לקראת השבוע בוול סטריט: המשקיעים מודאגים מעליית התשואות באג"ח הממשלתיות

ביום ד' יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מאי, והוא צפוי להצביע על ירידה של 0.9% ■ שרי אוצר של קבוצת ה-G8 החלו לדון בדרכים לנסיגה מהצעדים הפיננסיים והמוניטריים שננקטו בתגובה למשבר העולמי

המניות בוול סטריט יעשו השבוע ניסיון נוסף לשמור על הרווחים שהן גרפו בשלושה וחצי החודשים האחרונים, כאשר המשקיעים יבחנו מספר נתוני מאקרו, בעוד הם מודאגים נוכח העליות בתשואות לפדיון האג"ח הממשלתיות.

"הסוחרים מחפשים משהו חדש להתמקד בו", אמר רוברט פווליק, אסטרטג ב-בנאיין פרטנרס. "בשבוע הקרוב יהיו נתונים על האינפלציה ושוק הנדל"ן למגורים, ואנשים מקווים כי התשואות לפדיון בדרכן מטה". '"תסלחו לי בזמן שאני מנשק את השמיים' - זה פחות או יותר מה שהיה למניות, מחירי נפט ולתשואות לפדיון אג"ח ממשלתיות, לומר בשבוע שחלף לכל אומרי הלאו", כתב דאג פורטר מ-BMO ללקוחותיו.

"למרות העלייה החדה במחירי האג"ח הממשלתיות בארה"ב ולמרות המגמה המעורבת בשוקי המניות, אנו מאמינים כי נתוני וחדשות סוף השבוע אינם מצביעים על שינוי המגמה, בה מחירי האג"ח הממשלתיות יורדות ושוקי המניות עולים. אומנם, הביקושים הגבוהים להנפקה האמריקנית אכן מעוררים שאלות בדבר המקור והסיבות לביקושים, אך ייתכן מאד שאלה נבעו מספקולציות לרכישות נוספות של הפד, ולא בהכרח לאמון גובר ביכולת ההחזר האמריקנית. אין סיבה לסיום המסיבה", אומר אמיר כהנוביץ מכלל פיננסים.

דנים ביציאה

שרי אוצר מקבוצת 8 המדינות המתועשות המובילות (G8) אמרו אתמול (שבת), כי הם החלו לדון בדרכים לנסיגה מהצעדים הפיננסיים והמוניטריים, שננקטו בתגובה למשבר, וזאת -ברגע שההתאוששות תהיה מובטחת. כך נאמר בהצהרה שפרסמה הקבוצה, שהתכנסה באיטליה. מטרת הפגישה היתה הכנת הבסיס לכינוס מנהיגי ה-G8 בחודש הבא. לבקשת שרי האוצר, קרן המטבע הבינלאומית (IMF) הצטרפה לפגישה. לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", יו"ר ה-IMF, דומיניק שטראוס-קאהן, ושר האוצר האמריקני, טים גייתנר, הדגישו שניהם כי לפני שיוצאים מחבילות התמרוץ הגלובליות, צריך להבטיח שההתאוששות קנתה אחיזה. "הצמיחה צריכה להשאר במוקד", אמר גייתנר. "מוקדם מדי לעבור לריסון מוניטרי". ממשל אובמה וממשלות נוספות מתמודדות עם קריאות לרסן את הוצאותיהן, מחשש שגרעונות תופחים יוסיפו דלק לאינפלציה.

"למה 'שכחו' לדון גם בכל הקשור ליחסים בין המטבעות וזאת למרות שברקע למפגש, זהו אחד הנושאים החמים ביותר? ארה"ב ממשיכה להדפיס כסף ונכנסת לגירעונות גדולים, יותר ויותר התבטאויות נשמעים בנושאים כגון גיוון רזרבות המט"ח, מעבר למטבע עולמי, הנפקת אג"ח ע"י ה-IMF, ספקות על המשך רכישת דולרים ע"י רוסיה, ברזיל וסין וחשש ראשוני לדירוג ה-AAA של ארה"ב (שנדחה ע"י חברות הדירוג). איני יודע למה הם 'שכחו', אבל נראה שכל אחד מסיבותיו הוא - לא היה מעוניין לדבר על זה", תוהה כהנוביץ מכלל פיננסים.

בתוך כך, גייתנר מתכונן לחשוף את סדר יומו של ממשל אובמה לעשיית שינוי מקיף במערכת הרגולציה הפיננסית של ארה"ב. תוכנית זו, שתתפרסם בשבוע הקרוב, תכלול הצעות להקלה על טיפול בהתמוטטות של חברה פיננסית בינלאומית, אמרו מקורות שהתעקשו על אנונימיות. לדבריהם, התוכנית אינה כוללת את בחינת מעורבותו של הממשל בשוק הנדל"ן למגורים.

