הגז במזרח הים התיכון עשוי להוות 5% מכלל מאגרי העולם

על פי ההערכות, מאגרי הגז הטבעי במזרח הים התיכון, כולל בישראל, עשויים להגיע ל־10.8 TCM (טריליון מטרים מעוקבים), או כ־5% ממאגרי הגז בעולם • חלקה של ישראל בגז במזרח הים התיכון מסתכם במאגרים מוכחים בהיקף של קרוב ל־900 BCM (מיליארד מטרים מעוקבים), ופוטנציאל של הגעה ל־3,000 BCM

אסדת לוויתן / צילום: אלבטרוס
אסדת לוויתן / צילום: אלבטרוס

במזרח הים התיכון, כולל בישראל, יש מאגרי גז טבעי עצומים אשר על פי ההערכות עשויים להגיע ל־10.8 TCM (טריליון מטרים מעוקבים), או כ־5% ממאגרי הגז בעולם. כמות זו מוערכת כשווה ל־76 שנות צריכת גז לערך על ידי האיחוד האירופי.

חלקה של ישראל בגז במזרח הים התיכון מסתכם במאגרים מוכחים בהיקף של קרוב ל־900 BCM (מיליארד מטרים מעוקבים), ופוטנציאל של הגעה ל־3,000 BCM.
נשיא המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה ד"ר דורי גולד אומר כי הכלכלה הישראלית הופכת לנכס למדינות אירופה, הזקוקות לאספקת אנרגיה - במטרה להפסיק את התלות ברוסיה.

לדבריו, חשוב לשמר את היחסים עם מוסקבה, אבל יש הזדמנות לגוון את קשריה הבינלאומיים של מדינת ישראל, ולהוכיח את ערכיה כשותפה דיפלומטית במספר רב של זירות.

דבריו של גולד מצביעים על התועלת המדינית של מזכר ההבנות בין ישראל, מצרים והאיחוד האירופי. מעמדה של ישראל כספקית גז משמעותית לאירופה, מעניק לה מנופי דיפלומטיים משמעותיים יותר מאלו שהיו מקודם לכן, ומאפשרים לה מחד גיסא עמידה בלחצים, ומאידך גיסא הפעלת לחצים מול מדינות היבשת הישנה.