נזריאן קיבל הנחה של 15 מ' ש' והעסקה בחסן ערפאה הושלמה

המתחם נמצא בת"א ומשתרע על שטח של 28 דונם

לאחר שנראה היה כי המשבר הפיננסי יכריע את עסקת מתחם חסן ערפאה בתל אביב בחודש מארס, היום העסקה שוב עולה על המסלול לאחר שהמיליארדר יצחק נזריאן ושותפתו, חברת באוהאוס, השיגו הנחה של 15 מיליון שקל על המתחם.

כזכור, לפני שנה וחצי רכש יצחק פארויז נזריאן, 28 דונם מתוך 80 דונם של המתחם. העסקה עם נזריאן התייחסה לארבעה מגדלים בני 20 עד 26 קומות והחוזה נחתם לרכישת השטח מידי 142 בעלי קרקעות תמורת כ-255 מיליון שקל.

אלא שבמארס האחרון טענו גורמים המקורבים לבעלי הקרקעות, כי לאחר שמשפחת נזריאן שילמה את התשלום הראשון, בסך 10 מיליון דולר (36 מיליון שקל), שלחו נציגיה מכתב לקראת התשלום השני בו הם מתלוננים על המצב הכלכלי הקשה ועל מצגים שלדבריהם לא היו מדויקים. הצדדים חזרו לשולחן המו"מ שבסופו הוחלט כי הרוכשים ישלמו 240 מיליון שקל עבור הקרקע, כלומר הנחה של 15 מיליון שקל.

נזריאן בן ה-78, נולד באיראן ועלה ארצה בשנות החמישים. היום הוא מתגורר בבוורלי הילס שבקליפורניה ונחשב ליהודי ממוצא איראני העשיר בעולם.