וול סטריט סגרה יום נוסף בעליות: טאואר זינקה 13.5%

גלובס tv הנאסד"ק עלה ב-0.5% ■ שמיר אופטיקה זינקה ב-20.7% ■ ווקלטק קפצה ב-32.8% ■ סינרון עלתה ב-8.3% ■ בלופניקס זינקה ב-18.7%

יום לאחר הותרת הריבית בארה"ב ברמתה האפסית ויום לפני פרסום מדד המחירים לצרכן, נסגר הערב המסחר בוול סטריט בעליות שערים לאחר שבמהלך יום המסחר עברו המדדים מהטריטוריה השלילית לחיובית וחוזר חלילה. על כיוון המסחר החיובי השפיעו עליות השערים של מניות הטכנולוגיה ובהן גם בלטו גם מספר חברות ישראליות. לעומת זאת על החששות בשוק מעיבים נתונים מאקרו כלכליים שהפתיעו לרעה. בשוק העבודה נרשמה עלייה חדה מהצפי במספר הפונים לראשונה לקבלת דמי אבטלה והמכירות הקמעונאיות ירדו במידה רבה לעומת צפי כי הן יעלו.

עליות השערים שאפיינו את פתיחת המסחר ניזונו מהחדשות האופטימיות מזרמו מאירופה - כלכלות גרמניה וצרפת התרחבו ברבעון השני והתמ"ג בגוש האירו התכווץ פחות מן הצפוי וכן על רקע דבריו המעודדים של ה'פד' מאתמול.

הערב נסגר עוד מכרז מוצלח של האוצר במסגרתו מכר אג"ח ל-30 שנה בריבית שנקבע ב-4.541% לעומת ריבית בשיעור 4.303% שנקבעה במכרז דומה בחודש שעבר. המשקיעים הזרימו ביקושים שהיו גדולים פי 2.54 מהיקף ההנפקה לעומת ביקושים של פי 2.1 שנרשמו בממוצע ב-4 הנפקות הקודמות. הגופים הזרים רכשו 48% מסך ההנפקה. על רקע הביקושים הערים נרשמת עלייה במחירי אגרות החוב הממשלתיות בארה"ב מה ששולח את התשואות עליהן מטה. התשואה על האג"ח ל-10 שנים נפלה ב-2.97% ל-3.591%.

נציין כי עונת הדו"חות עדיין בעיצומה והדו"חות המרכזיים שמשפיעים היום על המסחר הם אלו של וול מארט שרווחיה נותרו ללא שינוי ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והסתכמו ב-3.44 מיליארד דולר על רקע צימצום חד בעלויות ובמלאים ובכך היכו את התחזיות, אך מכירותיה ירדו. החברה הודיעה כי אינה צופה לשיפור משמעותי בעונת החגים.

עוד פורסם היום בארה"ב, חלה עלייה של 7% ביולי לעומת יוני ושל 32% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, במספר הבקשות שהוגשו לעיקולים אשר הסתכמו ב-360 אלף בקשות. מדובר ב-1 מתוך 355 משקי בית. זהו השיעור הגבוה ביותר מאז החלו להיאסף הנתונים.

"בשרשרת הדומינו של התגובות הכלכליות, עיקולי הבתים היו פה בהתחלה, באמצע ויהיו גם בסוף. לאחר שבעלי הבתים גירדו עוד כמה דולרים כדי למשוך עוד כמה חודשים של תשלומים; לאחר שהצליחו למשוך עוד קצת זמן במקום העבודה, עד שהוא קרס; לאחר שהצליחו למשוך עוד קצת זמן אצל הבנק ולאחר שמחירי הבתים המשיכו לרדת - גילו שבכלל לא משתלם להם להחזיר את המשכנתא", אומר כהנוביץ ומעריך שהם ימשיכו לעלות בטווח הקרוב.

"איך השווקים יכולים לתקן למטה, אם הם עדיין לא סיימו לתקן למעלה? והאם אופוריה וחמדנות שולטת כעת בשווקים, או שזה עדיין הפחד? לי נראה שזה הפחד מתיקון", סבור אמיר כהנוביץ מכלל פיננסים.

