הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת היום (ב') נתונים המצביעים על ירידה בשכר הריאלי במשק (שכר ממוצע למשרת שכיר במחירים קבועים). לפי הנתונים, בחודשים נובמבר 2013-ינואר 2014 ירד השכר הריאלי הממוצע בכשליש האחוז (חישוב שנתי-נתוני מגמה), לאחר יציבות בחודשים אוגוסט-אוקטובר 2013, וזאת, למרות ההתמתנות בקצב האינפלציה במשק.
מתברר, כי הסיבה לכך טמונה בעלייה איטית מדי בשכר הממוצע הנומינאלי, שעמד באותה תקופה על כ-0.8% בלבד (חישוב שנתי, נתוני מגמה), והיה איטי מקצב האינפלציה במשק.
נזכיר כי בחודשים אוגוסט-אוקטובר 2013 עלה השכר הנומינאלי המוצע במשק בכ-2.5% בחישוב שנתי - עלייה שגרמה לגידול בשכר הריאלי. השכר הממוצע במשק עמד במארס 2014 על 9,077 שקל לעומת 9,333 שקל בדצמבר 2013.
מהנתונים עולה עוד, כי מי שהוביל את הירידה בשכר הריאלי היה ענף הנדל"ן, שם נרשמה צניחה חדה של יותר מ-12% בחודשים האחרונים (נתוני מגמה). בלמ"ס מציינים היום, כי ענף הנדל''ן הוא ענף יחסית קטן המורכב מכ-22.8 אלף עובדים בלבד, ומדידת השכר מתבצעת באמצעות תלושי המשכורת של העובדים (סוכנים ומתווכים).
מכיוון שרוב מרכיב השכר בתחום זה מורכב מ"עמלות", המתקבלות בהתאם למספר עסקאות ומחיר הנכסים, ניתן לומר כי הנתונים הללו מצביעים על האטה מסוימת בענף, זאת לפני מהלכי האוצר בדבר הטבת אפס מע"מ. לפי הלמ''ס, השכר הממוצע של עובדי ענף הנדל"ן עמד בינואר 2014 על כ-10.5 אלף שקל - מעל השכר הממוצע במשק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.