המסחר ביום ו' ננעל באווירה חיובית: הדאו ג'ונס עלה ב-0.32% ונקבע ב-8799 נק', S&P 500 עלה ב-0.14% ל-946 נק', והנאסד"ק ירד ב-0.19% ונקבע ב-1,858 נק'. בסיכום השבוע שחלף, סיימו הדאו ג'ונס ו-S&P 500 בעלייה של 0.4% ו-0.7% בהתאמה, בעוד שהנאסד"ק איבד 0.5% מערכו.

נתוני מאקרו לשבוע הקרוב

■ מחר יפורסם מדד הניו-יורק אמפייר סטייט לחודש יוני, הצפוי לרדת ב-2.1%, בהמשך לקיטון של 4.55% במאי.

■ מדד המחירים ליצרן לחודש מאי יפורסם ביום ג', כאשר הצפי הוא לעלייה של 0.4%, בהמשך לגידול של 0.3% באפריל. מדד הליבה צפוי לעלות ב-0.1%, בדומה לאפריל.

■ במקביל, יפורסמו התחלות ורשיונות בנייה לחודש מאי. התחלות בנייה צפויות לעלות ל-490 אלף יחידות בקצב שנתי, לעומת 458 אלף באפריל. רשיונות בנייה צפויים לעלות מעט ל-500 אלף, לעומת 498 אלף באפריל.

■ עוד ביום ג' - הייצור התעשייתי לחודש מאי, הצפוי לרדת ב-0.5%, בדומה לאפריל. מדד ניצולת הייצור צפוי לרדת מ-69.1% ל-68.6%.

■ ביום ד' יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מאי, והוא צפוי להצביע על ירידה של 0.9%, בהמשך לירידה של 0.7% באפריל. מדד הליבה, שאינו כולל מחירי מזון ואנרגיה, צפוי לעלות ב-0.1%, בהמשך לעלייה של 0.3% באפריל.

■ ביום ה', כבכל שבוע, יפורסם הדו"ח השבועי בדבר מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה.

■ ביום ו' יפורסם המדד המשולב לחודש מאי, הצפוי לעלות ב-0.9%, לאחר עלייה של 1% באפריל.

■ הנתון האחרון לשבוע זה - מדד הפילדלפיה פד ליוני, הצפוי לעלות ל-(16.4-) נקודות, מרמה של (22.6-) נקודות בחודש מאי.

במסחר ביום ו' בבורסת הסחורות בניו-יורק, מחירו של החוזה העתידי על הנפט הגולמי למסירה ביולי ירד ב-0.9% ונקבע ב-72.04 דולר לחבית,

מניות בכותרות

יצרנית התוכנה, אדובי , תפרסם ביום ג' את דו"חותיה לרבעון הפיסקלי השני שלה, כשהצפי הוא לירידה של 30% ברווחי החברה ל-35 סנט למניה. רווחיה של בסט ביי לרבעון הפיסקלי הראשון שלה צפויים לרדת ב-21% ל-34 סנט למניה.

פדקס תדווח ביום ד' על תוצאות הרבעון הפיסקלי הרביעי שלה, כשאנליסטים צופים ירידה של 64.3% ברווחים ל-53 סנט למניה.

לעומתן, יצרנית הבלקברי, ריסרץ' אין מושן , שתדווח ביום ה' על תוצאות הרבעון הפיסקלי הראשון של 2010, צפויה להציג עלייה של כ-11% ברווחיה ל-93 סנט למניה.

חברת הקמעונאות המקוונת אמזון הודיעה כי תשלם 51 מיליון דולר למשווקת הצעצועים טויס אר אס, וזאת בכדי לעשות סוף לסכסוך משפטי בין שתי החברות, המתנהל קרוב לחמש שנים.

על אף הקשיים בחברה, ברקליס קפיטל מקפיץ את מחיר היעד שלו לבואינג מ-50 דולר למניה ל-60 דולר, הגבוה ב-16.6% ממחיר הנעילה ביום ו' האחרון. המלצת בית ההשקעות נותרת על "משקל יתר".

ישראליות מעבר לים

בי.וי.אר מערכות הגישה למחוזי בת"א עתירה להצהיר ולקבוע כי בינה לבין קרן ההשקעות מיילסטונס, שבבעלות המיליארדר האמריקני ביל דוידסון שנפטר לפני כשלושה חודשים, והמנוהלת על ידי עודד טירה, לשעבר נשיא התאחדות התעשיינים, ובנו רון, נכרת הסכם השקעה מחייב ותקף וכי מיילסטונס הפרה את התחייבויותיה לפי הסכם ההשקעה בכך שהיא נמנעה מלהשלים את יתרת ההשקעה מתוך סכום ההשקעה הכולל של 5 מיליון דולר.

סביינט תוסיף לרכז עניין מניית, לאחר שה-FDA מצא את התרופה שלה לטיפול בדלקת פרקים - יעילה ומקלה על החולים. עם זאת בבחינת בטיחות התרופה Krysttexxa עלו שאלות בנוגע לפגיעה בלב ויצירת אלרגיות במטופלים. ה-FDA יכנס ביום ג' פאנל מומחים בסוגיית הסיכון הכרוך לחולים בנטילת התרופה.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]