ענת אגמון היא בעלת תואר שני בכורמות וייננות מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. מעורבת במיזם היין "צ'ירז" ומבעלות השליטה בגלובס
קוקטיילים הפכו זה לא מכבר למרכיב חשוב בשמחות ובאירועים חברתיים. התפתחותה של המיקסולוגיה, אמנות הזיקוק והערבוב שכרוכה ברקיחתם, הביאה בשנים האחרונות להתקדמות דרמטית באיכות המרכיבים ובטכניקות בהם נעשה שימוש, ולפריחתם של ברים מקצועיים. הפופולריות לה זוכים ברים אלה הביאה לזליגת הקוקטיילים הביתה ואת העיסוק בהכנתם לתחביב נחשב. סדנאות לחובבים, ערכות הכנה בהן ארוזים כל מרכיביו של קוקטייל בצורה נוחה לשימוש וכן תיקים מפוארים שמכילים את כלי העבודה שדרושים למיקסולוג המתחיל הם היום מתנות נחשקות.
● ערכים קלאסיים וייננות מודרנית: יינות עולם חדש שכדאי להכיר
● המידע שמתגלה מהתוויות שעל בקבוקי היין
● כל סדרות הטלוויזיה והסרטים על עולם היין ששווה לצפות בהם
אחוז אלכוהול נמוך ועומק טעמים
אחד הטרנדים הבולטים בעולם הקוקטיילים העכשווי הוא שימוש במשקאות ענבים: יין (לבן, רוזה, אדום), מבעבעים (שמפנייה, קאווה, פרוסקו ואפילו פט־נאט) יינות מתובלים (וורמוט), יינות מחוזקים (פורט, שרי). לא קשה להבין מדוע היינות כבשו להם מקום מרכזי שכזה: השילוב בין היצירתיות של מיקסולוג מוכשר לבין האלגנטיות האינהרנטית שיש ביין, מעניק טוויסט מתוחכם לקוקטיילים מסורתיים, ופתח לעולם חדש של ניחוחות, טעמים ומרקמים. לחובבי קוקטיילים משקה על בסיס יין מציע אלטרנטיבה מרעננת עם אחוז אלכוהול נמוך יותר מחד, ועומק טעמים מאידך. לשותי היין, קוקטייל יכול להיות אופציה מרעננת ופחות "כבדת ראש" ומחייבת מאשר בקבוק.
הרמוניה בין המרכיבים היא המפתח להצלחה
אם החלטתם לנסות את אחד מהקוקטיילים הבאים, זה לא הזמן לפתוח את הבקבוק המיוחד ההוא ששמור אצלכם במקרר היין, אבל גם לא את זה שסבתא העמידה בארון המטבח לפני עשרים שנה. חשוב לבחור יין טעים ותקין אבל אין צורך שהוא יהיה יקר או ייחודי. כדי שהשינויים שאתם עתידים לבצע ביין והתוספות שתוסיפו לו לא יהיו עלבון לעבודתו הסיזיפית של ויניירון מסור, נכון יותר יהיה להשתמש בבקבוק טוב מייצור תעשייתי.
אם אתם מנסים את ידיכם בקוקטייל בחתימה אישית, זכרו שהרמוניה בין המרכיבים היא המפתח להצלחה. חמוץ, מתוק, מריר, מתובל, חריף או עשבוני, עם פירות וירקות טריים או מיצויים שלהם - הכל אפשרי כל עוד השילוב עובד עם פרופיל הטעמים של היין שבחרתם. קוקטייל על בסיס יין אדום הגישו מצונן, בעוד קוקטייל על בסיס יין לבן או רוזה הגישו קר מאד.
קוקטייל Espuido של בר שירה / צילום: בן יוסטר
וריאציות על קוקטיילים קלאסיים
כבר הגשתם סנגריה, שפריץ ואפילו קיר רויאל ואתם מוכנים להתקדם? לפניכם מספר וריאציות על קוקטיילים קלאסיים.
● יין מרטיני: ערבבו וורמוט עם יין לבן או אדום, הוסיפו נגיעה של פרי, ירק או עשב תיבול מתאימים, ותקבלו אלטרנטיבה קלה ופירותית יותר לקוקטייל האייקוני.
● יין מיול: בווריאציה על מוסקו מיול, החליפו את הוודקה ביין לבן. הוסיפו ג'ינג'ר ביר ומיץ ליים, ותקבלו משקה מחיה נפשות.
● יין מרגריטה: החליפו את הטקילה ביין לבן. הוסיפו טריפל סק, מיץ ליים וסירופ אגבה ותקבלו דרינק מאוזן ומקפיץ.
● רוזה פיסין (תרגום חופשי מצרפתית: רוזה בריכה): קוקטייל צרפתי פופולרי שמרכיביו הם יין רוזה, הרבה קרח וכוס גדולה עם קש.
הצעה ייחודית לסנגריה לבנה
המיקסולוג מוש בודניק (מסעדת "הלנה" ומסעדת ובר הקוקטיילים "סושיאל קלאב" בתל אביב) מציע ווריאציה ייחודית לסנגריה לבנה:
4 ק"ג אגסים קלופים, מגולענים, ומחולקים לששיות או שמיניות
7 ליטר יין לבן
5 ק"ג סוכר
20 מקלות קינמון
35 כדורוני פלפל אנגלי
30 ציפורן
2 קורט מלח
מכינים את הסירופ: מניחים אגסים סוכר ותבלינים בסיר על אש בינונית. כשהסוכר הופך לנוזל (זהירות שלא יתכהה ויהפוך לקרמל) והאגסים מפרישים נוזלים מוסיפים את היין. מבשלים על אש נמוכה עד שטעמי התבלינים ניכרים בנוזל ואז מסננים בשינואה (מסננת קונית). מאחסנים בקירור ובנפרד את האגסים (מכוסים בנוזל) והנוזל.
להגשה: 30-40 מ"ל סירופ
100 מ"ל יין מבעבע יבש
לעטר באגס המבושל.
מתכונים מתקדמים לחובבי קוקטיילים
בר שירה, מבכירי המיקסולוגים בארץ ושותף מייסד בקבוצת "אימפריאל", מציע למתקדמים שביננו את המתכונים הבאים:
● קוקטייל Espuido
45 מ"ל וורמוט מתוק
אנטיקה פורמולה/ נואי פראט רוז'/ קוקי די טורינו
45 מ"ל אפרול
15 מ"ל שרי פאלו קורטאדו
2 דאשים פיישוד ביטרס
מערבבים הכל בכוס ערבוב ומוזגים לכוס קופ/מרטיני קרה מהפריזר.
● קוקטייל Chacho loco
20 מ"ל קלבדוס פר מגלואר
20 מ"ל רום אפלטון 12
10 מ"ל ליקר בננה של ג'יפארד
10 מ"ל שרי פינו לוסטאו
20 מ"ל קורדיאל היביסקוס
10 מ"ל מיץ לימון
משקשקים ומוזגים לכוס נמוכה עם קרח - ניתן לקשט בכתר של מלח, תבלינים וגרידת ליים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.