סמסונג השיקה שני מכשירי דגל - הגלקסי S6 וה-S6 Edge

המסכים של שני דגמי ה-S6 מגיעים בגודל 5.1 אינץ' בטכנולוגיית QHD ■ הסוללה מגיעה עם טעינה מהירה, אשר מאפשרת 4 שעות שימוש ב-10 דקות טעינה ■ באירוע ההשקה סמסונג "עקצה" את אפל והצהירה: "ה-S6 לא יתעקם"

סמסונג הכריזה הערב (א') על שני סמארטפוני הגלקסי S6 החדשים שלה, במסיבת עיתונאים לקראת תערוכת הסלולר - MWC, שתיפתח מחר בברצלונה. "אנשים רוצים את הסמארטפון הטוב ביותר עם העיצוב היפה ביותר", אומר ג'יי קיי שין, נשיא ומנכ"ל סמסונג אלקטרוניקה, "המטרה שלנו הייתה פשוטה, הסמארטפון הכי יפה שלנו והכי מתקדם בעולם".

השנה סמסונג הציגה שני מכשירי דגל: גלקסי S6 Edge וגלקסי S6. מהתנסות קצרה של גלובס עם המכשירים החדשים, אפשר כבר עכשיו להגיד, שסמסונג הצליחה להביא מכשיר המספק את אפקט ה"וואוו".

שני דגמי הגלקסי S6 דומים בתכונות וברכיבי חומרה שלהן, אבל דגם ה-Edge הוא המעניין מבין השניים. הסיבה לכך, שה-Edge מגיע עם מסך בעיצוב קמור בשני הצדדים שלו, בניגוד לדגם ה-Note Edge שהגיע קמור רק בצד אחד.

מדובר בסמארטפון הראשון שמגיע עם קימור בשני הצדדים. כמו כן, בעוד שב-Note הקימור מיועד עבור שורת אפליקציות ותפריטים, ב-S6 המטרה של הקימורים היא ליצור מסך ללא מסגרת, אותו נעים להחזיק ביד. כמו כן, גב המכשיר עשוי מזכוכית, כך שבעצם התחושה שמחזיקים סמארטפון עתידני שכמעט כולו מסך.

הפחד הגדול מרכישת סמארטפון העשוי כולו מזכוכית, היא העמידות שלו לשברים. כרגע לא ידוע כמה יעלה להחליף את זכוכית המכשיר, אבל בסמסונג מנסים להרגיע מעט את החרדה.

בחברה הדרום קוריאנית מציינים שמדובר במסך המגיע מטכנולוגיה של חברת קורנינג מסוג גורילה גלאס 4, כאשר הסמארטפון עצמו מיועד להיות עמיד ב-50% יותר לעומת הדגם הקודם. בסמסונג אומרים שהוא לא יתכופף (בחצי עקיצה על האייפונים האחרונים).

המסכים של שני דגמי ה-S6 מגיעים בגודל 5.1 אינץ' בטכנולוגיית Quad HD וברזולוציה גבוהה של 2560 על 1440 פיקסלים. התוצאה מסך ברזולוציה חדה עם צבעים עשירים מאוד.

הסוללה בשני דגמי ה-S6 מגיעה עם טעינה מהירה, אשר מאפשרת 4 שעות של שימוש בתוך 10 דקות טעינה. הסוללה ב-S6 מגיעה בקיבולת של 2550 מיליאמפר/שעה. בדגם ה-S6 Edge הסוללה מגיעה בקיבולת 2600 מיליאמפר/שעה. סמסונג החליטה לשלב בדגמים החדשים סוללה פנימית אותה לא ניתן לפרק.

לטענת סמסונג, החברה חיכתה עד עכשיו, מכיוון שרצתה שהמשתמשים ירגישו בטוחים עם הסוללה שלהם. לא בטוח שהמשתמשים יראו בכך יתרון, כי עד עכשיו, היכולת לפרק את הסוללה היוותה יתרון לדגמי הגלקסי. סמסונג גם שילבה יכולת טעינה אלחוטית משני התקנים הקיימים בתעשייה (Qi ו-PMA).

מה שאומר, שצרכנים שכבר מחזיקים מטען אלחוטי בבית, יוכלו להשתמש בו עבור ה-S6. כבר היום אפשר למצוא מטעני טעינה אלחוטית במספר בודד של סניפים של רשת בתי הקפה ארומה בישראל וגם בסטארבקס בסן פרנסיסקו. נקודה ישראלית ב-S6, היא חברת פאווארמט, האחראית לטכנולוגית הטעינה האלחוטית בתקן ה-PMA.

ממשק נקי יותר

סמסונג פשטה את הממשק שלה, עם מראה נקי יותר ומדולל יותר בהתראות שמשתמשים לא מבינים. ממשק המצלמה הפך לפשוט יותר, כאשר כל הכפתורים הנחוצים מופיעים בצורה בולטת. רעיון נחמד במכשיר, הוא רשימת מועדפים של 5 אנשים, אשר כל אחד ממנה מסומן בצבע אחר.

כאשר הסמארטפון מונח על הגב שלו, מופיעה התראה לפי הצבע של האדם המתקשר. נגיעה קלה באזור חיישן הצילום, תשלח הודעה גנרית עם טקסט מוגדר מראש. סמסונג גם שילבה מספר אפליקציות מבית מיקרוסופט בתוך הסמארטפון שלה (OneNote, OneDrive וסקייפ). מבחינת מיקרוסופט מדובר בצעד חשוב באסטרטגיה שלה, להביא את השירותים שלה לכל הפלטפורמות. מערכת ההפעלה במכשיר אנדרואיד גרסת לוליפופ (5.0).

סמסונג גלקסי 6 סמסונג גלקסי S6 Edge / צילום: צחי הופמן
 סמסונג גלקסי 6 סמסונג גלקסי S6 Edge / צילום: צחי הופמן

תשלומים סלולריים

סמסונג מקנאה בהצלחה של אפל עם שירות התשלומים שלה Pay. החברה דרום קוראינית רכשה לא מזמן את חברת התשלומים - LoopPay, המציעה טכנולוגיה בשם MST לתשלום עם הסמארטפון גם בקופות שלא תומכות בתקן התשלום באמצעות שבב ה-NFC. אלא בתשלום באמצעות כרטיס אשראי מגנטי רגיל.

סמסונג תציע את שירות התשלומים - סמסונג Pay עם ה-S6 בשתי הטכנולוגיות, כאשר זה יתחיל לפעול בקיץ. סמסונג כבר חברה לחברות האשראי ויזה ומאסטרקארד עבור השקת השירות.

יכולות חומרה נוספות בדגמי ה-S6 כוללות שני מעבדים מרובעי ליבות מבית סמסונג במהירות 2.1 ג'יגה הרץ ו-1.5 ג'יגה הרץ, 3 ג'יגה זיכרון ונפח אחסון של 32, 64 או 128 ג'יגה (תלוי בגרסה).

המצלמה האחורית מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל והקדמית לצילומי סלפי עם 5 מגה פיקסל. המכשירים יהיו זמינים לרכישה ב-20 מדינות בעולם החל מ-10 לאפריל, גם ישראל צפויה להיכלל באותו מועד השקה. מחירי דגמי ה-S6 עדיין לא פורסמו.

הכותב הוא אורח חברת סמסונג בתערוכה