פעילות הזרים בשוק המט"ח בספטמבר ירדה לכ-11 מיליארד דולר

בסיכום חודשי, השקל התחזק ב-1.4% מול הדולר ונחלש ב-1.2% מול האירו ■ נפח עסקות ההמרה הסתכם בכ-32 מיליארד דולר בספטמבר לעומת כ-41 מיליארד דולר באוגוסט ■ בנק ישראל רכש דולרים בכ-1.6 מיליארד דולר

המטבע האמריקני לא יורד מהכותרות והיום (א') מפרסם בנק ישראל שורה של סטטיסטיקות מעניינות בנוגע לשוק המט"ח בחודש ספטמבר.

בסיכום חודשי, השקל התחזק ב-1.4% מול הדולר ונחלש ב-1.2% מול האירו. מתחילת השנה התחזק השקל ב-1.2% מול הדולר ונחלש ב-4% מול האירו.

על פי בנק ישראל, בחודש ספטמבר ירד נפח המסחר בעסקות המרה בכ-7 מיליארד דולר והסתכם בכ-32 מיליארד דולר עסקות בספטמבר לעומת נפח נסחר של 41 מיליארד דולר באוגוסט. היקף הפעילות של מוסדות זרים ירד גם הוא והסתכם בכ-11 מיליארד דולר מול היקף מסחר זר של כ-14 מיליארד שקל באוגוסט.

שוק מטבע החוץ בחודש ספטמבר 2009

בנק ישראל הפחית מאוד בחודש החולף את התערבותו בשוק המט"ח בניסיונו לשמור על חוזק הדולר - רכישותיו בספטמבר הסתכמו בכ-1.6 מיליארד דולר לעומת רכישות בהיקף של כ-4 מיליארד דולר באוגוסט.

סטיית התקן (המודדת תנודתיות) של השינוי בשער החליפין ירדה בספטמבר לרמה של כ-7% לעומת סטיית תקן של כ-15% בחודש אוגוסט. לשם השוואה, סטיית התקן באופציות על מט"ח בספטמבר בשווקים המפותחים עמדה על כ-13.8%.

[לאתר המט"ח]