ממשלת צרפת החליטה לאסור את השתתפותן של חברות ישראליות בתערוכה הביטחונית היוקרתית יורוסאטורי, שתתקיים בפאריס בין התאריכים 21-17 ביוני. החברה המארגנת, קוג'ה (Coges), לא פירטה על סיבת ההחלטה - אבל משרד ההגנה הצרפתי ציינו כי היא נובעת מכך שישראל לא נענתה לדרישת הנשיא עמנואל מקרון להפסקת הלחימה ברפיח.
● האם הרשעת טראמפ תציל את מסע הבחירות המקרטע של הנשיא ביידן?
● ראיון|הבכיר האמריקאי שחושף: "אני מזועזע, כמעט חולה, ממידת ההתפשטות של האנטישמיות"
לפי דיווח בסוכנות AFP, כ-74 חברות ישראליות נרשמו לתערוכה הצרפתית - כאשר עשר מתוכן היו מיועדות להציג אמצעי לחימה. באתר התערוכה עדיין מפורטות רשימת החברות הישראליות הארוכה, שהיו אמורות להציג בתערוכה. בינן נמנות אלביט, התעשייה האווירית, רפאל, אלתא, אירונאוטיקס, האגף לייצוא ביטחוני של משרד הביטחון (סיב"ט), חברת הלווינים גילת, מרעון דולפין ופלסן סאסא.
ישראל מודעת כי השלטונות בצרפת הוציאו הודעה לעיתונות בנושא בהתאם להחלטת הנשיא עמנואל מקרון, וממתינים להודעה רשמית של הנהלת התערוכה, שצפויה להתפרסם בהמשך היום. ההתפתחות שככל הנראה הביאה להרחקת החברות הישראליות היא מותם של 45 איש בהפצצה הישראלית ברפיח בלילה בין ראשון לשני.
ארגונים שונים ביקשו לאסור את השתתפות ישראל בתערוכה
בלה מונד מדווח כי ארגונים שונים פנו בשבוע שעבר למארגני התערוכה, כדי שימנעו את התצוגה הישראלית שמעודדת קנייה ומכירה של "נשק שעשוי לשמש בפשעים ברצועת עזה ובשטחים הפלסטינים הכבושים". קוג'ה מסרו בתגובה ל-AFP כי יורוסאטורי היא "תערוכה אך ורק להצגת ציוד הגנה וביטחון... ובשום אופן לא מקום לעסקאות".
מעבר לאמברגו הנשק שהטילו מדינות שונות על ישראל בחודשים האחרונים, זו עליית מדרגה בהרחקת החברות הישראליות מתערוכות. במרץ, הממשלה האנטי-ישראלית בצ'ילה בראשות הנשיא גבריאל בוריץ' הודיעה על החלטתה להרחיק את ישראל מהתערוכה האווירית FIDAE 2024, שהתקיימה באפריל. בתערוכה השנה היו אמורות להשתתף האגף ליצוא ביטחוני במשרד הביטחון (סיב"ט), אלביט, התעשייה האווירית ורפאל. התערוכה בצ'ילה נחשבת למשמעותית ביותר באמריקה הלטינית, כשגם בעבר השתתפו בה התעשיות הביטחוניות הישראליות הגדולות.
נשיאה הצעיר של צ'ילה (בן 38), שנבחר לפני כשנתיים, מנהל מדיניות אנטי-ישראלית ברורה - עוד ללא קשר למלחמה. בתערוכה בצ'ילה השתתפו 420 מציגים מ-47 מדינות שונות. בזמן שישראל לא הציגה שם, בלטה נוכחותן של חברות טורקיות כמו "בייקאר", יצרנית המל"טים שה- CTO שלה הוא סלצ'וק בייראקטר, חתנו של הנשיא רג'פ טאייפ ארדואן. לצד החברות הטורקיות, הופיעו שם חברות ענק כמו איירבאס, BAE ובואינג. חברות גדולות רבות יותר צפויות להציג ביורוסאטורי.
רותם מי-טל, מנכ"ל חברת אסגארד מערכות שהיו אמורים להשתתף ביורוסאטורי, מספר כי מבין כל מדינות העולם, רק על שתיים אוסרים להשתתף השנה בתערוכה: ישראל ורוסיה. "אני קורא לרשויות לקיים סלון נשק בישראל, למשל באזור הדרום - ומי שירצה להגיע לכאן מוזמן", אומר מי-טל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.