המסחר בוול סטריט ננעל בירידות חדות: מדד הנאסד"ק ירד ב-2.3% ; ה-VIX - מדד הפחד זינק ב-9.6%

ה-S&P 500 ירד ב-2.4% ■ בעקבות הצניחה במחיר הסחורות - פוטאש ירדה ב-4% ומוזאיק איבדה 4.2% מערכה ■ עקב המו"מ למכירת האחזקות של חברת האצ'יסון הסינית נפלה פרטנר ב-6.7%

המסחר בוול סטריט ננעל בירידות שערים חדות כששלושת המדדים המובילים איבדו מעל ל-2% מערכם. מדד הדאו ג'ונס ירד במהלך המסחר ביותר מ-200 נקודות וסיים בירידה של כ-2.1% כש29 מ-30 המניות המרכיבות אותו סיימו בירידות שערים. בין הגורמים המשפיעים לרעה על המסחר - הירידות במחירי הסחורות והתחזקות הדולר שבאו על רק נתוני מאקרו לא מעודדים המשקפים את המשך התכווצות הכלכלה האמריקנית וירידה מסיבית בהשקעות הזרות בארה"ב.

נשיא קרן המטבע הבינלאומית (IMF), דומיניק שטראוס קאהן, אמר היום כי "הרע מכל במשבר העולמי עדיין לא מאחורינו". "חברי ה-G8 אמנם רואים הבזקים ירוקים המעידים על התאוששות, אך עלינו לנהוג בזהירות", אמר ראש ה-IMF במהלך ביקור בקזחסטאן. "החלק הארי של המשבר עדיין לא מאחורינו", הוסיף שטרואס קאהן.

נציין כי שרי האוצר שנטלו חלק בפגישת ה-G8 שנערכה בסוף השבוע בליס שבאיטליה נשמעו אופטימיים יותר באשר למצבה של הכלכלה העולמית מאשר נשיא ה-IMF. שרי האוצר דנו באסטרטגיות להפחתה הדרגתית של תוכניות התמריצים והחילוץ השונות, אשר יושמו במהלך החודשים האחרונים בארה"ב, יפן ובריטניה. נדמה כי בקרב שרי האוצר הסכימו שמוקדם עדיין לקצץ בהתחייבויות הממשלתיות, אשר הגיעו להיקף של יותר מ-2 טריליון דולר.

החששות לגבי יציבות המשטר באיראן עשויים גם כן להכביד על הסנטימנט. המנהיג העליון במדינה הביע אתמול תמיכה בתוצאות הבחירות נשיאות, וזאת על אף המחאות וההאשמות לפיהם מדובר בהונאה. היום דווח על הפגנות המוניות ברחבי איראן והתנגשויות אלימות בין מפגינים לכוחות המשטרה.

שעתו של השטר הירוק

שר האוצר הרוסי, אלכסיי קודרין, אמר כי לארצו יש אמון מלא בדולר האמריקני. הוא הוסיף כי מצבם של הנתונים הפונדמנטליים של הדולר האמריקני הוא "יציב" וכי "מוקדם מדי לדבר על אלטרנטיבות לדולר האמריקני כמטבע עולמי". דבריו של שר האוצר הרוסי שתמכו בדולר, ובאג"ח הממשלתיות של ארה"ב, חיזקו את המטבע האמריקני. בגלל המתאם ההפוך בין הדולר לבין מחירי הסחורות. מניות של חברות שליבת הפעילות שלהן קשורה בסחורות, כדוגמת BHP ביליטון , הורידו את שוקי המניות באירופה ובאסיה.

האירו נופל 1.47% ונסחר ברמה של 1.378 דולר לאירו. התשואות לפדיון על אג"ח ארה"ב ל-10 שנים יורדות ב-1.24% ל-3.739% -במסחר המוקדם. מדד הפחד, מדד ה-VIX רשם עלייה אל מעל לרף 30 הנקודות.

הדאו ג'ונס ירד היום ב-2.1% ל-8,612.13 נק' ■ ה-S&P 500 ירד ב-2.4% ל-923.72 נק' ■ הנאסד"ק ירד ב-2.3% ל-1,816.38 נק'.

זירת המאקרו

היום בשעה 16:00 פורסם נתון הרכישות של ני"ע על ידי זרים בארה"ב בחודש אפריל. בחודש אפריל זרמו לארה"ב השקעות זרות בהיקף של 11 מיליארד דולר לעומת צפי ל-60 מיליארד דולר. הנתון לחודש מארס עודכן מטה ל-55.4 מיליארד דולר לעומת הנתון הקודם שעמד על 55.8 מיליארד דולר.

סוכנות הידיעות בלומברג פירסמה היום כי סין, יפן, רוסיה וברזיל הקטינו באפריל את ההחזקות שלהן באג"ח של ממשלת ארה"ב.

