אולמרט: "יש שופטים בירושלים"

"למעלה מ-4 שנים קשות הסתיימו בהחלטה נכונה של ביהמ"ש" ■ אולמרט זוכה מהאישומים בראשונטורס וטלנסקי, והורשע בהפרת אמונים במרכז ההשקעות

"למעלה מ-4 שנים קשות הסתיימו בהחלטה נכונה של ביהמ"ש. לפני 4 שנים כיכבו הפרסומים בתקשורת על מעטפות הכסף - לא היו מעטפות, אין מעטפות - לא היה ולא נברא, נא להוריד את העניין מסדר היום" - כך אמר ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, לאחר זיכויו מהאישומים בפרשות ראשונטורס וטלנסקי, והרשעתו בהפרת אמונים בפרשת מרכז ההשקעות.

לדברי אולמרט, שדיבר מול המצלמות במדרגות בית המשפט, "לא הולכתי שולל אפילו מוסד אחד. לא היתה שחיתות, לא היתה קבלה או שימוש בכספים - לא היה שום דבר מהדברים שניסו לייחס לי בפרשות ראשונטורס וטלנסקי. לגבי ההרשעה בהפרת אמונים במרכז ההשקעות, אני מכבד את ההחלטה של ביהמ"ש ואפיק ממנה את הלקחים הדרושים".

אולמרט אמר כי "אי אפשר להתעלם מההשלכות המרחיקות לכת שבאו כתוצאה להעמיד אותי בכלל למשפט. על מה שצריך לעשות לכל הגורמים שהחליטו להגיש את האישומים ולהמשיך במשך 4 שנים אני לא אדבר - אני משאיר את זה לגורמים הרלוונטיים".

"אינני מתכוון להודות לבית המשפט על החלטתו, זה לא עניין אישי. ביהמ"ש קיבל החלטה טובה על סמך ניתוח חומר הראיות. אני כן רוצות להודות לביהמ"ש על המכובדות שבה ניהל את המשפט במשך 4 שנים - הרגשתי שאני יושב במקום שמכבד את מדינת ישראל", דברי אולמרט".