האם נגוזה סופית תקוותה של אל-על להתקבל לברית התעופה "סקיי טים" (SKyteam)? סיכוייה אפסו בעקבות הצטרפותה של חברת התעופה הלבנונית, "מידל איסט איירליינס" (MEA), כחברה חדשה בברית.
"מידל איסט איירליינס" הצטרפה בשבוע שעבר כחברה קבועה ב"סקיי טים": ברית חברות התעופה השנייה בגודלה בעולם, אחרי "סטאר אלייאנס" (ברית תעופה בה חברות 28 חברות) ו-"וואן וורלד". "מידל איסט איירליינס", שהתקבלה כחברה מספר 17 ב"סקיי טים", טסה מנמל הבית שלה בביירות ל-30 יעדים שונים באפריקה, במזרח התיכון ובאירופה, והצטרפותה תנגיש את הטיסות מביירות ולביירות ללקוחות חברות התעופה החברות בברית, ובעיקר ללבנונים הרבים המתגוררים בגולה (בארה"ב, קנדה וברזיל).
נראה כי הצטרפותה של "מידל איסט איירליינס" סוגרת לחלוטין את הגולל על האפשרות שאל-על תתקבל כחברה, בין היתר, בשל זכות הוטו העומד לכל אחת מהחברות בברית לגבי קבלת חברים חדשים לברית.
יצוין כי ב"סקיי טים" חברה גם "סעודי ערביין איירליינס", חברת תעופה של ערב הסעודית. גם בשתי הבריתות האחרות: "סטאר אלייאנס" ו-"וואן וורלד", חברות חברות תעופה ערביות.
אולם, גורמים בענף התעופה טוענים כי "הישראליות" של אל-על היא רק סיבה משנית לאי-קבלתה. "הסיבה העיקרית נובעת מהעובדה שאל-על לא טסה טיסות המשך אלא מפעילה טיסות מנקודה לנקודה, וגם לא טסה בכל ימות השבוע (לא טסה בשבת). בריתות מחפשות היום נתח שוק, ואת זה אל-על לא יכולה לספק".
עוד אמרו ל"גלובס" כי ללא חברות באחת הבריתות, קשה יותר לחברות תעופה להתחרות בעולם התעופה הגלובלי, גם אם יש להן הסכמי "קוד שיירניג". יצוין כי "סקיי טים" מציעה למעלה מ-14 אלף טיסות ביום ל-983 יעדים ב-178 מדינות.
באל-על סירבו להגיב לידיעה.
בתוך כך, נציגי חברות ברית התעופה "סקיי טים" בישראל אירחו ביום שלישי האחרון סוכני נסיעות מכל רחבי הארץ באירוע חגיגי במועדון הגולף בקיסריה. מטרת האירוע: להציג בפניהם את התוכנית העסקית של "סקיי טים" ואיך להביא שיתוף-פעולה זה למיצוי מקסימלי עבור הסוכנים ועבור הלקוחות, אך גם להודות לסוכנים על פועלם עבור חברות התעופה שבברית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.