הרשת החברתית

שינויים ומינויים בהנהלת אירונאוטיקס

ברקע: פרסומים אודות חקירה של המשטרה ומשרד הביטחון בעסקי החברה

בעיצומם של פרסומים אודות חקירה מטעם להב 433 ומשרד הביטחון בחברת אירונאוטיקס (שעל פרטיה הוטל צו איסור פרסום), דיווחה אתמול (א') יצרנית המל"טים מיבנה לבורסה על שינויים בהנהלה הבכירה. חיים היבשר, שכיהן כסמנכ"ל הנדסה בחברה, מסיים את תפקידו ובמקומו מונה שחר קור. היבשר הודיע על בקשתו לסיים את תפקידו לפני מספר חודשים והוא יישאר בחברה לצורך חפיפה בחודשים הקרובים.

בנוסף, מנכ"ל החברה הבת קומטקט, שי פלטי, מסיים את כהונתו לטובת תפקיד בכיר בארה"ב ומחליפו יהיה אריאל קנדל. קומטקט מתמחה בתחום האלקטרוניקה הצבאית ועוסקת בפיתוח ייצור ושיווק של מערכות תצפית מודיעיניות, כלים בלתי-מאוישים, מערכות שליטה ובקרה.

עוד דיווחה החברה כי מנחם ינקו מונה לעמוד בראש חטיבה חדשה - "רחפנים ופעילות אזרחית". ינקו, שחזר לאחרונה משליחות כנספח של צה"ל ומשרד הביטחון בארה"ב, שימש בשנים האחרונות כראש ענף מערכה לטילים ורקטות במפא"ת - המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית של משרד הביטחון.

בחברה אומרים כי "תחום הרחפנים מקבל תפנית בשנים האחרונות וצמיחה מהירה הן בתחום הצבאי והן בתחום האזרחי. לאירונאוטיקס נכסים טכנולוגים ומיצוביים שהן בסיס טוב להרחבת הפעילות הצבאית ברחפנים ולפיתוח השימוש בהם באפליקציות אזרחיות שמהן ניתן להרחיב לתחומים אזרחים משיקים. על כן, הוחלט לערוך שינוי ארגוני, כזה שיתמוך מגמות אלו".

אירונאוטיקס עוסקת בפיתוח ובייצור של מערכות מל"טים (מטוסים ללא טייס), בלוני תצפית, מרעומים לפצצות ומערכות ניווט מתקדמות, ונשלטת בידי הקרנות KCPS, ויולה ובראשית. מנכ"ל החברה הוא עמוס מתן והיו"ר שלה הוא מפקד חיל האוויר לשעבר, האלוף (במיל') איתן בן אליהו.החברה הפכה לציבורית בסוף חודש יוני אשתקד לאחר שביצעה הנפקה ראשונית בבורסה, שכללה גם הצעת מכר גדולה של שלושת הקרנות שמכרו במסגרתה קרוב למחצית מהחזקתן בחברה. מאז שהחלה להסחר נפלה מניית אירונאוטיקס ביותר מ-40% ושוויה של החברה הצטמק לכ-550 מיליון שקל, על רקע תוצאות מאכזבות שפרסמה ולאחר מכן פתיחת החקירה המשטרתית בעניינה.

שלמה לירן ומרים גרינווד מונו לדירקטורים בטליט

חברת הטכנולוגיה הישראלית טליט, שנסחרת בבורסת המשנה של לונדון, מצרפת לשורות הדירקטוריון שלה שני דירקטורים חדשים: שלמה (מומו) לירן ומרים גרינווד.

לירן, שברזומה שלו בשנים האחרונות קדנציות קצרות בנות חודשים ספורים בלבד כמנכ"ל בחברות התעשייה הבורסאיות ספאנטק ונייר חדרה, כיהן קודם לכן כמנכ"ל בחברות - אבגול, שטראוס, yes ואריקסון ישראל. כיום הוא מכהן כדירקטור בחברת ציוד התקשורת סרגון, שנסחרת בנאסד"ק, ובחברת הייזום מנרב שנסחרת בתל-אביב.

הדירקטורית החדשה השנייה היא כאמור גרינווד - בעלת תואר כבוד של משנה למושל מחוז, חברת מסדר האימפריה הבריטית - עורכת דין בעלת ניסיון של מעל 30 שנה בבנקים ובחברות פיננסיות. גרינווד הקימה את חברת הייעוץ Spark והיא מכהנת כדירקטורית בעוד חברות.

יו"ר טליט הוא ריצ'רד קילסבי, לשעבר יו"ר חברת 888, והוא הצטרף לדירקטוריון לפני מספר חודשים והוביל שינויים בו - בין היתר צורפו לדירקטוריון סיימון דאפי ויריב דפנה, ופרשו ממנו אנריקו טסטה ודוידי גילה. קילסבי מסר היום כי המינויים משלימים את השינוי בדירקטוריון ומרחיבים את יכולותיו, בזכות ניסיונה של גרינווד בשווקים הפיננסיים ושל לירן בתחום הטלקום.

