ננו דיימנשן הודיעה על הגשת תשקיף לגיוס כ-29 מיליון דולר בנאסד"ק

ההון שיגויס ישמש את יצרנית מדפסות תלת-ממד בין היתר להמשך הרחבת המכירות והשיווק הגלובליים שלה • המניה איבדה כ-7% ביום חמישי ומשלימה צלילה של יותר מ-50% בשנה האחרונה

עמית דרור /  צילום: דיוויד גארב
עמית דרור / צילום: דיוויד גארב

חברת ננו דיימנשן , המייצרת מדפסות תלת-ממד, דיווחה ביום חמישי על הגשת תשקיף לגיוס של עד 28.8 מיליון דולר בנאסד"ק. בתגובה צנחה המניה בכ-7% באותו יום והשלימה צלילה של יותר מ-50% בשנה האחרונה. ננו דיימנשן נסחרת במקביל ברשימה המשנית של בורסת נאסד"ק ובבורסה של תל-אביב, ושווי השוק שלה הוא 125 מיליון שקל.

לפי התשקיף, הסכום שיגויס בהנפקה ישמש את החברה להמשך הרחבת המכירות והשיווק הגלובליים שלה, להגדלת יכולות הייצור וכן להון חוזר וצרכים עסקיים כלליים, שעשויים לכלול רישוי של קניין רוחני ופיתוח של מוצרי הדור הבא. בסוף הרבעון השלישי היו בקופת ננו דיימנשן מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של 7.5 מיליון דולר, לאחר שבחודש פברואר האחרון החברה גייסה 13.8 מיליון דולר בהנפקת ADS (איגרות מעקב אחרי מניה שנסחרת בבורסה זרה) בדיסקאונט ביחס למחיר המניה.

החתם שמלווה את החברה לפי התשקיף הנוכחי הוא A.G.P, בעוד שבהנפקה הקודמת היו לה חתמים אחרים. בפן המשפטי מלווה את ננו דיימנשן עו"ד עודד הר-אבן ממשרד ZAG S&W זיסמן אהרוני גייר ושות'.

דיווחה על "פריצת דרך בהדפסה"

ננו דיימנשן, המנוהלת על ידי עמית דרור, מייצרת מדפסות תלת-ממד שמסוגלות להדפיס רכיבים אלקטרוניים שונים. בשבוע שעבר פרסמה החברה את דוחות הרבעון השלישי, בו הכנסותיה הסתכמו ב-1.7 מיליון דולר, לעומת 142 אלף דולר בלבד ברבעון המקביל (החברה התחילה להציג מכירות בשנה שעברה). בשלושת הרבעונים הראשונים של 2018 הכנסות ננו דיימנשן הסתכמו ב-3.4 מיליון דולר, צמיחה של 745% ביחס לתקופה המקבילה ב-2017.

במקביל לצמיחה בהכנסות, ננו דיימנשן הצליחה גם לצמצם את ההפסדים התפעוליים והנקיים ברבעון השלישי ומתחילת השנה. ההפסד התפעולי ברבעון השלישי הסתכם ב-3.6 מיליון דולר, ירידה של 13.1% מהרבעון המקביל, ומתחילת השנה הוא הגיע ל-11.4 מיליון דולר, ירידה של 9.6%. ההפסד הנקי ברבעון עמד על 3.6 מיליון דולר לעומת 4.1 מיליון דולר ברבעון המקביל, ומתחילת השנה החברה הפסידה 11.5 מיליון דולר, לעומת 13.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2017.

לפני כשבועיים, מניית ננו דיימנשן זינקה לאחר שהחברה דיווחה על "פריצת דרך בתחום הדפסת תלת-ממד של רכיבים אלקטרוניים", כשנמצא כי מעגלי RF שמודפסים בתלת-ממד באמצעות מדפסות החברה, זהים למעגלים שפותחו בשיטות ייצור מסורתיות.