כלכלני בנק הפועלים מעריכים בסקירתם השבועית כי להתבססות מדד תל אביב 25 מעל לרף 1,000 הנקודות ישנה משמעות פסיכולוגית וסמבולית, אשר מחזקת את תחושת הביטחון של המשקיעים בטווח הזמן הקצר. בראיה ארוכת טווח, מתרבים הגורמים החיוביים בשוק, ובראשם כמובן השיפור הכלכלי במשק המקומי. האינדיקטורים השונים ממשיכים לרשום שיפור מחודש לחודש, וגם בעולם מתחילים לראות ניצני התאוששות משמעותיים יחסית, לאחר המשבר של השנתיים האחרונות. כמו כן, הם מציינים כי רמות המחירים בבורסה המקומית נמוכות בהשוואה לממוצע העולמי, ובהשוואה לממוצע הרב שנתי של השוק המקומי.
בפועלים ממליצים להמשיך ולהחזיק בפוזיציה מנייתית ארוכת טווח, תוך דגש על התאמת מידת החשיפה לרמת הסיכון של הלקוח. בנוסף, על מנת לפזר את הסיכון בתיק הנכסים, ממליצים לבצע פיזור גיאוגרפי של הרכיב המנייתי. מבין השווקים הגלובליים, הם מעניקים משקל יתר למניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים כגון סין וברזיל (אם כי בהם הסיכון מטבע הדברים גבוה יותר).
בהתייחסם לשוק המט"ח המקומי מעריכים כלכלני בנק הפועלים כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים.
מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישות הדולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הגידול בעודף בחשבון השוטף, הכלכלה היציבה בישראל ואת הציפיות להעלאת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית. לאור האמור לעיל, ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי כולל אירו וליש"ט, על חשבון הדולר, בעקבות הירידה באטרקטיביות של המטבע האמריקאי כמטבע מקלט.
ובהתייחסם לשוק האג"ח:
מק"מ- תשואת המק"מ, אשר ירדה כבר לרמה של 1.54%, מגלמת ריבית של כ- 2.35% בעוד שנה. הכלכלנים סבורים כי המק"מ לשנה הינו בבחינת השקעה סבירה למשקיע המחפש נזילות גבוהה בסיכון נמוך.
גילונים- תוספת התשואה בסדרה הארוכה, 817, עומדת כעת על 0.15% בלבד. על רקע הערכות כי הריבית תעלה באופן מתון והדרגתי בשילוב תוספות התשואה הנמוכות, הם סבורים כי הגילונים אינם אטרקטיביים בתשואתם הנוכחית.
שחרים- להערכתם, השחרים הבינוניים צפויים להיסחר במגמה חיובית בתקופה הקרובה לאור נתוני הגירעון והמאקרו החיוביים, ולאור רמת הריבית בארה"ב ובעולם, ועל כן הם ממשיכים להמליץ על חשיפה לשחרים במח"מ בינוני. עם זאת, עליית התשואות באג"ח האמריקניות המקבילות עלולה להעיב על המסחר באפיק זה בימים הקרובים.
צמודים קצרים - להערכתם, רמת התשואות באגרות החוב הממשלתיות הקצרות נמוכות למדי ולפיכך, השקעה בצמודים הממשלתיים הקצרים אינה מומלצת. מנגד, הם ממליצים להתמקד בהשקעה באגרות חוב קונצרניות צמודות מדד מדורגות במח"מ קצר, ובתנאי שנסחרות בתוספות תשואה סבירות מעל הממשלתי.
צמודים בינוניים- ציפיות האינפלציה בטווחים הבינוניים עלו עד לרמה של 2.70% ועל כן סבורים כי הם אינם אטרקטיביים. השקעה לטווחים בינוניים עדיפה להערכתם באמצעות השקעה באג"ח קונצרניות בדירוג גבוה, אשר נסחרות בתוספות תשואה (של לפחות 2%), תוך שמירה על פיזור ענפי.
צמודים ארוכים- ציפיות האינפלציה בטווחים הארוכים עומדות מעל 2.70% (מעט מעל ציפיות בשבוע הקודם). ציפיות אלו מעט גבוהות להערכתם. לפיכך, ממליצים להמשיך ולהקטין חשיפה לטווחים אלו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.