שכונת השוק הסיטונאי בתל-אביב צפויה לקום בכללותה על-ידי משפחת גינדי. ל"גלובס" נודע כי עיריית תל-אביב וחברת תנובה, בעלות הקרקע, הגיעו להסכמות עם חברת מגדלי גינדי תל-אביב שבבעלות מנור גינדי, אורי לוי וכפיר גינדי, לרכישת שני המגרשים האחרונים במתחם. מדובר על מגרשים המיועדים לשני מגדלי מגורים בני 44 קומות ו-380 יחידות דיור בכל אחד מהמגדלים, תמורת מיליארד ו-80 מיליון שקל. זאת בניגוד להליך מכירת המגרשים הקודמים שנמכרו על-ידי העירייה ותנובה באמצעות מכרז.
המחיר נקבע בהתאם להחלטה של שמאי מקרקעין מוסכם. בעיריית תל-אביב הדגישו כי תנובה היא שמחזיקה במרבית הזכויות במגרשים (75%), בעוד עיריית תל-אביב רק ברבע מהזכויות (25%), וכך גם תתחלק התמורה הכספית מהמכירה, אך גם ציינו כי הם רואים יתרון במכירת יתרת השטח לאותה חברה שמקימה את חלקיו הראשונים של הפרויקט, על-מנת שלפרויקט כולו יהיה אחראי גוף אחד.
החלטה מעוררת בימים אלה ביקורת מצד חברות יזמיות גדולות, שהמתינו לפרסום מכרז למכירת המגרשים הנותרים.
כזכור את החלק הראשון של הפרויקט מכרו עיריית תל-אביב ותנובה במכרז שבו השתתפו חברות הנדל"ן הגדולות, בו זכו החברות גינדי השקעות (25%), משה ויגאל גינדי (25%) ורבוע כחלון נדל"ן (50%). חלק זה הכולל למעלה מ-700 יחידות דיור וקניון נבנה בשנים האחרונות וכיום נמצא ערב מסירת הדירות כאשר קניון האופנה נפתח למבקרים בשבוע שעבר. את החלק השני של המתחם הכולל שני מגדלי מגורים בני 44 קומות, רכשה חברת מגדלי גינדי תל-אביב לאחר שזכתה גם הפעם במכרז, והמגדלים נמצאים בהקמה. כיום נותרו שני מגרשים אחרונים אך כאמור לא פורסם מכרז לאחר שהוחלט למכור את שני המגדלים הנותרים לחברת מגדלי גינדי תל-אביב.
בעירייה אישרו את הפרטים והוסיפו, כי "קיים יתרון במכירת כל שטחי הבנייה במתחם ובתוכנית ליזם אחד שיתכלל את הפרויקט לאור מורכבות הפרויקט על היבטיו השונים. באופן זה היזם יקים חברת ניהול אחת שתהיה אחראית לניהול הפרויקט בכללותו לרבות ניהול המתחם המאוכלס שצפוי לכלול כ-2,400 יחידות דיור שטחי מסחר במתחם".
דובר מגדלי גינדי תל-אביב סירב להגיב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.