המרוץ לנאסד"ק: מדיוונד רוצה לגייס כ-100 מיליון דולר

חברת הטיפול בכוויות ובפצעים הגישה טיוטת תשקיף ■ השווי המתוכנן - 400 מיליון דולר לפני הכסף ■ גם אנטרה, חברה בת של די.אן.איי, מתכוננת להנפקה

כמה חברות ביומד ישראליות ייצאו בשבועות הקרובים לבדוק אם שוק ההנפקות בנאסד"ק נותר לוהט גם ב-2014. הגיוס הגדול יהיה כנראה זה של חברת הטיפול בכוויות ובפצעים - מדיוונד (MediWound), שבשליטת כלל תעשיות ביוטכנולוגיה (כת"ב, מחזיקה 64% מההון) ושהודיעה היום על הגשת טיוטת תשקיף להנפקה בנאסד"ק.

מדיוונד, שבניהולו של גל כהן, מקווה לגייס 100 מיליון דולר לפי שווי של 400 מיליון דולר (לפני הכסף). חתמי ההנפקה הם קרדיט סוויס, ג'פריז ובנק אוף מונטריאול. הגיוס האחרון של החברה, שנערך באוגוסט 2013, בוצע לפי שווי של 200 מיליון דולר בדרך של הנפקת זכויות. כיום החברה כבר בעמדה אחרת, משום שלפני חודש החלה במכירות.

בעקבות ההודעה עלתה היום מניית כת"ב, שבשליטת כלל תעשיות של המיליארדר לן בלווטניק, ב-5.2%. חברת טבע מחזיקה 14.4% ממניות בכת"ב.

ריפוי כוויות באמצעות אננס

מדיוונד קיבלה לפני כשנה אישור לשיווק התרופה שלה נגד כוויות באירופה, והחלה במכירות לפני חודש. בארה"ב נערכת החברה לכניסה לניסוי רב-מרכזי. המוצר, שמופק מתמצית של צמח האננס, משמש להסרה של עור מת מעל לכוויה (הטריית כוויה), כדי לעודד את הריפוי שלה.

כיום נהוג לבצע את ההטריה באמצעות ניתוח, ואילו מדיוונד הצליחה להוכיח כי המוצר שלה יעיל משמעותית בכמה פרמטרים - הזמן הדרוש מרגע הפציעה עד ביצוע התהליך; משך התהליך; צמצום כמות העור שיש להסיר; וכמות קטנה של שתלי העור לריפוי הפצע לאחר הטיפול של מדיוונד, לעומת הכמות הדרושה לאחר ניתוח.

הטריה היא תהליך שנהוג לבצע גם עבור פצעים כרוניים שאין מקורם בכוויות. המוצר של מדיוונד מאושר כרגע רק לכוויות, אך היא מעוניינת לבצע ניסוי רב-מרכזי כדי לאשרו גם לתחום הפצעים הכרוניים. על פי הערכת החברה מן העבר, שוק הטריית הכוויות עשוי להגיע לכ-100-200 מיליון דולר, ואילו שוק הטריית הכוויות והפצעים גם יחד מגלגל מאות רבות של מיליוני דולרים.

מדיוונד דיווחה בעבר כי היא נמצאת במו"מ לשותפות עם חברת תרופות לשיווק המוצר, אולם היא מקווה להחזיק לפחות חלק מיכולות השיווק, וכן חלק או את כל יכולות הייצור בבית. כוונה זו אפשרית, שכן שוק הכוויות מרוכז רק בכ-100-150 מרכזי כוויות בעולם.

מדיוונד קשורה בהסכם עם טבע, ולפיו עליה להעביר לענקית הגנריקה 20% מהכנסותיה מהמוצר או מהסכם הקשור בו, עד 43 מיליון דולר. טבע הייתה בעלת מניות במדיוונד, וגם הייתה אמורה לשווק את מוצריה, אך הפרויקט בוטל תחת ניהולו של המנכ"ל הקודם, ד"ר ג'רמי לוין. כת"ב רכשה את חלקה של טבע בחברה ואת זכויות השיווק בעבור ההבטחה הזו להכנסות עתידיות.

אנטרה השלימה גיוס פרטי

גם חברת פיתוח התרופות אנטרה ביומד, חברה בת של די.אן.איי הבורסאית, עושה את דרכה לניו יורק. החברה ביצעה היום גיוס פרטי של 5 מיליון דולר לפי שווי של 22.5 מיליון דולר לפני הכסף, ממשקיע שזהותו לא פורסמה. אנטרה עוסקת בפיתוח של תרופות בבליעה שמחליפות גרסאות בהזרקה של אותן התרופות.

השקעה זו אמורה להיות השקעת גישור לקראת הנפקה בארה"ב, כשאחד התנאים לקבלת מלוא סכום הגיוס הוא הגשת תשקיף לנאסד"ק או ל-NYSE; החברה תקבל 2 מיליון דולר מיידית, 2 מיליון דולר עם פרסום תשקיף להנפקה ועוד מיליון דולר עם השלמתה. החברה פועלת להגדיל את היקף הגיוס ל-8.7 מיליון דולר.

אנטרה מפתחת את התרופה לתחום הטיפול באוסטיאופורוזיס, ובתחום זה הצליחה להראות בניסוי ראשוני כי המוצר שלה מצליח להעלות את רמת החומר הפעיל בדם של החולים בדיוק כמו זריקה, ואולי אף טוב יותר. כמו כן, אנטרה פועלת בשוק של טיפול בתת פעילות של בלוטת יותרת התריס.

כיוון שזהו שוק קטן מאוד קיבל המוצר הגנות תרופת יתום. בעקבות ההודעה עלתה מניית די.אן.איי (שתחזיק 66% באנטרה אחרי הגיוס) ב-3.5% והחברה נסחרת לפי שווי של 55 מיליון שקל.