לוג'יטק מציגה: עכבר מחשב למשטחי זכוכית

עכברי המחשב בשנים האחרונות מצליחים לעבוד כמעט על כל משטח, יש כאלה שאפילו מסוגלים לעבוד באוויר. המחסום היחיד שעמד מולם הוא שולחנות הזכוכית. בניגוד לעכברי הלייזר, שמזהים את המשטח עליו עובדים, הפעילות של עכבר המחשב על משטח זכוכית לא אפשרית, מכיוון שחיישן העכבר לא מצליח לזהות נקודות ציון למדידת תזוזה.

בניגוד לטכנולוגיה קודמת, עכברי ה-Darkfield של לוג'יטק, יצרנית אביזרי מחשב, לא בודקים את המשטח עצמו, אלא את מה שנמצא על-גבי המשטח. העכבר מזהה את משטח הזכוכית כרקע חשוך שעליו נמצאות נקודות בהירות, כמו חלקיקי אבק או שומן ומצליח לזהות את התזוזה באמצעות נקודות אלה. עכברי המחשב בטכנולוגיה החדשה צפויים להגיע לארץ אחרי החגים ומחירם ינוע מ-550 שקל עד 700 שקל.

מלבד עכברים, בלוג'יטק ישיקו עד סוף השנה כ-30 מוצרים חדשים, ביניהם אביזרים לאייפון. "אנחנו מתכוננים להגעתו של הטלפון של אפל עם מגוון של תחנות עגינה ורמקולים. בזכות האייפון נגיע למכירות של אלפי יחידות מהמוצרים האלו", אומר עומר שליט, מנכ"ל מעתק, המפיצה את מוצרי לוג'יטק בישראל.

גם ההצלחה של משחקי הגיטרות כמו גיטאר הירו ורוק בנד לקונסולות המשחקים לא פסחה מעיניה של לוג'יטק, המייצרת אביזרים לפלייסטיישן של סוני. לוג'יטק הודיעה היום (ד') שתביא לארץ עד סוף השנה את הגיטרה והתופים האלחוטיים שלה לפלייסטיישן 3 ול-Wii. עלות מוצר בודד 2,300 שקל.