בתוך כך, לפי סקר שערכה סוכנות "בלומברג" אשר הקיף 6 יבשות, האמון בכלכלה הגלובלית זינק באוגוסט לשיא של 22 חודשים, על רקע סימנים לכך שהמיתון מתקרב לקיצו. מדד ה-Global Confidence של בלומברג קפץ ל-58.12 נקודות, לעומת 39.13 נקודות ביולי. זו הפעם הראשונה שהמדד חוצה את סף ה-50 נקודות, כלומר שמספר האופטימיים עולה על מספרם של הפסימיים. בארה"ב, עלה המדד מ-29.5 נקודות ל-47.3. "ברור שהמיתון הסתיים והתאוששות כלשהי עושה דרכה אלינו, אמר האנליסט נוק קוניס מאמסטרדם. "תוכניות התמרוץ הגלובליות, הגדולות בהסטוריה, מתחילות לעבוד. דיון הבא יהיה כנראה סביב השאלה עד כמה בת קיימא היא ההתאוששות".

הדאו ג'ונס עלה ב-0.39% ונקבע ב-9398 נק, S&P 500 סגר בעלייה של 0.69% ל-1,012 נק' והנאסד"ק הוסיף לערכו 0.53% ל-2009 נק'

זירת המאקרו

ב-15:30, שעון ישראל, פורסמו המכירות הקמעונאיות לחודש יולי שירדו ב-0.1%, לעומת הצפי לעלייה ב-0.8%. הנתון הקודם עודכן לעלייה של 0.8% במכירות חודש יוני, מעלייה של 0.6% שפורסמה קודם לכן. הנתונים מראים, כי למרות מאמצי העידוד של ממשל ארה"ב, ע"י תוכנית "מזומן תמורת טרנטה", הצריכה הפרטית עדיין יורדת

הנתון השבועי של התביעות הראשוניות לדמי אבטלה עלו בשבוע החולף יותר מהצפי המוקדם והסתכמו ב-558 אלף, לעומת התחזיות המוקדמות לירידה ל-545 אלף תביעות. הנתון מהשבוע הקודם עודכן כלפי מעלה ל-554 אלף תביעות, מ-550 אלף.

התביעות המתמשכות לדמי אבטלה ירדו ל-6.202 מיליון, לעומת הצפי ל-6.3 מיליון תביעות - הרמה הנמוכה מאז אפריל.

בנוסף, פורסמו מדדי מחירי הייבוא והייצוא לחודש יולי. ע"פ הנתונים, מחירי הייבוא רשמו ביולי ירידה של 19.3% במונחים שנתיים, לעומת הצפי לירידה של 19.1%. הנתון הקודם עודכן לירידה של 17.7% מירידה של 17.4%.

מחירי הייצוא ירדו ביולי ב-0.7%, לעומת הצפי לירידה של 0.5%. הנתון הקודם עודכן לעלייה של 2.6% מעלייה של 3.2% שפורסמה קודם לכן.

ב-17:00 - המלאים העסקיים לחודש יוני ירדו ב-1.1% לעומת צפי כי ירדו ב-0.9%. זהו החודש העשירי ברצף בו נרשמת ירידה במלאים על רקע הירידה בייצור במפעלים בשל הירידה בביקושים כתוצאה מהמיתון.

במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק, החוזים העתידיים על הנפט למסירה בספטמבר נסגרו בעלייה של 36 סנט ונקבעו ברמה של 70.52 דולר לחבית, זאת לאחר שמוקדם יותר נסחרו בשיא יומי של 72.21 ד' לחבית.

מניות בכותרות

ענקית הקמעונאות האמריקנית וול-מארט דיווחה כי רווחיה גדלו בכ-1.5% ל-3.45 מיליארד דולר, או 88 סנט למניה, לעומת הצפי לרווח של 86 סנט. ההכנסות הסתכמו ב-100.08 מיליארד דולר, לעומת תחזית להכנסות בהיקף של של 102.9 מיליארד דולר.

מניית קרניבל ריכזה עניין לאחר שמשפחת אריסון הודיעה כי היא מתכוונת למכור 8.5 מיליון ממניות קרניבל אשר שווטחין בשוק עומד כיום על כ-260 מיליון דולר. מניות אלו מהות כ-1% מסך זכויות ההצבעה בחברה. במידה וימכרו כל המניות המתוכננות, יוותרו בידי משפחת אריסון והגופים הקשורים לה כ-220 מיליון מניות המהוות כ-28% מכלל זכויות ההצבעה בחברה.

