וול סטריט לא הצליחה לשמור על האווירה החיובית בה פתחה וננעלה בירידות של יותר מ-1%. את הירידות היום הובילו חברות הקמעונאות הטלפוניה והסחורות. נציין כי פתיחת המסחר דווקא התאפיינה באופטימיות מסויימת בתגובה לפרסום שורה של נתונים טובים מהצפוי. מדד הנאסד"ק ירד בכ-1.1% לאחר שבתחילת המסחר עלה בכ-0.75%. נציין כי גם היום המשיך לטפס מדד "הפחד" ה-VIX ביותר מ-5%.
נראה כי המשקיעים לא מצליחים להתאושש מהירידות החדות שאפיינו את המסחר אמש, ולאחר שבשלושת החודשים האחרונים זינקו המדדים המובילים בקרוב ל-40%, הם נזהרים על כספם, זאת כאשר השוק עדיין מוגדר במיתון, הפתרונות למשבר אינם פשוטים ומאד יקרים והמגמה השלטת עדיין שלילית. מבחינה טכנית מצוי כעת מדד הבנצ'מארק S&P 500 בנקודה קריטית בה מצטלבים הממוצעים הנעים ארוכי הטווח (200 יום) וקצרי הטווח (50 יום) וכוחות השוק הם שיצטרכו להכריע על הכיוון.
הנתונים היום זרמו הן משוק הנדל"ן שם חלה עלייה גדולה יותר מהצפי במספר התחלות ואישורי הבנייה שמצביעים על התאוששות מתמשכת בתחום בחודשים האחרונים, בנוסף דווח על רגיעה מכיוון האינפלציה, כאשר מדד המחירים ליצרן עלה פחות מהצפי, וליבת המדד רשמה ירידה של 0.1% לעומת צפי כי תרשם עלייה בשיעור זה. לעומת הנתונים הטובים יחסית, פורסם מאוחר יותר גם נתון חלש יותר שהצביע על המשך ירידה בייצור התעשייתי בארה"ב במאי.
חולשתו של הדולר שוב משחקת תפקיד מרכזי, זאת לאחר שבהצהרת הסיום של פסגת מנהיגי מדינות ה-BRIC קראו המנהיגים לגיוון במערכת המטבע העולמית, והציעו גם לסחור באג"ח ובמטבעות אחת של השניה. המנהיגים נזהרו מלבקר באופן ישיר את הדולר, המהווה את מטבע הרזרבות המוביל והמדינות המפותחות המובילות, ובראשן סין, משקיעות אחוז ניכר מן הרזרבות שלהן בנכסים דולרים, כך שנפילה של הדולר מהווה פגיעה ישירה גם בהן. הערב נחלש הדולר כנגד האירו ב-0.25% כנגד הליש"ט בכ-0.5% וכנגד הין צונח שערו ב-1.4%. מנגד מתחזק הנפט בכ-2% ונסחר ב-72 דולר לחבית.
התוכניות הבאות של הממשל
התוכנית החדשה של הפדרל ריזרב לסייע לשוק הנדל"ן המסחרי כדי למזער שוב עוד הפסדים בבנקים האמריקניים עשויה לזכות בהיענות של מספר עסקאות ספור (של רכישות אג"ח מגובות נכסים כאלו). היום הוא הדד-ליין החודשי למשקיעים המעוניינים לקבל הלוואות לרכישת אג"ח כאלו (מגובות נדל"ן מסחרי) תחת תוכנית ה-TALF.
עד כה, אף מנפיק שהינו חברת נדל"ן מסחרית, לא הודיע על הנפקת אג"ח מהסוג שמזכה משקיעים פוטנציאליים במימון, לפי הקריטריונים של תוכנית ה-TALF. ה'פד' כן הזרים כספי מימון לרוכשי אג"ח תחת התוכנית הזו, אבל מדובר באג"ח שמגובות בנכסים מסוג רכבים ותזרימי מזומנים עתידיים הנובעים מהתחייבויות בכרטיסי אשראי). סה"כ ההקצאה של ה'פד': 25.2 מיליארד דולר.