טליט מפתחת ומשווקת מוצרים לתקשורת בין מכשירים אלקטרוניים (M2M), כולל יישומי האינטרנט של הדברים (IoT), והיא חוותה טלטלה בקיץ האחרון לאחר שהתגלה שנגד המנכ"ל עוזי כץ הוגש כתב אישום בארה"ב בעבר, והוא נאלץ לפרוש מהחברה והוחלף על-ידי יוסי פייט.

הכל כשר: מפגש קולינרי באבו דאבי

נציגי ויבואני מזון ישראלים השתתפו בסוף החודש שעבר בתערוכת תעשיית המזון הבינלאומית Gulfood שנערכה בנסיכות אבו דאבי שבאיחוד אמירויות המפרץ. אחד המשתתפים, הרב יענקי הופמן, המכהן כמנהל פיתוח עסקי של ארגון הכשרות OK, נפגש עם חברות תעשיית המזון מארצות ערב בהן: סעודיה, כווית, קטר, מצרים על מנת לבחון אפשרויות להענקת תעודות כשרות ובכך לעודד רכישת מוצריהם בישראל ובקרב יהודי העולם.

עו"ד מרדכי ציבין שמקדם עסקאות הומלנד סקיוריטי, ניצל את ההזדמנות ופגש בתערוכה את מרים בינת מוחמד, השרה לענייני מזון של איחוד האמירויות בבקשה להקל על כניסת נושאי דרכון ישראלי למדינות האיחוד.

ציבין הגיש תלונה למארגני התערוכה על שלא הייתה אפשרות להדפיס את המילה ישראל על תג משתתף ישראלי, בטענה של ערבוב שיקולים פוליטיים לעסקים בינ"ל והתריע כי הדבר עלול לגרום לגורמים יהודים בינלאומיים בענף המזון להחרים את התערוכה.

בית ההשקעות קוקירמן חוגג חצי יובל באווירה משפחתית

וגם: היזם והמשקיע יוסי ורדי שומר על אווירה תרבותית

כנס GoforIsrael להשקעות נפתח אמש (א') באירוע קוקטייל שנערך במשרדיה החדשים של קרן ובית ההשקעות קוקירמן, שבקומה ה-23 במגדלי הארבעה בתל-אביב.

לכנס כמו גם לקוקטייל הגיעו משקיעים ואנשי עסקים בינ"ל מסין, אירופה וארה"ב, במטרה ליצור שיתופי פעולה, אולם למפגש הנוכחי נוספה עוד סיבה - ציון 25 שנה לבית ההשקעות קוקירמן, שהוקם ב-1993.

במארחים: אדי קוקירמן, יו"ר קוקירמן בית השקעות ושותף מנהל בקרן קטליסט; יאיר שמיר, שותפו בקרן קטליסט; רוג'ה קוקירמן, אביו של אדי, כלכלן בכיר ולשעבר סגן נשיא הקונגרס היהודי העולמי.

נציגות נוספת של המשפחה הייתה במסגרת התוכנית האמנותית בדמותה של אורליקה קוקירמן, אחותו של אדי, העוסקת בזמרה בצרפת, וחיה באחרונה בארץ. האחרונה התיישבה ליד הפסנתר והופיעה בפני הקהל הרב-לאומי שחלקו היה שקוע בשיחות שנקטעו על-ידי שריקה מצידו של המשקיע והיזם יוסי ורדי שסימן להם להפסיק לדבר ולהתחיל להאזין ליצירה, ובצדק.

בנוכחים: המליארדר ואיל הנדל"ן הסיני, רוני צ'אן, יו"ר Hang Lung Properties ומייסד משותף של קרן ההון סיכון מורנינגסייד; חגי רבי, מנכ"ל בית ההשקעות קוקירמן; טל ברודי; בן טופור, שותף בבית ההשקעות קוקירמן; התעשיין גד פרופר, ד"ר סופי קורונובסקי-בונה, מנהלת Roche Partnering; סין אפשטיין, מנהל פריווט אקויטי בסאפ; דיוויד בראון, ראש חטיבת המכשור הרפואי בקבוצת מרק; רותי אלון, מנכ"לית ומייסדת Medstrada; ד"ר לורן שופ, שותף ומנהל מחלקת מדעי החיים בקוקירמן; שי להב, מנהל שיווק ומכירות בחברת התעופה קתאי פסיפיק; יואב עציון, שותף הייטק והון סיכון במשרד עוה"ד עמית פולק מטלון ושות'; סברינה יינג מחברת הייעוץ הסינית בינגו קונסולטינג ואחרים.