אלקואה בלטה לחיוב על רקע העלייה במחירי הנחושת לשיא של 10 חודשים.

קרן הגידור של המליארדר, ג'ון פולסון, רכשה ברבעון השני 168 מיליון מניות של בנק אוף אמריקה .

לפי הצעה בסנאט,גולדמן זאקס ו-JP מורגן לא יורשו להשתתף בשוק האמריקני המתוכנן למסחר בזכויות פליטת גזי חממה, או שיוטלו עליהם מגבלות. זאת, מחשש שמסחר ספוקלטיבי ע"י שמות גדולים בוול סטריט עשוי להביא לתנודתיות במחירי זכויות הפליטה. הסנאטורים מעוניינים למנוע את התנודתיות שקיימת במחירי הנפט.

ישראליות מעבר לים

סינרון דיווחה היום על ירידה של 63% בהכנסות הרבעון השני ל-14.2 מיליון דולר.החברה עברה להפסד מתואם של 4.8 מיליון דולר, או 17 סנט למניה. שצפי האנליסטים (3) היה להפסד של 19 סנט.

אודיוקודס בשיתוף עם חברת מייל ויז'ן הודיעו היום כי ה-iPico, פתרון SIP נייד של החברות, מותאם מהיום גם ל-iPhone ול-iPod של אפל וניתן לרכוש אותו דרך ה-App Store של אפל. באמצעות ה-iPico יכול כעת ה-iPod לעפוך למכשיר טלפון נייד לכל דבר באמצעות Wi-Fi. חברות הסלולר יכולות כעת להציע למנויים לקבל ולהוציא שיחות קוליות והודעות טקסט.

הכנסותיה של פוינטר ברבעון השני ירדו ב-35% לכ-5 מיליון דולר. הרווח הנקי המתואם נפל ב-40.5% ל-2.5 מיליון דולר.

אינטרנט זהב סיכמה את הרבעון השני עם מעבר לרווח של 23 מיליון שקל, זאת לעומת הפסד של 8.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. החברה רשמה בשורה העליונה עלייה של 10% בהכנסות ל-309 מיליון שקל. ה-EBITDA עלה ב-16% ל-71 מיליון שקל.

שמיר אופטיקה זינקה לאחר שדיווחה כי הרווח הנקי גדל בכ-39% והסתכם בכ- 3.9 מיליון דולר. הכנסות החברה ברבעון השני ירדו ב-5.1% והסתכמו בכ-35.2 מיליון דולר בעיקר כתוצאה מהפיחות בערכו של האירו אל מול הדולר. יתרות המזומנים הסתכמו בכ- 27.4 מיליון דולר.

מאיפה תגיע הרכישה הבאה של טבע ? האנליסטים של סיטי מסמנים את חברת Shire האנגלית-אמריקנית כיעד הבא. זאת לא הפעם הראשונה ששמה של שייר נקשר לטבע, אך האנליסטים ג'ון בוריס, פיטר ורדולט, מורטן מארוט וטימות'י צ'ו הולכים צעד נוסף ומספקים תחזית לתוצאות המשותפות של טבע ושייר.

טאואר המשיכה לרכז עניין בעקבות הודעה על ההסכם הגדול בתולדותיה הנאמד בכחצי מיליארד ל-10 שנים. החוזה נחתם עם חברת אינטרסיל שהיתה לקוחה של החברה שנרכשה - ג'אז טכנולוגיות.

פרטנר המשיכה לרכז עניין לאחר שאיש העסקים אילן בן דב, באמצעות סקיילקס שבשליטתו, רכש אתמול את השליטה בחברה מקרן האצ'יסון בכ-5.29 מיליארד שקל. הצפי בשוק הוא כי החברה תחלק דיבידנד של לפחות כ-25% מהרווחים של החברה בעקבות הרכישה.

פריגו הודיעה כי הדירקטוריון החליט כי החברה תחלק 5.5 סנט למניה כדיבידנד.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]