גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

המסחר בתל אביב עבר למגמה מעורבת; אנלייט, דוראל וטאואר ממשיכות לזנק

מדד ת"א 35 עולה בהובלת סקטורי הטכנולוגיה והאנרגיה, בעוד מדד ת"א 90 עובר לירידות ● אנלייט טסה לאחר זינוק ברווחים והסכם ענק מול גוגל ומתקרבת לשווי שוק של דיסקונט ● טאואר קופצת לקראת הדוחות; מנגד, מניות הביטוח, הנדל"ן ובזן נחלשות ● בשוק המט"ח: הדולר יורד כבר ל-3.03 שקלים ● עסקת מכירת השליטה בג'י סיטי התפוצצה, ארי נדל"ן מזנקת במעל 6% ● פלנטיר המריאה בכ-15% אחרי הדוחות, היום ידווחו AMD ו-SpaceX

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

13:10

המסחר בבורסת תל אביב ממשיך להתנהל במגמה מעורבת, כאשר העליות שפתחו את הבוקר התמתנו: מדד ת"א 35 נסחר כעת בעלייה של 0.7%, בעוד מדד ת"א 90 יורד בכ-0.5%.

את המגמה החיובית מוביל סקטור הטכנולוגיה שמטפס ב-2.7%, ומיד אחריו סקטורי תשתיות האנרגיה והקלינטק שמוסיפים 1.9% ו-1.5% בהתאמה. מנגד, סקטור הביטוח מוביל את הירידות עם צניחה של 2.8%, מדד נדל"ן מניב חו"ל נחלש ב-1.8% ומניות הנדל"ן מאבדות כ-1.3%.

במרכז מחזורי המסחר והעליות בולטות מניות השבבים והאנרגיה, טאואר , שעתידה לפרסם את דוחותיה הכספיים בקרוב, דוראל אנרגיה , אנלייט אנרגיה , קמטק ונובה - שנכנסה כעת לעשירייה המובילה במדד ת"א 125. בצד השלילי מובילות את הירידות מניות בזן , אלקו , מנורה , עמרם וכלל .

במסחר במט"ח, הדולר מוסיף להיחלש מול השקל ונסחר בירידה של 0.24%, סביב רמה של 3.0368 שקלים.

12:05

מניית גילת טלקום מזנקת ברקע דיווחה על קבלת הזמנות מסגרת נוספות מלקוח ישראלי בהיקף מצטבר של כ-4.7 מיליון שקל. ההזמנות החדשות, המיועדות לאספקת שירותי תקשורת לוויינית עד סוף 2026, מגיעות לאחר שסכום ההתקשרות המקורי נוצל במלואו. בחברה מציינים כי מרבית ההזמנות החדשות כבר מומשו בפועל.

מניית סאנפלאואר מרכזת עניין ועולה ברקע דיווחה על התקשרות בהסכם מחייב לרכישת פורטפוליו פרויקטים סולאריים מניבים בספרד בהספק של 137 מגה-וואט, תמורת כ-90 מיליון אירו. העסקה כוללת גם פוטנציאל משמעותי להשבחה באמצעות תוספת אגירת אנרגיה בהיקף של כ-500 מגה-וואט שעה. בחברה מעריכים כי הפרויקטים יניבו הכנסות שנתיות של כ-7.5 מיליון אירו בשנה הראשונה, אשר עשויות לזנק לכ-38 מיליון אירו בשנה עם שילוב מערכות האגירה.

מניית גיקס נסחרת בעליות שערים ברקע הדיווח על חתימת מזכר עקרונות לא מחייב לרכישת חברת רובוטיקה אוטונומית אמריקאית. העסקה מתוכננת להתבצע בשלבים: בשלב הראשון תזרים גיקס 500 אלף דולר ב-SAFE ותבצע רכישה ראשונית של 18.58% מהחברה תמורת כ-6.9 מיליון דולר. בהמשך, ניתנה לגיקס אופציה לרכישת השליטה (51%) בתמורה לכ-16.2 מיליון דולר, שמשולמים באמצעות החלפת מניות המיועדות להירשם בנאסד"ק. בחברה מציינים כי רכישת חברת הרובוטיקה, הפועלת מול ענקיות כמו לופטהנזה וסודקסו , נועדה ליצור סינרגיה מלאה עם חברת הבת דליברז ולהאיץ את פעילותה בתחום הרובוטיקה והלוגיסטיקה החכמה.

