מיתון נוסף באירופה הוא התפתחות בעלת סיכויים נמוכים והפיחות בשער המטבע של האיחוד האירופאי הוא מבורך ויעזור לאזן את השפעות תוכניות הקיצוצים הגדולות עליהם הכריזו מדינות ביבשת בימים האחרונים. כך אומר בראיון ל"רוייטרס" פייר קארלו פדואן (Pier Carlo Padoan), הכלכלן הראשי של ה-OECD.
"האירו היה מוערך ביתר במשך תקופה ממושכת ולכן זה טוב שהוא מפוחת כעת ומנגד היואן הסיני עדיין חזק מידי", אמר פדואן. "הצמיחה החזקה באסיה והפיחות של האירו יעזרו למדינות היבשת להמנע מגלישה נוספת למיתון".
נציין כי הממשלה האיטלקית בראשותו של ברלוסקוני הודיעה היום (ד') על אישור תוכנית צנע בהיקף של לפחות 24 מיליארד אירו (כ-30.18 מיליארד דולר) במסגרתה יבוצעו קיצוצים בתקציב במשך שנתיים, זאת במסגרת המאמצים האירופים לשכנע את המשקיעים שמדינות גוש האירו יכולות להקטין את גירעונותיהן ולהגן על המטבע האזורי.
בהצהרה ששחררה הממשלה נמסר כי האמצעים שיינקטו כוללים הקפאה לשלוש שנים של השכר בסקטור הציבורי והגברת המאמצים לתפיסת מעלימי מס. ברלוסקוני ושר האוצר ג'וליו טראמוני יפרסמו פרטים נוספים בהמשך היום. הקיצוץ, המהווה 1.6% מהתמ"ג של איטליה, נועד להפחית את הגירעון בתקציב של ממשלת איטליה עד 2012 ל-2.7% מהתמ"ג. בשנה שעברה היה הגירעון של איטליה בגובה של 5.3% מהתמ"ג, פחות ממחצית הגירעון של יוון, ספרד ואירלנד, שהן המדינות בעלות הגירעון הגבוה ביותר בגוש האירו.
איטליה מצטרפת בכך ליוון, ספרד ופורטוגל שהודיעו על תוכניות צנע בשבועות האחרונים על רקע הסכנה שבמשבר החובות הטופחים. גם גרמניה ובריטניה הודיעו בימים האחרונים על תוכניות קיצוץ משמעותיות בתקציביהן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.