מספר גבוה של חולים חדשים גם בסוף השבוע; עלייה במונשמים

בניתוח שבוצע על ידי צוות חוקרים עולה כי בקצב ההכפלה הנוכחי, בעוד כשבועיים תתרחש התדרדרות שעלולה להוביל לכשל ביכולת העמידה של מערכת הבריאות ושתחייב סגר מוחלט

מחלקת מונשמי קורונה / צילום: ראובן קסטרו, וואלה !NEWS
מחלקת מונשמי קורונה / צילום: ראובן קסטרו, וואלה !NEWS

משרד הבריאות מעדכן כי העלייה במספר החולים נמשכת גם בסוף השבוע; בשישי אומתו 936 חולי קורונה, לאחר ביצוע של 20,912 בדיקות ברחבי הארץ. בשבת, נכון לשעות הערב, ישנם 84 חולים קשים, מתוכם 32 מונשמים. העלייה, אם כן, איננה רק בסך החולים הכולל (רובם חולים קלים), אלא גם במספר החולים הקשים והמונשמים.

ב-26 בחודש עמד מספר המונשמים על 28 בני אדם, ושל החולים הקשים על 44. מספר החולים הקשים כמעט הוכפל, וגם מספר המונשמים עלה ב-14% ביממה (ארבעה בני אדם), למרות שבפרקטיקות הטיפול הנוכחיות הנשמה מתבצעת לרוב בשלבים מאוחרים יותר של המחלה. מתוך המונשמים, 8 בני אדם מונשמים מאז תחילת יוני.

בניתוח העוסק בניטור מגפת הקורונה שבוצע על ידי צוות חוקרים ממכון רקח לפיסיקה ובית הספר לבריאות הציבור מהאוניברסיטה העברית ופורסם אתמול, עולה כי קצב העלייה במאושפזים נתמכים נשימתית "מיישר קו" עם קצב העלייה של הנדבקים החדשים, וכי הוא צפוי להוביל למעל ל-100 נפטרים בשבועות הקרובים. בקצב ההכפלה הנוכחי, טוענים החוקרים, בעוד כשבועיים תתרחש התדרדרות שעלולה להוביל לכשל ביכולת העמידה של מערכת הבריאות ושתחייב סגר מוחלט.

לטענת המומחים שערכו את המחקר, קיים חלון הזדמנויות קצר של מספר ימים שיאפשר מניעה להגעה של מאות חולים נתמכים נשימתית. הגעה לכ-400 חולים נתמכים בקצב הכפלה של עשרה ימים, תחייב סגר מנע בכדי למנוע את קריסתה של מערכת הבריאות. כעת, ניתן לעצור את העלייה בקצב ההדבקה על ידי מניעת אירועים רבי משתתפים תוך דגש על מניעת אירועים בחללים סגורים. עם זאת, מכיוון שחולה מאושפז נדבק כעשרה ימים לפני אשפוזו, העלייה בכמות המאושפזים בעשרת הימים הקרובים הינה בלתי נמנעת, והשפעתה של עצירה שכזו, תזוהה רק כ-10 ימים לאחר ביצועה.