וול סטריט סיימה בעליות של כ-2.2% על רקע צמיחת התמ"ג

גלובס tv המשק האמריקני צמח ברבעון השלישי ב-3.5%, לעומת הצפי ל-3.2% ■ בין המדווחות: מוטורולה זינקה ב-9.2%, פרוקטר אנד גמבל ב-4.1% ורדויז'ן הישראלית ב-5.4% ■ לאס וגאס סנדס הוסיפה 12.4% לפני הדו"חות

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ה') בעליות שערים חדות, שהתגברו והלכו מהפתיחה ועד הסיום, על רקע הדו"ח הממשלתי שהראה כי הכלכלה האמריקנית התרחבה ברבעון השלישי יותר מהתחזיות המוקדמות בשוק. צמיחת התמ"ג ברבעון השלישי היא הראשונה מזה שנה.

המדדים המובילים סיימו את המסחר ברמות הגבוהות של היום. מדד הדאו ג'ונס רשם את העלייה היומית החדה מאז אמצע יולי, אך נכשל גם היום לסיים מעל רף 10,000 הנק'.

כן ברקע, המשקיעים הגיבו היום לשלל דו"חות רבעוניים מעורבים מחברות מובילות, כשחברות מגזר האנרגיה הציגו תוצאות גרועות, שמתקזזות ע"י דו"חות טובים של חברות ממגזרים אחרים.

על רקע האופטימיות הנגזרת מנתוני הצמיחה, גם הנפט הגיב בחיוב בבורסת הסחורות בניו-יורק. הזהב השחור נסגר בעלייה של 3.1% ל-79.87 דולר לחבית. מוקדם יותר נסחרו החוזים העתידיים על הנפט למסירה בדצמבר נסחרו בעלייה חדה יותר ל-80.19 דולר לחבית. האופטימות התבטאה גם בסנטימנט המשקיעים, כש"מדד הפחד" VIX צנח ב-10.6%, לאחר שאתמול זינק ב-11.5%.

המשק האמריקני יצא מהמיתון

לראשונה מזה שנה, כלכלת ארה"ב רשמה צמיחה ברבעון השלישי של 2009. התמ"ג האמריקני צמח בקצב שנתי של 3.5% - ובכך הגיע לסיומו המיתון שהחל בסוף 2007. התחזיות המוקדמות בשוק היו כי כלכלת ארה"ב תצמח ברבעון השלישי ב-3.2%. בגולדמן זאקס הורידו אתמול את תחזית הצמיחה ל-2.7%, לעומת תחזית קודמת שלהם לצמיחה של 3%.

נזכיר כי הכלכלה האמריקנית התכווצה במשך 4 רבעונים רצופים - הרצף הארוך ביותר מאז החלו הרישומים ב-1947. ב-12 החודשים שהסתיימו ביוני התכווץ התוצר בארה"ב ב-3.8%, הנפילה החדה ביותר מזה כ-70 שנה.

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה ירדו בשבוע החולף באלף, והסתכמו ב-530 אלף תביעות, פחות מהצפי לירידה ל-521 אלף תביעות, מ-531 אלף בשבוע הקודם. התביעות המתמשכות לדמי אבטלה צנחו ב-148 אלף והסתכמו ב-5.8 מיליון, ירידה חדה מהצפי. הממוצע החודשי של התביעות צנח בשבוע השמיני ברציפות ל-526.25 אלף - הרמה הנמוכה מאז ינואר.

האם אנו עדים לתיקון מטה?

נראה כי הן אנליסטים והן משקיעים סבורים שהראלי הגיע לסיומו, לפחות לעת עתה, והתיקון מטה החל. ביל גרוס, המכונה "מלך האג"ח" והעומד בראש קרן האג"ח הגדולה בעולם (פימקו) מזהיר מפני השקעה בנכסים מסוכנים. במקביל, סקר עולמי שערכה סוכנות בלומברג בקרב משקיעים ואנליסטים מראה כי השחקנים בשוק לא מוכנים להגדיל את רמת הסיכון.

גם הכלכלן הידוע נוריאל רוביני, שחזה את המשבר, מזהיר כי נהירת המשקיעים לאפיקים מסוכנים יוצרת בועות בשווקים, בועות שעלולות להצית את המשבר הפיננסי הבא. "לקיחת הסיכון נוטעת את זרעי הפורענות של המשבר הפיננסי הבא", אמר רוביני אמש לבלומברג. "בועות הנכסים הללו אינן תואמות את הצמיחה הכלכלית החלשה הצפויה לנו או עם הנתונים הכלכליים".

"מהלך של ה-S&P 500 מתחת ל-1,065 נקודות הכניס אותו למצב של תיקון יורד משמעותי", אומר זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס". "התמיכה המשמעותית היא באזור ה-1,015-1,007 נק'. מהלך מתחת לרמה הזו יממש תרחישי אימה. קשה מאוד להעריך איך יתפתח מכאן המסחר שכן רמת התנודתיות עלתה וכתוצאה מכך יכולים להיות עוד מהלכים קיצוניים. לנאסד"ק יש תמיכה חשובה מאוד ב-2,007-,2,016 נק'".

גשם של דו"חות

לפני פתיחת המסחר, מוטורולה דיווחה על מעבר לרווח של 12 מיליון דולר, לעומת הפסד של 297 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות ירדו ב-26.7% ל-5.5 מיליארד דולר.

עמיתתה לענף של מוטורולה, ספרינט נקסטל , רשמה התרחבות של 46.6% בהפסדיה, ל-478 מיליון דולר. ההכנסות ירדו ב-5% ל-8 מיליארד דולר.

נובל אנרג'י דיווחה על נפילה של 89% ברווחי הרבעון, ל-107 מיליון דולר, ועל ירידה של 43.5% בהכנסות ל-621 מיליון דולר. ענקית הנפט, אקסון מובייל רשמה 65.6% ברווחים ל-4.7 מיליארד דולר. ההכנסות ירדו ב-40% ל-82.3 מיליארד דולר.

רווחיו של קונצרן פרוקטר אנד גמבל ברבעון השלישי ירדו ב-1% ל-3.31 מיליארד דולר. ההכנסות ירדו ב-6% ל-19.8 מיליארד דולר.

לאחר הנעילה, לאס וגאס סנדס צפויה להציג מעבר להפסד של סנט בודד למניה ברבעון השלישי

רדוויז'ן עברה לרווח של 1.2 מיליון דולר, לעומת הפסד של 4.5 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות הסתכמו ב-20.4 מיליון דולר, לעומת הכנסות של 21.6 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2008.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]