נוקיה 5800 - טלפון מגע שמעניק תמורה טובה למחיר

ה-5800 הוא מכשיר מוצלח בממשק המגע ובחוויה שהוא מספק ללקוחות ■ יתרונו הגדול הוא המחיר שלו: בעוד שהדגם הזה עולה 1,764 שקל, דגמי מגע אחרים באורנג' עולים הרבה יותר ולכן הדגם הזה עדיף עליהם

תקופה ארוכה ישבה נוקיה בצד והביטה כיצד כל יצרניות הטלפונים מוציאות מכשיר מגע בעקבות הצלחת ה-iPhone. יצרנית הטלפונים הפינית, המובילה את שוק הסלולר כבר תקופה ארוכה במכירות, אף פעם לא ניסתה להתחרות עם שאר החברות בשוק על מהירות התגובה שלה.

המכשיר הראשון של נוקיה שכלל שיחות וידיאו, הגיע הרבה אחרי המתחרים וגם טלפון בעיצוב הצדפה בהשראת ה-V3 של מוטורולה, הגיע הרבה אחרי שסמסונג או חברות אחרות החזיקו טלפונים כאלה בקטלוגים שלהן.

דגם ה-5800 ממשיך את אותה אסטרטגיה של נוקיה - המתחרים ינסו את הטכנולוגיות החדשות ואם הם יצליחו, גם אנחנו נצטרף.

נוקיה - 5800

ממשק: ה-5800 הוא ללא ספק מכשיר מוצלח בממשק המגע ובחוויה שהוא מספק ללקוחות. הוא מצליח לספק חוויה טובה יותר משל מכשירי המגע של LG או סמסונג שנמצאים בשוק הישראלי, אולם המגע שלו רחוק מזה של ה-iPhone. לכן, עדיף כלל לא להשוות בין השניים - למרות ששניהם פונים לאותו פלח שוק - טלפון מוזיקה. תפעול המגע מתבצע במכשיר הזה בשלוש צורות: אצבע, עט מגע ומפרט גיטרה התלוי על צד המכשיר.

צורת השימוש העיקרית ב-5800 מתבצעת באמצעות האצבע, גם בזמן כתיבת הודעות SMS וגם בזמן התפעול השוטף של הטלפון. ל-5800 יש גם מקלדת מלאה (QWERTY) המופיעה על גבי המסך בצורה אופקית. הבעיה עם המקלדת הזו, היא הזמן הארוך יחסית שלוקח לה לעלות.

ברוב המקרים, עדיף להקליד על ממשק האותיות, כמו בטלפון רגיל, כאשר רק בזמן כתיבת מיילים, עוברים לעשות בה שימוש. לעט או למפרט נזקקים רק בזמן כתיבת טקסט בזיהוי כתב יד, שלדעתנו עדיין לא מספק חוויה ידידותית מספיקה. שיפורים אחרים בממשק החדש בגרסה 5 כוללים גם זיהוי אותיות לפי השם שמחפשים בספר הטלפונים.

לאחר הקלדה של אות אחת, המכשיר יצמצם את האותיות שעל המקלדת לאותיות הרלוונטיות לשמות אנשי הקשר השמורים במכשיר.

שיפור אחר אפשר למצוא גם בעמוד הבית, שכולל עכשיו ארבעה אנשי קשר מועדפים בליווי תמונה שלהם. לחיצה על כל שם מגלה פרטי התקשורת אחרונים, כמו הודעות SMS ששלחתם אליהם או שהם שלחו אליכם, וגם פרטי שיחות אחרונות.

מוזיקה: ממשק המוזיקה זהה לזה שקיים בכל טלפוני נוקיה עם מערכת ההפעלה סימיבאן. נוקיה הציבו כפתור קיצור לנגן, בצד העליון של המכשיר.

ניתן ליצור כאן רשימות השמעה או לחפש את השירים האהובים עליכם על-פי קטגוריות של אמנים או אלבומים. בנוסף, ניתן למצוא בערכה כרטיס זיכרון של 8 ג'יגה ואפשרות הרחבה לכרטיסים של עד 16 ג'יגה.

יכולות נוספות: המכשיר כולל מצלמת 3.2 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי, אבל באיכות בינונית מאוד ביחס לקטגוריה. גם צילום הווידיאו עושה עבודה סבירה בלבד.

התקן ה-GPS מאפשר לנווט בנוחות ובתשלום באמצעות המסך הגדול של המכשיר - 3.2 אינץ'. כמו כן קיימת תקשורת WiFi לחיבור לנקודות אינטרנט. פיצ'ר נחמד נוסף הוא שניתן להפוך את המכשיר להשתקת הצלצול.

עיצוב: התחושה שמתקבלת היא שמדובר במכשיר קצת פלסטיקי, כאשר המשקל שלו עומד על 109 גרם, אולם הוא מרגיש קל יותר.

באגים: משום מה, הטלפון קפא לנו מספר פעמים ובאותו זמן לא יכולנו לבצע שום פעולה עם המכשיר. כמו כן, נתקלנו במספר מצומצם מאוד של מקרים של ניתוקי שיחה.

בשורה התחתונה: יתרונו הגדול של ה-5800 הוא המחיר שלו. בעוד שהדגם הזה עולה 1,764 שקל, דגמי מגע אחרים באורנג' עולים הרבה יותר ולכן הדגם הזה עדיף עליהם.

מחיר: ברשת אורנג' - 1,764 שקל (או 49 שקל כפול 36 תשלומים).

ציון: 8.5.