחרי העליות שראינו. לא אופתע לשינוי הפסיכולוגי מ'אני לא רוצה להחמיץ את המהלך' ל'אני רוצה לקחת רווחים הביתה כאן ועכשיו'", אמר.

אז חודש מאי החל, אם כן, ברגל שמאל - כשיום המסחר הראשון לחודש זה והאחרון לשבוע זה התחיל בירידות שערים, אך הוא ננעל ברגל ימין, כשהמדדים סיימו בטריטוריה החיובית, והמשקיעים העדיפו לדחות את החששות מפני תוצאות "מבחני הלחץ" לשבוע הבא. בינתיים, הם העדיפו להתרכז באופטימיות ביחס לתחושה כי הכלכלה הגדולה בעולם עומדת בפני נקודת מפנה.

המשקיעים ציפו - ובצדק, כפי שהתברר - כי נתוני המאקרו שפורסמו היום יתמכו באמונה זו, ועל-פי רוב, הם לא טעו. בין היתר, פורסמו בהמשך היום נתונים של הזמנות ממפעלים, מדד אמון הצרכנים ונתוני המכירות החודשיים של הרכבים.

במבט לעתיד, נזכיר כי הפדרל ריזרב, הבנק המרכזי האמריקני, דוחה את פרסום תוצאות "מבחני הלחץ" שנערכו לבנקים הגדולים בארה"ב, בעוד שמנהלים דנים עם הבוחנים בתוצאות הראשוניות. כך לפי פקידים בממשל ובתעשייה, שסירבו להזדהות. התוצאות, שהיו אמורות להתפרסם ב-4 במאי, יתפרסמו רק ביום חמישי הבא, מדווח היומון הכלכלי האמריקני "הוול סטריט ג'ורנל". במסגרת התוצאות, יפורסמו ההערכות להפסדים הפוטנציאלים ל-19 הבנקים הגדולים בארה"ב.

הדאו ג'ונס ננעל בעליה של 0.54% ל-8,212.41 נקודות ; ה-S&P 500 ננעל בעליה באותו שיעור ל-877.52 נק' ; הנאסד"ק ננעל בעליה של 0.11% ל-1,719.2 נק'.

בסיכום שבועי, מדד הדאו ג'ונס טיפס ב-1.7%, מדד ה-S&P 500 עלה ב-1.3% ומדד הנאסד"ק עלה ב-1.5%.

זירת המאקרו

ב-16:55, שעון ישראל, פורסם מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש אפריל, והוא עלה ל-65.1 נקודות בקריאתו הסופית - גבוה מ-61.9 נקודות, המיוחס לקריאה המקדמית של הנתון, לציפיות האנליסטים ולמדד מארס.

ב-17:00 התפרסמו נתוני ההזמנות ממפעלים לגבי חודש מארס, אשר ירדן מעל הציפיות, ב-0.9%. האנליסטםי ציפו לירידה של 0.6%, ובמקביל עודכנו גם ההזמנות לגבי פברואר - אשר עלו ב-0.7% בלבד, ולא ב-1.8%, כפי שחשבו בתחילה.

כמו כן, באותה שעה פורסם מדד מנהלי הרכש למגזר היצרני לחודש אפריל, אשר עלה ל-40.1 נקודות, למרות הצפי כי יעלה מ-36.3 נקודות במארס ל-38.4 נקודות. באותה שעה יפורסם נתון ההזמנות ממפעלים לחודש מארס, שצפוי להצביע על ירידה של 0.7%, לאחר עלייה של 1.8% בפברואר.

במהלך הערב התפרסמו נתונים לגבי מכירת מכוניות בחודש אפריל.

מניות בכותרות

שברון דיווחה על תוצאותיה הרבעוניות, מהן עולה כי רווחיה הרבעוניים ירדו ב-64% ל-1.84 מיליארד דולר, 92 סנט למניה. המכירות ירדו אף הם, בשיעור 45%, ל-36.1 מיליארד דולר. ועם זאת, החברה עקפה את תחזיות האנליסטים; בממוצע, אלו צפו רווח של 81 סנט למניה בלבד מתוך הכנסות של 21.14 מיליארד דולר.