11:50

המסחר בבורסת תל אביב עבר להתנהל במגמה מעורבת: מדד ת"א 35 מוסיף כ-1.2%, בעוד מדד ת"א 90 עובר לטריטוריה האדומה ויורד ב-0.2%.

את העליות מוביל מדד ת"א טכנולוגיה שקופץ בכ-2.9%, ומיד אחריו סקטורי האנרגיה והקלינטק עם עליות של 2.7% ו-2.3% בהתאמה. מנגד, את המגמה השלילית מוביל סקטור נדל"ן מניב חו"ל שיורד ב-1.4%, לצד מניות הביטוח שנחלשות בכ-1.3% ומדד ת"א נדל"ן שמאבד 0.9%.

מניות אנלייט , טאואר ודוראל ממשיכות להוביל את העליות ומחזורי המסחר, וכך גם מניות דלתא מותגים , קמטק ונובה . מנגד, בזן מובילה את הירידות לצד אלקו , נייס , שופרסל ושטראוס .

במסחר במט"ח, הדולר נסחר בירידה קלה של כ-0.19% מול השקל, ברמה של 3.038 שקלים.

11:10

המסחר בבורסת תל אביב מתנהל בעליות שערים: מדד ת"א 35 עולה בכ-1.5% ומדד ת"א 90 מוסיף כ-0.8%.

את המגמה החיובית מוביל סקטור תשתיות האנרגיה, שמוסיף 3.8% לערכו בהובלת מניות אנלייט ודוראל המזנקות במעל 8.5% כל אחת. בעקבות הזינוק במניית אנלייט, שוויה מתקרב לזה של בנק דיסקונט . עליות בולטות נרשמות גם במדד ת"א טכנולוגיה, שקופץ ב-3.4% בהובלת טאואר שמוסיפה כ-8.7% לקראת פרסום דוחותיה, ובסקטור הקלינטק שמטפס בכ-3.2%.

מנגד, סקטור הנדל"ן המניב בחו"ל נסחר בירידה של כ-1%, בעוד מדדי הביטוח והנדל"ן נחלשים ב-0.4% וב-0.2% בהתאמה.

בשוק מטבע החוץ, הדולר נחלש בכ-0.25% מול השקל ונסחר סביב רמה של 3.036 שקלים.

10:45

מניית טורבוג'ן נסחרת בעליות ברקע אישורו של הסדר האכיפה המנהלי מול רשות ניירות ערך. במסגרת ההסדר, תשלם החברה עיצום כספי של 550 אלף שקל (ועוד סכום זהה על תנאי) בעקבות הצגת נתונים לא מדויקים במצגת משקיעים כ"צבר הזמנות" ביוני 2025. נראה כי המשקיעים מעודדים מהסרת העננה המשפטית והגעה לסיום הפרשה, לאחר שטורבוג'ן כבר הבהירה בעבר כי מדובר היה בפוטנציאל הזמנות בלבד ופרסמה מצגת מתוקנת.

מניית להב נסחרת בעליות שערים ברקע ההודעה על השלמת עסקת הענק בזרוע התשתיות והאיכות הסביבה שלה. החברה דיווחה כי מזרחי טפחות אינווסט (זרוע ההשקעות של בנק מזרחי) השלימה השקעה של 98.8 מיליון שקל בחברת מפעת בתמורה ל-15% מהמניות, לפי שווי חברה של כ-659 מיליון שקל (לאחר הכסף). בעקבות העסקה צפויה להב לרשום גידול של כ-40 מיליון שקל בהון המיוחס לבעלים כבר בדוחות הרבעון השלישי של השנה.

מניית אירודרום נסחרת גם היא בעליות שערים ברקע הדיווח על השקעה אסטרטגית חדשה בתחום התשתיות לאנרגיה אוטונומית. החברה חתמה על הסכם SAFE להשקעה ראשונית של 500 אלף דולר בחברת ההזנק הישראלית אקס קורנט אנרג'י סולושנס, לצד מזכר הבנות להשקעת אקוויטי עתידית שתביא את סך ההשקעה ל-3 מיליון דולר לפחות (עם אופציה להגדלתה). אקס קורנט מפתחת תשתית אנרגיה אוטומטית ועצמאית לצי כלי טיס ורכב בלתי מאויישים (ביטחוניים ואזרחיים), המאפשרת הטענה והמשך משימה ללא התערבות אדם. דריסת הרגל של אירודרום בטכנולוגיית התשתית הקריטית, שצפויה להעניק לה גם ייצוג בדירקטוריון עם השלמת הסכם ההשקעה המלא.

