משפטו של הבנק הירדני המכונה "הבנק הערבי"(Arab Bank) ייפתח בחודש מאי 2015 בארה"ב, כדי לקבוע את היקף חבותו של הבנק בגין הושטת תמיכה חומרית לחמאס בשלוש מ-24 מתקפות טרור המיוחסות לארגון בישראל ובשטחי הרשות הפלסטינית - כך עולה מהוראת בית המשפט.
אתר אל-ערביה דיווח כי השופט הפדרלי בריאן קוגן בברוקלין, ניו יורק, קבע אתמול (ד') כי ב-18 במאי ייפתח המשפט שבו יידונו תביעות הפיצויים של 17 מ-130 אמריקאים שכמה מהם נפלו קורבן למתקפות אלה, ואחרים הם קרובים של קורבנות הטרור. תהיה זו הפעם הראשונה שבה ייערך אומדן של הפיצויים לאחר שבספטמבר קבע חבר מושבעים פדרלי כי לבנק הערבי יש חבות במה שעורכי דין מתארים כתביעה האזרחית הראשונה בארה"ב בגין מימון פעולות טרור.
התובעים טוענים כי הבנק הערבי הפר את החוק נגד טרור המאפשר תביעות פיצויים מצדם של קורבנות מעשי טרור שבוצעו בידי ארגונים הכלולים ברשימת ארגוני הטרור הזרים של ממשלת ארה"ב. הבנק הערבי הודיע כי יערער על פסק הדין. השופט קוגן עדיין לא החליט אם יאפשר לבנק להגיש את הערעור לפני פרסום פסקי הדין הסופיים.
בדיון שהתקיים בנובמבר הביע השופט עניין בבחירת תביעה ניסיונית כזו שתשמש אות למגמות עתידיות, אך אם יתקבל ערעור הבנק ייתכן שהתביעה תסתיים בהסדר. בארה"ב ידועים משפטים בתביעות ניסיוניות כאלה כ"משפטי משכוכית" (Bellwether trials) על שם הכבשה החלוצה המובילה ומכוונת את שאר עדר הכבשים. מדובר במשפטים העוסקים בתביעות נזיקין קיבוציות שבמסגרתן מעריכים שני הצדדים את שווי התביעות.
גארי אוסן, אחד מפרקליטי התובעים, אמר כי הוא ממתין למשפט נזיקין וכי בכוונתו "להמחיש לחבר המושבעים חלק מהיגון ומהאובדן שחוו קורבנות הטרור האמריקאים כתוצאה מכך שהבנק הערבי סיפק ביודעין עשרות מיליוני דולרים לחמאס". עד למועד פרסום הידיעה לא הגיבו נציגי הבנק הערבי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.