עוד ריכזה עניין ג'נרל מוטורס לאחר שפקידי הממשל, שבמשך שבועות הכינו עצמם לפשיטת הרגל של קרייזלר, אומרים שהכל מוכן על מנת להצליח לשלב בין קרייזלר לבין הזרוע הפיננסית של ג'נרל מוטורס. מכירותיה של החברה קטנו ב-34% בחודש שעבר.

מכירות הרכבים של פורד מוטורס קטנו ב-32% באפריל בארה"ב, כך עולה מנתוני יצרניות הרכבים, אשר יתפרסמו בהדרגה - כאמור - במהלך הערב. מכירותיה של ניסן בחודש שהסתיים בפשיטת-הרגל של קרייזלר צנחו ב-38%.

למרות ירידה של 18% ברווח הרבעוני, מסטרקארד עקפה את תחזיות האנליסטים. תשלובת כרטיסי האשראי ואמצעי התשלום השניה בגודלה בעולם דיווחה על רווח של 367.3 מיליון דולר ברבעון הראשון, כשמספר הפעולות בכרטיסיה גדל ב-5.8% - אך מחזור העסקאות קטן ב-9.6% בשל שערי חליפין.

העיתון האמריקני "הוושינגטון פוסט" עבר להפסד רבעוני של 19.2 מיליון דולר, 2.04 דולר למניה - בהשוואה לרווח כפול - 38.8 מיליון דולר (4.08 דולר למניה) ברבעון הראשון אשתקד. ההכנסות קטנו ב-1% ל-1.05 מיליארד דולר. אין ספק שמדובר בהחמצה של התחזיות - אשר בממוצע צפו רווח של 3.48 דולר למניה הנובע מהכנסות של 1.07 מיליארד דולר.

סיטיגרופ מוכר את ניקו קורדיאל, חטיבת הפעילות בניירות-הערך שלו ביפן, לקבוצה הפיננסית היפנית סומיטומו מיצ'וי תמורת 774.5 מיליארד ין יפני (7.9 מיליארד דולר), אך כוללת הפסד בו תצטרך להכיר - בהיקף של 200 מיליון דולר.

לא רק כי"ל במנפיקות האג"ח. גם פוטאש , המחזיקה באמצעות חברה בת 11.4% ממניותיה, גייסה אתמול (ה') מיליארד דולר אמריקני בחוב.

ישראליות מעבר לים

סרגון פירסמה היום את דוחותיה מהם עולה כי הרווח הנקי הסתכם ב-200 אלף דולר - ירידה של 80% לעומת הרבעון המקביל.

טבע ריכזה עניין כהרגלה. לאור תוצאותיה הכספיות של מיילן , באתר המשקיעים The Motely Fool העריכו כי ביכולתה לעכל את החוב מאפשרת לה להתחרות במגרש של השחקניות הגנריות הגדולות - ובכללן, החברה הישראלית, כאמור.

איגוד תעשיית המוליכים למחצה (ה-SIA) פרסם כי מכירות השבבים העולמיות ירדו ב-30% במהלך הרבעון הראשון של 2009, כולל ירידה בשיעור זה בהשוואה בין מארס האחרון למארס 2008, על אף שמדובר בעליה חודשית מפברואר 2009. מניית אפלייד מטריאלס מגיבה לחדשות.

באתר המשקיעים האמריקני Seeking Alpha ("מחפשים אחר התשואה העודפת", בתרגום חופשי) המליץ היום (ו') ג'ון ליקטה, אסטרטג השקעות ראשי בבלו פניקס (אין קשר לחברה הישראלית הנסחרת בנאסד"ק תחת שם דומה) על מניית אלון USA . "כ-14% מההכנסות שלה מגיעות מאספלט, ואני חושב שהם יהנו מתוכנית התמריצים של ברק אובמה", הוא אומר - ומציין כי המניה הציגה תשואה עודפת שנה אחרונה ביחס למניות אחרות בענף - כמו ואלרו , למשל.

דלק US תחנוך מחדש את בית הזיקוק שנפגע בשריפה בטיילר, טקסס, ב-5 במאי.

[לארביטראז] [לטבלת ישראליות בניו-יורק]