הצרכנים קונים יותר, וכאל ואורבניקה מציגות תוצאות חזקות

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • כאל, בשליטת דיסקונט, הציגה דוחות חזקים עם רווח נקי של כ-97 מיליון שקל • אורבניקה, שהונפקה בחודש שעבר, הציגה עלייה נאה בשורת ההכנסות, אך הרווח הנקי עלה ב-5% בלבד לאור עלייה חדה שנרשמה בהוצאות המימון

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
העדכונים החשובים
13:17
רשת האופנה אורבניקה: הציבור קנה יותר, והרווח התפעולי זינק ב-20%
אורבניקה, שהונפקה בחודש שעבר, הציגה גידול של 11% בשורת ההכנסות בהשוואה לרבעון המקביל ● הרווח הנקי עלה ב-5% בלבד ל-11.7 מיליון שקל, לאור עלייה חדה שנרשמה בהוצאות המימון

רשת האופנה אורבניקה  מציינת את הדוח הכספי הראשון שלה בתור חברה ציבורית. מניית החברה שהונפקה בחודש שעבר, תוך גיוס 410 מיליון שקל מהמשקיעים, רשמה עד כה עשרה ימי מסחר. הבוקר (ד') פתחה מניית אורבניקה את המסחר בבורסה עם שווי שוק של 1.55 מיליארד שקל. רשת האופנה היא בשליטת קסטרו (71%) ובניהולו של מריאנו קרפ.

אורבניקה מנהלת רשת חנויות אופנה תחת אותו שם ומחזיקה גם ברשת חנויות ההלבשה הודיס. נכון לאתמול היו לה 102 סניפים, 31 של אורבניקה והיתרה של הודיס - עלייה מול 97 סניפים בתחילת השנה.

הכנסותיה של אורבניקה הסתכמו ב-219 מיליון שקל, עלייה של 11% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, זאת על-פי נתוני פרופורמה שבודקים את ביצועי אותן חנויות כיום, כאילו היו בבעלות אורבניקה גם ברבעון הראשון אשתקד (טרם פוצלה פעילותה מקסטרו). העלייה בהכנסות נבעה מגידול במכירות בחנויות הזהות, עלייה בשטחי המסחר של הודיס ומעבר לחנויות בקונספט עיצוב חדש.

אורבניקה הצליחה לשפר את שיעור הרווחיות הגולמי שלה מ-52% ל-53%, בין היתר הודות להתחזקות השקל ביחס לתקופה המקבילה אשתקד וירידה בעלויות השילוח לארץ. הרווח התפעולי עלה ב-19% ל-22.9 מיליון שקל, הודות בעיקר לגידול בהכנסות והרווח הגולמי.

בשורה התחתונה טיפס הרווח הנקי ב-5% בלבד ל-11.7 מיליון שקל, כאשר הוא מושפע לשלילה מעלייה חדה בהוצאות המימון. אלה זינקו ב-61% בתוך שנה ל-7.5 מיליון שקל, בשל יישום תקן חשבונאי (IFRS 16) והשפעות של תמחור נגזרים פיננסיים.

חזי שטרנליכט

13:20
הציבור מגהץ הרבה יותר, והרווח הנקי של כאל זינק ברבעון הראשון ב-20%
הרווח הנקי של חברת כרטיסי האשראי, בשליטת בנק דיסקונט (72%), עמד על כ-97 מיליון שקל, זאת לצד גידול מרשים שרשמה במחזור עסקאות האשראי, שהסתכם בכמעט 50 מיליארד שקל ● כאל הצליחה להגדיל גם את מספר הכרטיסים הפעילים שלה לכ-3.8 מיליון

הציבור גיהץ הרבה יותר ברבעון הראשון של השנה, ומחזור העסקאות בכרטיסי האשראי של כאל זינק ב-14% בתוך שנה ל-49.2 מיליארד שקל, מה שסייע לה להגדיל את ההכנסות שלה מהעמלות שהיא גובה בגין העסקאות בכרטיסי האשראי שהיא מנפיקה בשיעור דו-ספרתי (18.5%) ברבעון הראשון, ל-518 מיליון שקל. כל אלה סידרו לחברת האשראי כאל, בניהולו של לוי הלוי ובשליטת בנק דיסקונט  (72%), זינוק חד של 20% בשורה התחתונה לרווח נקי של 97 מיליון שקל.

כאל אינה תאגיד שנסחר בבורסה, אך היא חייבת בפרסום התוצאות הכספיות שלה בשל הוראות הרגולציה, וכן בשל שליטת בנק דיסקונט בה. סך ההכנסות שלה ברבעון הראשון, כולל ההכנסות מתחום האשראי (החברה מעמידה אשראי צרכני ומסחרי), הסתכמו ב-637 מיליון שקל, עלייה של 16% בתוך שנה.

כאל הצליחה להגדיל גם את מספר הכרטיסים הפעילים שלה. בסוף הרבעון הראשון עמד מספרם על כ-3.8 מיליון, בהשוואה לכ-3.5 מיליון כרטיסים בסוף הרבעון המקביל אשתקד - גידול של כ-7.5%. ברבעון הנוכחי נרשם גידול של כ-80 אלף כרטיסים פעילים לעומת הרבעון הקודם.

ההוצאות להפסדי אשראי ברבעון שחלף גדלו והסתכמו ב-62 מיליון שקל, עלייה מול 40 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. אך אז הן דווקא קטנו על רקע הפרשות קבוצתיות שביצעה כאל ברבעון שבו פרצה המלחמה. בכאל ציינו כי זהו הרבעון השני ברציפות בו נרשמת ירידה בהיקף ההוצאה להפסדי אשראי.

נזכיר כי בימים אלה נמצאת כאל "על המדף". בשל מסקנות ועדת שטרום, על בנק דיסקונט למכור את החברה, ומתנהל הליך מול מספר קרנות השקעה אמריקאיות, לצד שחקנים מקומיים שבוחנים את רכישתה.

בהקשר של הדוחות הכספיים, אמר לוי הלוי, מנכ"ל החברה, כי כאל "ממשיכה להציג ביצועים חזקים בכל הפרמטרים העסקיים גם ברבעון הראשון של השנה, זאת חרף סביבת המאקרו המאתגרת".

חזי שטרנליכט