הציבור חזר לנסוע לחו"ל וחברת הקניונים דיווחה על שחיקה בפדיונות

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • מליסרון הציגה שחיקה בפדיונות בקניונים לאור הגידול בנסיעות לחו"ל של הציבור • מנגד, תורפז מציגה רבעון חזק והמניה מזנקת בחדות בת"א • גם או פי סי אנרגיה מסכמת רבעון חיובי עם גידול נאה של 42% ברווח הנקי

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
העדכונים החשובים
11:57
או פי סי אנרגיה מציגה תוצאות חזקות: הרווח גדל ל-101 מיליון שקל
או פי סי אנרגיה מדווחת על גידול נאה של 42% ברווח הנקי לנוכח השיפור בתוצאת העסקיות ובפרט מצמיחה של 23% ב-EBITDA. גם ההכנסות ברבעון עלו אך בשיעור נמוך יותר של 3%

חברת האנרגיה המתחדשת או פי סי אנרגיה  (OPC), מסכמת את הרבעון הראשון עם הכנסות של כ-660 מיליון שקל, גידול של 3% בהשוואה לכ-638 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. השיפור בהכנסות הגיע בעיקר הודות לצמיחה של כ-26% בהכנסות בארה"ב שעמדו על כ-134 מיליון שקל, בעיקר בשל גידול בהיקף פעילות מכירת חשמל קמעונאית (Retail). מנגד, בישראל ההכנסות ירדו בכ-1% והסתכמו לכ-526 מיליון שקל, בשל ירידה בתעריף הייצור ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

בשורה התחתונה, הרווח הנקי המתואם ברבעון הראשון לשנת 2025 צמח בכ-42% לכ-101 מיליון שקל. הגידול ברווח נבע בעיקר מהשיפור בתוצאת העסקיות ובפרט מצמיחה של 23% ב-EBITDA שעמד על כ-410 מיליון שקל. מתוך סכום זה בארה"ב ה-EBITDA צמח בכ-69% לכ-279 מיליון שקל, הדות לגידול של כ-110 מיליון שקל במרווחי האנרגיה של CPV, וכן מעלייה בשיעור האחזקה בתחנות Maryland ו-Shore, בקיזוז של כ-61 מיליון ש"ח בגין גידורי אנרגיה שמומשו ברווח נמוך יותר ברבעון. בישראל, ה-EBITDA הסתכם לכ-137 מיליון שקל ירידה של 20% לעומת כ-170 מיליון שקל. הקיטון נבע בעיקר מכך שברבעון המקביל אשתקד הוכר פיצוי בעל אופי חד פעמי בסך של כ-26 מיליון של מקבלן ההקמה של צומת, בגין אובדן רווחים בשל עיכוב במועד ההפעלה המסחרית של תחנת הכוח.

גיורא אלמוגי, מנכ"ל OPC אנרגיה: "אנחנו מסכמים את הרבעון הראשון של 2025 עם תוצאות חזקות, והמשך תנופת פיתוח משמעותית מאוד. בארה"ב אנחנו מציגים ברבעון זינוק חד של 69% ב- EBITDA הנובע בעיקר ממרווחי אנרגיה גבוהים וביצועים תפעוליים מצוינים של תחנות הכח שלנו בגז טבעי. נמשכת העלייה החדה בצפי לביקושים לחשמל בארה"ב בשווקי הפעילות המרכזיים שלנו, ובהתאם גם עליה במרווחי אנרגיה ובתעריפי הזמינות. אנו צופים המשך של מגמה זו גם בשנים הבאות".

איתן גרסטנפלד

11:41
הציבור יצא לחו"ל ובקניוני מליסרון נרשמה חולשה בפדיונות
מליסרון מדווחת על שחיקה של של 2% בפדיונות בקניונים לאור העובדה ששנת 2024 הייתה שנת שיא חריגה בקניונים. עם זאת, פעילות ההשכרה של הנכסים המניבים של החברה צמחה, ודמי השכירות שגבתה מליסרון עלו בשיעור דו-ספרתי

חולשה ראשונה בפדיונות בקניוני מליסרון , כך מסתמן מהדוחות הכספיים לרבעון הראשון שמפרסמת ברביעי החברה בניהולו של אופיר שריד ובשליטתה ובראשותה של ליאורה עופר. מליסרון מחזיקה בקניוני עופר הפרוסים ברחבי הארץ והיא מציינת כי ברבעון הראשון של השנה הפדיונות בקניונים היו דומים לתקופה המקבילה, אך כשמוסיפים את חודש אפריל (ינואר-אפריל) הם נשחקו וירדו ב-2% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

ההסבר בחברה הוא ששנת 2024 הייתה שנת שיא חריגה בקניונים. זאת בשל מיעוט הטיסות של הישראלים לחו"ל מצד אחד, ו"התמרכזות" האוכלוסיה בארץ בשל פינוי תושבי הדרום והצפון מגזרות הלחימה. כשמשווים את שתי התקופות לשנת 2023, עולה שברבעון הרשון הפדיונות גבוהים ב-10% בתוך שנתיים ובשליש הראשון הם גבוהים ב-12%.

