ארגון עובדי צה"ל החריף היום (ד'), את הצעדים הארגוניים שפתח בתחילת השבוע במחאה על הפיצוץ במגעיו עם צה"ל ומשרד הביטחון בנוגע לשיפור תנאי העסקת העובדים.
הבוקר, כאלפיים מבין האזרחים שעובדים בשורות הצבא, החזירו את רישיונות הנהיגה הצבאיים שלהם. לטענת הארגון, מדובר בעובדים שמחזיקים ברישיון נהיגה צבאי (למרות שאינם נהגים על-פי הגדרת תפקידם), אך בפועל הם ממלאים תפקידים אלה בדרכם לביצוע עבודות ומטלות בבסיסים ובאזורים אחרים שבהם צה"ל פועל.
החזרת רישיונות הנהיגה מתווספת למהלכי מחאה נוספים שבהם פתח הארגון בימים האחרונים, ובמסגרתם הונחו העובדים שלא לעבוד שעות נוספות.
כך, החל מאתמול עובדים שתפקידם להוביל טנקים בין מחנות ומתקנים של הצבא, לא יעשו זאת לאחר השעה 16:30 אחר הצהריים. עם זאת, בארגון הבהירו כי בניסיון למנוע פגיעה בביטחון המדינה ובפעילות המבצעית של צה"ל, הוקמה ועדת חריגים שאמורה לאשר פעילות של עובדים במסגרת נוהל דחוף בעת חירום.
ההסכם הקיבוצי של האזרחים עובדי צה"ל הסתיים לפני כשנתיים, ומאז התקיימו בין הארגון המייצג אותם לבין בכירים במשרד הביטחון ובצה"ל מספר סבבים בניסיון לעדכן אותו.
לטענת הארגון, עיקר המחלוקת הוא בסירוב מערכת הביטחון להעלות את שכר העובדים בשיעור של 4.5%, בדומה לזה של עובדי הקריה למחקר גרעיני בדימונה ועובדי משרד הביטחון.
בארגון עובדי צה"ל טוענים כי מעמדם של האזרחים העובדים בשורות הצבא נשחק במשך שנים ביחס לעמיתיהם ביחידות האחרות במערכת הביטחון, ובאופן שהם "נמצאים בתחתית הסולם של השכר במגזר הביטחוני".
צעדים ארגוניים שבהם פתח הארגון, בראשו משה פרידמן כבר לפני כחודשיים, הופסקו בעקבות בקשה של בכירים בצה"ל. עם זאת, לטענת הארגון חרף היעתרותו לבקשה, מערכת הביטחון לא פעלה לקידום המשא ומתן עם העובדים והיא ממשיכה להתעלם מדרישותיו.
ממערכת הביטחון נמסר בתגובה: "הצעדים הארגוניים אכן הוחרפו על ידי ארגון העובדים. מערכת הביטחון מצרה על כך ופועלת להביא לסיומו של סכסוך העבודה בהקדם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.