10:35

המסחר בתל אביב מוסיף להתנהל בעליות שערים. מדד ת"א 35 קופץ כעת בכ-1%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-0.6%.

את העליות מוביל כעת מדד הטכנולוגיה, שמזנק בקרוב ל-3%, הרבה בזכות הקפיצה במניות השבבים הדואליות. מדד הקלינטק בולט לחיוב אחריו, עם עלייה של כ-2.6%, לנוכח הזינוק של אנלייט , שפרסמה תוצאות כספיות חזקות לרבעון השני. מנגד, מדד ת"א־מניב חו"ל מוביל את הירידות ונחלש בכ-1.2%, לנוכח הירידות בקרב מניות ג'י סיטי ונורסטאר , אחרי שהתפוצצה עסקת מכירת השליטה בג'י סיטי לארי נדלן.

חברת פתרונות התקשורת אודיוקודס עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון השני שלה. החברה צמחה ב-3.1% בהכנסות ל-63 מיליון דולר ורשמה רווח נקי (לפי כללי GAAP) של 477 אלף דולר, גידול של 55.9% לעומת הרבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP נרשם רווח נקי של 3.9 מיליון דולר שהם 15 סנט למניה, סנט אחד מעל תחזיות השוק. אודיוקודס ייצרה ברבעון 6.1 מיליון דולר, רכשה מניות של עצמה ב-8.9 מיליון דולר ותחלק דיבידנד חצי-שנתי של 20 סנט למניה. לדברי המנכ"ל שבתאי אדלרסברג, התוצאות ברבעון הושפעו לטובה מהמומנטום המתמשך במנועי הצמיחה של החברה.

10:07

פתיחה חיובית בתל אביב, אחרי העליות החדות שנרשמו בוול סטריט אמש. מדד ת"א 35 קופץ במעל 1%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-0.5%.

בעקבות התפוצצות עסקת המכירה השליטה בג'י סיטי לארי נדל"ן, מניות ג'י סיטי ונורסטאר מאבדות גובה, בעוד מניית ארי נדל"ן מזנקת בחדות.

מניות השבבים הדואליות טאואר , נובה וקמטק קופצות בפתח יום המסחר.

אנלייט אנרגיה מזנקת בחדות לאחר שדיווחה על הכנסות של 210 מיליון דולר - גידול של 55% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. כמו כן, היא דיווחה על רווח נקי של 31 מיליון דולר, לעומת 6 מיליון דולר בתקופה המקבילה - גידול של יותר מפי חמישה.

דלתא ישראל מותגים קופצת לאחר שדיווחה כי סיכמה את הרבעון שני עם עלייה של 18.1% בהכנסות לכ־310.4 מיליון שקל. הרווח התפעולי צמח ב־28% לכ־51.3 מיליון שקל, והרווח הנקי עלה ב־27% לכ־36.9 מיליון שקל. במחצית הראשונה של 2026 גדלו ההכנסות ב־8.3% לכ־625.7 מיליון שקל, אך הרווח הנקי ירד בכ־9% לכ־53.2 מיליון שקל, בעיקר בשל השפעת מבצע "שאגת הארי" על הרבעון הראשון וההפסד מהשקת פעילות Bath & Body Works באירופה. דירקטוריון החברה הכריז על דיבידנד של כ־27.6 מיליון שקל, שמביא את היקף החלוקות מתחילת השנה לכ־82 מיליון שקל.

חברת האסתטיקה הרפואית סופווייב ממשיכה לצמוח ומדווחת על גידול של 43% בהכנסותיה ל-54 מיליון דולר, בזכות הגדלת מערך השיווק וכניסה לגיאוגרפיות נוספות. הרווח התפעולי גדל ב-266% ל-4.4 מיליון דולר, והרווח הנקי עמד על 3.7 מיליון דולר, זאת לאחר שרק בשנה שעברה, 2025, רשמה החברה לראשונה שנה רווחית. סופווייב שומרת על שיעור רווח גולמי גבוה, 76%, ומייצרת מזומנים. החברה ביקשה בתחילת השנה להנפיק את מניותיה גם בנאסד"ק, אך ביטלה את התוכנית עקב שיפור מצב השוק בארץ.

