מנכ"ל CIT יקבל פיצוי של כ-15 מיליון ד' במקרה של פשיטת רגל

ג'פרי פיק הצטרף ל-CIT ב-2003 - תחת הנהלתו המניה זינקה לשיא של 61.59 דולר למניה בפברואר 2007, אך איבדה מאז 98% ■ מורגן סטנלי ו-JP מורגן עשויים להעניק סיוע מיוחד לבנק CIT - אבל רק לאחר שיכריז על פשיטת רגל

מנכ"ל בנק CIT , ג'פרי פיק, שתחת הנהלתו מניית הבנק נפלה ב-98%, עשוי לקבל כמעט 15 מיליון דולר, אם הבנק יגיש בקשה לפשיטת רגל (צ'פטר 11).

על פי החוזה של פיק, הוא יקבל 14.7 מיליון דולר במקרה של החלפת בעלי השליטה ב-CIT או סיום תפקידו. מנכ"ל CIT יקבל את הפיצוי לפני בעלי המניות - כולל משרד האוצר האמריקני.

"פיק הוא שכיר, ובמקרה של פשיטת רגל שכירים מקבלים עדיפות במתן פיצויים", מסברים בחברת RSM מקגלדרי, המתמחה בארגון מחדש של תאגידים. "פיק יקבל פיצוי לפני בעלי מניות הבכורה והמניות הרגילות וכנראה גם לפני חלק מבעלי האג"ח".

ג'פרי פיק הצטרף ל-CIT בשנת 2003. תחת הנהלתו המניה זינקה לשיא של 61.59 דולר למניה בפברואר 2007, אך איבדה מאז 98%. מניית CIT זינקה ביום שישי ב-70% בוול סטריט על רקע הדיווחים על המהלכים המתבצעים מאחורי הקלעים להצלת הבנק.

בוול סטריט, מניית CIT תיגרע החל מה-24 ביולי ממדד ה-S&P 500, וזאת לאחר ששווי השוק של הבנק ירד ל-272 מיליון דולר והמניה ממוקמת במקום ה-500 במדד. את מקומה של מניית CIT תתפוס מניית רד האט (סימול: RHT).

נציין כי Moore-Handley, חברה מאלבמה המספקת כלי עבודה לחנויות ורשתות "בנה ביתך", הינה החברה הראשונה שטוענת כי נאלצה להגיש בקשה לפשיטת רגל מפני שלא הצליחה לקבל כסף מהמלווה שלה, CIT.

בינתיים, המאמצים להצלת בנק CIT נמשכים במלוא המרץ: סוכנות בלומברג דיווחה בסופ"ש (ש') כי בנקי ההשקעות JP מורגן ומורגן סטנלי שוקלים להעניק מימון מיוחד לבנק CIT - אך רק לאחר שהוא יכריז על פשיטת רגל ויבקש את בית המשפט להגן עליו מפני נושיו, קרי מפני מחזיקי האג"ח של CIT.

לפי הדיווח, המתבסס על גורמים המקורבים לנושא, JP מורגן ומורגן סטנלי מנהלים מגעים גם עם בנקים נוספים לביצוע המהלך, אשר נועד להמשיך את פעילות CIT גם לאחר פשיטת הרגל. במקביל, CIT ויועציו (שבהם נכללים גם מורגן סטנלי וחברת הייעוץ Evercore Partners) מנסים לארגן חבילת מימון חירום לבנק כדי להימנע מפשיטת רגל.

גדול מדי מכדי ליפול?

הנהלת הבנק לא הצליחה לשכנע את הממשל כי קריסתו תסב נזק מהותי למערכת הפיננסית בארה"ב ולכן הממשל מסרב לספק לה ערבויות. מאז קריסת ליהמן ברדרס בספטמבר גיבש הממשל האמריקני עמדה לפיה אסור לתת למוסדות חשובים וגדולים לקרוס, שכן הנזק למערכת הפיננסי יהיה קשה. באחד מנאומיו לאחר קריסת ליהמן ברדרס, הבחין יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, בין מוסדות פיננסים רגילים לבין מוסדות שהם בבחינת "גדולים מדי מכדי ליפול", ואותת בכך שהוא לא ייתן לקריסה נוספת כמו זו של ליהמן ברדרס לקרות.

הנהלת CIT ניסתה לשכנע את הממשל שהבנק הוא בבחינת "גדול מדי מכדי ליפול", אך הממשל לא השתכנע. ההערכה הייתה כי הבנק יגיש בקשה לפשיטת רגל, אולם הוא הודיע באופן רשמי כי הוא "ממשיך לבחון אלטרנטיבות", קרי לחפש אחר מימון בשוק הפרטי.

CIT הפסיד ב-8 הרבעונים האחרונים כ-3 מיליארד דולר ולפי ההערכות הוא זקוק ל-4-6 מיליארד דולר כדי לשרוד, וזאת לאחר שקיבל כבר מהממשל 2.33 מיליארד דולר כסיוע בחודש דצמבר, תמורת מניות בכורה. בוול סטריט מעריכים כי הבנק ינסה למצוא משקיעים שיזרימו לו כ-2 מיליארד דולר באופן מיידי כדי להוריד מעט את מפלס הלחץ. הבנק מסר כי אם הוא לא יצליח להשיג מימון מיידי של 2 מיליארד דולר ב-24 השעות הקרובות - הוא יקרוס.

גורם המקורב לנושא אמר ביום שישי לסוכנות הידיעות רויטרס, כי מחזיקי האג"ח של הבנק פוסלים על הסף אפשרות להמיר את אגרות החוב שבידיהם למניות, והם מעוניינים בפתרון של מחזור חוב בלבד, כלומר גיוס אג"ח חדשות כדי לפרוע את האג"ח המיועדות לפירעון.

כאמור, וול סטריט הוצפה בדיווחים שונים הנוגעים להצלת CIT, מה שתרם לטלטלה במניית הבנק. הנהלת הבנק מנהלת מגעים עם משקיעים פרטיים (ככל הנראה עם קרנות פרייווט אקוויטי), כדי שאלה יזרימו לחברה כספים וימנעו את קריסתה.