בתוך כך, המשקיעים ממתינים למחר, עת נשיא ארה"ב, ברק אובמה, צפוי לחשוף את התוכנית המקיפה ביותר מאז שנות ה-30 לפיקוח וארגון מחדש של המערכת הפיננסית - מהלך שישפיע על כל תחום בבנקאות, מחיתום של משכנתאות ועד האופן שבו ניתן לסחור במכשירים פיננסים מורכבים. כך לפי טיוטת התוכנית שהגיעה לידי "הוול סטריט ג'ורנל".
במרכז התוכנית, נסיון להעניק לפדרל ריזרב סמכויות לפקח על הגופים הפיננסים הגדולים, לאפשר לממשלה לפרק ולבנות מחדש חברות (כפי שה-FDIC עושה עם בנקים), והקמת גוף רגולטורי חדש למוצרים פיננסים המיועדים לצרכנים. אך כלכלנים וכמה מהמחוקקים טוענים כי הפיכת ה'פד' ל"מנהל סיכונים מערכתי" היא סיכון גבוה בפני עצמו, שעלול להסיח את דעתו ממשימתו העיקרית: שיקום הכלכלה. לטענתם, ה'פד' אשם גם הוא במשבר הכלכלי. יחד עם רגולטורים אחרים, הוא לא הצליח למנוע מתן משכנתאות מסוכנות, לא הקפיד על נהלי מתן הלוואות שהציתו את משבר האשראי. אלא אם ה'פד' ישפר את מיומנותו בפיקוח, "בשלב זה, הענקת תחומי אחריות נוספים לבנק המרכזי היא כמו שהורה ייתן לבנו מכונית גדולה ומהירה יותר מייד לאחר שהוא ריסק את המכונית המשפחתית", אמר מארק וויליאמס, פרופסור לפיננסים באוניברסיטת בוסטון.
בסיום המסחר ירד מדד הדאו ג'ונס ב-1.25% ל-8,504 נקודות, S&P 500 איבד 1.27% ונקבע ב-911 נקודות ומדד הנאסד"ק ירד ב-1.11% ונסגר ב- 1,796 נקודות.
זירת המאקרו
ב-15:30, שעון ישראל, פורסם מדד המחירים ליצרן לחודש מאי שהיה נמוך מהציפיות ועלה בחודש מאי ב-0.2% בלבד לעומת עלייה של 0.3% באפריל. ליבת המדד ירדה ב-0.1% לאחר שעלתה ב-0.1% בחודש שעבר. האנליסטים ציפו כי המדד עצמו יעלה ב-0.6% וכי ליבת המדד תעלה ב-0.1%. בסיכום 12 החודשים האחרונים, ירדה האינפלציה ליצרן ב-5% וליבת האינפלציה עלתה ב-3%.
במקביל, פורסמו נתונים משוק הנדל"ן האמריקני לפיהם התחלות הבנייה בחודש מאי הסתכמו ב-532 אלף יחידות דיור, לעומת 458 אלף בחודש שעבר. כמו כן, היתרי הבנייה במאי עלו לרמה של 518 אלף מ-498 אלף באפריל. הנתונים עקפו את תחזיות השוק מאחר והאנליסטים ציפו כי התחלות הבנייה יעלו לרמה של 485 אלף יחידות דיור במאי, וכי היתרי הבנייה יעלו ל-508 אלף במספר.
ב-16:15 פורסם נתון חלש, עם כי חשוב פחות יחסית לנתונים האחרים, לפיו הייצור התעשייתי ירד במאי ב-1.1% לעומת צפי לירידה של 0.5%, ולאחר שירד ב-0.7% באפריל. זהו החודש ה-16 מתוך 17 החודשים האחרונים בו נרשמת ירידה בייצור התעשייתי בארה"ב. מדד ניצולת הייצור קבע שפל חדש כשנפל ל-68.3% לעומת צפי כי ירד ל-68.6% לעומת רמה של 69.1% שנרשמה באפריל.
במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק, החוזים העתידיים על נפט גולמי למסירה ביולי נסגרו בירידה של 0.2% ברמה של 70.47 דולר לחבית.
מניות בכותרות
מניות מתחום הנדל"ן או המשכנתאות בלטו בתחילת היום בעליות לאחר שדווח כי התחלות הבנייה בארה"ב עלו במידה הרבה ביותר שנרשמה מאז ינואר 2006, ביניהן נציין את מניית טול בראדרס ומניית וולס פארגו אשר נזכיר כי מכילה כיום את פעילות המשכנתאות של קאנטריוויד.
יצרנית התוכנה, אדובי סיסטמס , פירסמה בסיום המסחר את דו"חותיה לרבעון הפיסקלי השני, רווחיה נפלו ב-41% ל-126 מיליון דולר או 24 סנט למניה. בניטרול סעיפים חד פעמיים הסתכמו רווחי החברה ב-35 סנט למניה בדומה לציפיות. הכנסותיה התכווצו ב-20.5% והסתכמו ב-704.7 מיליון דולר, גבוה מהצפי שהיה ל-694.8 מיליון דולר.
רשת האלקטרוניקה הגדולה בארה"ב, בסט ביי דיווחה לפני פתיחת המסחר כי רווחיה ירדו ב-14.5% והסתכמו ב-153 מיליון דולר או 36 סנט למניה, החברה עקפה את התחזיות המוקדמות. הכנסותיה עלו ב-12% והסתכמו ב-10.1 מיליארד דולר. בניטרול הוצאות רה ארגון היה הרווח מסתכם ב-42 סנט, הצפי היה כי ברבעון הפיסקלי הראשון ירדו רווחי הרשת ב-21% ל-34 סנט למניה. החברה שמרה על התחזית השנתית לרווח של 2.5-2.9 דולר למניה. המניה גררה את מניות רשתות הקמעונאות לירידות.
הזרוע האירופאית של ג'נרל מוטורס הודיעה כי היא הגיעה להסכם, במסגרתו תמכור את סאאב לחברה השבדית Koenigsegg.
איירבוס עקפה את בואינג מבחינת הזמנות בסלון האווירי בפריז.
ברקליס קפיטל עדכן מטה את המלצתו ל-AT&T ל"משקל שוק".
ישראליות מעבר לים
אלווריון בלטה לחיוב, בדומה לעליות שרשמה היום בארץ, על רקע הערכות בשוק כי תזכה בחוזה ענק בארה"ב בשווי של כ-100 מיליון דולר.
ייתכן שצ'ק פוינט תבקש לבצע רישום דואלי (גם בת"א), כיוון שהשדרוג של ישראל במדד ה-MSCI נוגע אך ורק לחברות הרשומות בת"א, והיא אחת מהמניות הישראליות החביבות על הזרים.
חברת VSI, חברה בת של אלביט מערכות ורוקוול קולינס, דיווחה היום על מספר עסקאות חדשות עם לוקהיד מרטין האמריקנית, בהיקף כולל של 54.1 מיליון דולר. אלביט ורוקוול מחזיקות בחברה הבת VSI בנתחים שווים.
פלוריסטם הודיעה היום שקיבלה את האישור האירופי להתחלה בניסוי הקליני לטיפול בהיצרות עורקים, תוך שימוש בתאי הגזע מהשלייה (תאי PLX) לשיקום ויצירת כלי דם חדשים. זה ניסוי ראשון מסוגו בעולם לשימוש בתאי גזע מהשלייה שגודלו בפיתוח ייחודי בטכנולוגיה מוגנת פטנטים של פלוריסטם.
פאנל היועצים שהתכנס בעניינה של התרופה לטיפול בדלקת פרקים של סביינט , החליט להמליץ ל-FDA לאשר את התרופה לאחר שבחן את הסכנות הטמונות בתופעות הלוואי שלה.
גילת דיווחה היום כי היא תספק ל-Cat Telecom התאילנדית תחנות VSAT מסוג SKYEDGE II.
[לטבלת ישראליות בעולם][לארביטראז]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.