יש לציין כי מעבר לסטגנציה בפדיונות בקניונים, פעילות ההשכרה של הנכסים המניבים צמחה, ודמי השכירות שגבתה מליסרון עלו בשיעור דו-ספרתי. זאת על רקע המשך ההתרחבות שלה בעיקר בתחום המשרדים. החברה דיווחה כי דמי השכירות נטו (NOI) המיוחסים לבעלים, שגבתה ברבעון הראשון, צמחו ב-12% והסתכמו ב-396 מיליון שקל.

הסיבה העיקרית לגידול הינה כתוצאה מאכלוס מגדל A בפרויקט לנדמארק ת"א עם תרומה של כ-26 מיליון שקל ל-NOI. זאת לצד גידול של כ-4% ב-NOI בנכסים זהים בשתי התקופות (NOI SP). צמיחה שנבעה משילוב של עלייה ריאלית בדמי שכירות ומעליית המדד.

להערכת החברה, קצב ה-NOI השנתי המייצג בסוף שנת 2025 יעמוד על כ-1.7 מיליארד שקל, בתמיכת המשך אכלוס פרויקטים חדשים שהקמתם הסתיימה, ובראשם מגדל A בפרויקט הדגל 'לנדמארק' ששיעור השיווק שלו עלה לכ-95%, לצד תרומת אכלוס קומה נוספת בקניון עופר רמת אביב. בתוך כך, ברבעון הראשון של השנה הציגה החברה עלייה ריאלית ממוצעת של כ-5% בדמי השכירות בגין חוזים חדשים, מימושי אופציות וחידושי חוזים.

בשורה התחתונה בדוח הרווח וההפסד נשחק הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ב-3% והסתכם ב-237 מיליון שקל ברבעון הראשון. השינוי ברווחים נבע בעיקר מכך שברבעון המקביל אשתקד הכירה החברה בעליית ערך נדל"ן להשקעה, נטו ממס בסך של כ-42 מיליון שקל, בעוד שברבעון הראשון של השנה הכירה החברה בסכום מתון יותר של כ-20 מיליון שקל.

מליסרון התרחבה בשנים האחרונות לתחום בניית הדירות, עם רכישת חברת אביב (כיום אביב מליסרון). מנכ"ל החברה שריד מסר כי במסגרת פעילות זו צפויים בחברה "להגדיל משמעותית את היקפי הפעילות השנה כך שבסופה יהיו בשלבי בנייה שונים עשרה פרויקטים הכוללים 1,270 יחידות דיור (יח"ד). בנוסף ממשיכה אביב מליסרון להגדיל את צבר יחידות הדיור שלה, כולל זכייה במכרז היוקרתי בשדה דב ובמכרזי התחדשות עירונית באיזור המרכז. אנו ממשיכים כל העת לבחון הזדמנויות נוספות בשוק, במכרזים חדשים, בקרקעות המוצעות למכירה ובפרויקטים של התחדשות עירונית באזורי ביקוש".

חזי שטרנליכט

11:41
תורפז מסכמת רבעון חזק; הרווח הנקי זינק ביותר מ-60%
תורפז פרסמה תוצאות חזקות בהן הרווח צמח ל-6.4 מיליון דולר וההכנסות קפצו ב-55%. על רקע הדוחות החזקים: צעדי התייעלות וסינרגיות שננקטו על ידי ההנהלה

יצרנית הטעמים והריחות תורפז , שבשליטת קרן כהן חזון (44%), מסיימת את הרבעון הראשון של השנה עם הכנסות של כ-60.4 מיליון דולר, צמיחה של כ-55% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הצמיחה בהכנסות מיוחסת לצמיחה אורגנית של כ-9.1%, לצד תרומת עסקאות המיזוג והרכישה שבוצעו במהלך 2024 וברבעון הראשון של 2025, וביניהן עסקת AFS באנגליה ורכישת חברת Doucy בבלגיה. בחברה מציינים כי מגמת הצמיחה המשיכה גם ברבעון השני של 2025.

בשורה התחתונה, דיווחה תורפז על רווח הנקי של כ-5.4 מיליון דולר המהווה צמיחה בכ-64% והסתכם לכ-5.4 מיליון דולר. זאת, בין היתר הודות לשיפור ברווחיות הגולמית והתפעולית של החברה, בשל צעדי התייעלות וסינרגיות שננקטו על ידי ההנהלה. ה-EBITDA המתואם (רווח לפני ריבית, מיסים, פחת והפחתות) עלה ב-62.7% והסתכם ב-13.6 מיליון דולר (22.6% מהמכירות). תזרים המזומנים מפעילות שוטפת גדל ל-7.6 מיליון דולר, לעומת 3.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

קרן כהן חזון, יו"ר ומנכ"לית החברה: תוצאות אלו נובעות מיישום מוצלח של אסטרטגיית הקבוצה המבוססת על צמיחה אורגנית משולבת רכישות ומיזוגים, תוך מינוף הסינרגיות בין החברות בקבוצה, וביסוס הנהלה וצוות עובדים איכותי ומסור בארץ ובעולם. אסטרטגיה זו היא שמביאה את קבוצת תורפז לקצב מכירות שנתי של כרבע מיליארד דולר בשנת 2025. אנו פועלים בנחישות להמשיך במימוש אסטרטגיית הצמיחה, במטרה להגשמת החזון שלנו - להיות בין עשר החברות המובילות בעולם בתחום הטעם והריח".

איתן גרסטנפלד