מוקדם יותר ב-15:30, שעון ישראל, פורסם מדד הניו-יורק אמפייר סטייט לחודש יוני שירד ל-(9.41-) נקודות לעומת צפי ליציבות של (4.6-) נקודות בדומה לנתון של (4.55-) נק' בחודש מאי. נתון שלילי אומר כי יותר עסקים באיזור ניו יורק אמרו כי המצב נהיה רע יותר מאשר מספר עסקים בציינו כי המצב משתפר.

החוזה למסירה בחודש יולי של הנפט רשם היום ירידה של 1.97% ונקבע ב-70.62 דולר לחבית. במהלך המסחר ירד החוזה אל מתחת לרף 70 הדולר לחבית.

מניות בכותרות

רשת הקמעונאות וול מארט מרכזת עניין לאחר שבגולדמן זאקס הורידו את המלצתם ל"נייטראלי" מ"קנייה"

ענקית הכריה BHP ביליטון , שמניותיה נסחרות גם בוול סטריט, נמצאת בישורת האחרונה למינוי יו"ר לחברה כששני מועמדים בולטים לתפקיד הם פול אנדרסון שהיה המנכ"ל של החברה.

חברת הקמעונאות המקוונת אמזון הודיעה כי תשלם 51 מיליון דולר למשווקת הצעצועים טויס אר אס, וזאת בכדי לעשות סוף לסכסוך משפטי בין שתי החברות, המתנהל קרוב לחמש שנים. על אף הקשיים בחברה,

פייזר , יצרנית התרופות הגדולה בעולם, מחפשת לבצע עסקאות בשווקים מתעוררים במשך "כמה חודשים" כדי להגדיל את הנתח שלה בשוק ששוויו נאמד בכ-80 מיליארד דולר. כך אמר אתמול (א') אחד מבכירי החברה. חברות פרמצבטיות מתמקדות יותר ויותר במדינות השווקים המתעוררים בגלל התנאים הקשים יותר בשווקים הבשלים.

ברקליס קפיטל מקפיץ את מחיר היעד שלו לבואינג מ-50 דולר למניה ל-60 דולר, הגבוה ב-16.6% ממחיר הנעילה ביום ו' האחרון. המלצת בית ההשקעות נותרת על "משקל יתר".

התנודתיות במסחר בסחורות מובילה גם את מניות הדשנים הגדולות - פוטאש , מוזאיק ואגריום לרכז עניין.

ישראליות מעבר לים

אלביט מערכות נכנסת להשקעה בתאגיד הבטחוני מיקאל, בשלב הראשון תרכוש 19% מהחברה תמורת 18 מיליון דולר. לחברה תהיה אופציה לרכוש את כל החברה לאחר שנתיים וחצי, בשווי שייקבע לפי הערכה חיצונית.

בי.וי.אר מערכות הגישה למחוזי בת"א עתירה להצהיר ולקבוע כי בינה לבין קרן ההשקעות מיילסטונס, שבבעלות המיליארדר האמריקני ביל דוידסון שנפטר לפני כשלושה חודשים, והמנוהלת על ידי עודד טירה, לשעבר נשיא התאחדות התעשיינים, ובנו רון, נכרת הסכם השקעה מחייב ותקף וכי מיילסטונס הפרה את התחייבויותיה לפי הסכם ההשקעה בכך שהיא נמנעה מלהשלים את יתרת ההשקעה מתוך סכום ההשקעה הכולל של 5 מיליון דולר.

סביינט תוסיף לרכז עניין, לאחר שה-FDA מצא את התרופה שלה לטיפול בדלקת פרקים - יעילה ומקלה על החולים. עם זאת בבחינת בטיחות התרופה Krysttexxa עלו שאלות בנוגע לפגיעה בלב ויצירת אלרגיות במטופלים. ה-FDA יכנס ביום ג' פאנל מומחים בסוגיית הסיכון הכרוך לחולים בנטילת התרופה.

חברת האצ'יסון הסינית, בבעלות המיליארדר לי קה שינג, דורשת במסגרת המו"מ על מכירת אחזקותיה בפרטנר (51.41%) מחיר הקרוב למחיר המניה בשוק, 18 דולר, שמשקף מחיר של 1.4 מיליארד דולר.

שש חברות ישראליות בתחומי טכנולוגית מידע ותקשורת הגיעו ל"פסגת הטלקום הקנדית" ביוזמת הנספחות המסחרית של משרד התמ"ת בקנדה ומכון היצוא. המשלחת מורכבת מחברות בספקטרום תקשורת המידע והתקשורת וכוללת חברות גדולות, כגון קומברס ורדוור .

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]