"מספר ימי האשראי לא ירד אפילו ביום אחד מאז הכרזתו של לפיד על שיפור מוסר התשלומים של משרדי הממשלה לספקים", כך אמר הערב (ב') מיכה אבני, מנכ"ל חברת פנינסולה, בפאנל בנושא "מקורות מימון לעסקים קטנים ובינוניים" שנערך היום בכנס רואי החשבון באילת.
לדברי אבני העומד בראש חברה למתן אשראי לעסקים: "לפיד עורר תקוות בקרב העסקים הקטנים והבינוניים כשהכריז באופן חגיגי באפריל על כוונתו לחוקק חוק בנושא שיפור מוסר התשלומים של משרדי הממשלה לספקים, אלא שיוזמת תיקון החקיקה תקועה בין משרדי הממשלה. בינתיים מי שמשלם את המחיר הם עסקים קטנים ובינונים, מכיוון שאיני מכיר חשב במשרד ממשלתי שיתנדב מיוזמתו לקצר את ימי האשראי לספקים".
עוד הוא טען כי: "מוסר התשלומים הירוד במשק מסכן עסקים קטנים ובינוניים ומי שאחראי להרעה בראש ובראשונה זו ממשלת ישראל שמכתיבה את אורך ימי האשראי והיא גם מזמינת העבודות הגדולה ביותר. אם משרד הביטחון מרשה לעצמו לזלזל בספקים, ורוב המשרדים הממשלתיים משלמים לספקים בפיגור של יותר מ- 90 יום הם נותנים דוגמה רעה לכל המשק ומדרדרים בכך את מוסר התשלומים במשק ומסכנים את העסקים הקטנים והבינוניים שהופכים להיות הנפגעים העיקריים ממוסר התשלומים הגרוע.
"מוסר התשלומים הגרוע במשק מערער את המודל הבסיסי של כל עסק באשר הוא: אתה נותן מוצר או שירות, ומקבל תשלום בזמן סביר. אם זה לא קורה, אין לך יכולת לקיים את העסק שלך", סיכם אבני.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.