8:30

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

1. שוק המניות

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה חיובית, בעקבות עליות השערים החדות שנרשמו בוול סטריט אמש, בהובלת ענקיות הטכנולוגיה.

המניות הדואליות צפויות לחזור בפער ארביטראז' חיובי כולל של כ-0.8%, כאשר יבלטו לחיוב במיוחד מניות השבבים הדואליות טאואר , קמטק ונובה , עם עליות של כ-7.4%, כ-4.8% וכ-2%, בהתאמה. פאלו אלטו תטפס בכ-3%, אם כי היא טרם נכללה במדדים המובילים של הבורסה (תיכלל ביום חמישי הקרוב).

הבוקר באסיה, נרשמות בעיקר ירידות שערים. הניקיי יורד בכ-0.3%, ההנג סנג מאבד מערכו כ-0.7%, בורסת שנגחאי עולה בכ-0.3% ובורסת סיאול מאבדת כ-1.2%. מניות SK Hynix וסמסונג יורדות שתיהן בכ-4%. מדובר בהמשך של המומנטום השלילי שנרשם אמש בקרב מניות השבבים, כאשר גם אתמול במסחר בוול סטריט הסקטור התקשה להתרומם (עוד על כך מטה).

במקביל, החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות של עד 0.3%, כך שאם מגמה זו תישאר, הדאו ג'ונס וה-S&P 500 יפתחו את היום בטריטוריית שיא.

שבוע המסחר בתל אביב נפתח בירידות שערים, כשברקע ביטול המתקפה האמריקאית המתוכננת נגד איראן וחולשה שנרשמה במניות השבבים בחו"ל לקראת נעילת המסחר.

מדד ת"א 35 איבד כ-0.9% ומדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%. את המגמה השלילית הובילו סקטור הביומד ומדד הבנייה שנפלו בכ-2.5% כל אחד, לצד סקטור הקלינטק שננעל בירידה של כ-2.2%.

הבוקר, נודע כי חודש אחרי שנחתמה, התפוצצה עסקת מכירת השליטה בחברת הנדל"ן המניב ג'י סיטי לידי ארי נדל"ן וישפרו. זאת, אחרי שבשבועיים האחרונים היחסים בין הרוכשים לבין בעל השליטה בחברה חיים כצמן עלו על שרטון. הרקע לפיצוץ: הסכם שחתם צחי אבו להכנסת ירון אדיב וכידן דהרי כמשקיעים נוספים ללא ידיעת כצמן.

מצחי אבו נמסר כי "לאחר שורה של ניסיונות להביא לקידום העסקה, ומשהגענו למסקנה כי הצדדים אינם רואים עין בעין את המשך ההתקשרות, החלטנו לבטל את העסקה בהסכמה ובכבוד הדדי. איננו מעוניינים להיגרר למחלוקות או למאבקים, ואנו מאחלים לכצמן הצלחה בהמשך דרכו. נמשיך להתמקד בפיתוח ובקידום עסקינו בשלום ובנחת".

בעקבות ביטול החתימה, הודיעה נורסטאר, שבשליטת כצמן, כי היא החליטה לשוב ולבחון הצעות למכירת חלק ממניות ג'י סיטי למשקיע אסטרטגי. בחברה הדגישו, כי אין בכוונתם להפיץ או למכור את המניות במסגרת המסחר בבורסה, אלא לחפש משקיע שיתפוס את מקומו של אבו, ולשם כך היא שכרה את שרותי דיסקונט קפיטל חיתום.

אתמול, במהלך רוב שעות היום, התנהל המסחר בירידות קלות, אך בשעות אחר הצהריים, הן התגברו ברקע הסנטימנט השלילי כלפי מניות השבבים בעולם. לקראת תום המסחר, התחזקו הירידות במניות השבבים הדואליות (קמטק , נובה וטאואר , שמשכו את השוק מטה.

טאואר צפויה לפרסם היום את דוחותיה הכספיים לרבעון השני. הקונצנזוס בשוק מצביע על תחזית הכנסות של כ-455 מיליון דולר - צמיחה של 22.2% לעומת הרבעון המקביל - ורווח של 67 סנט למניה (לעומת 41 סנט ברבעון המקביל). מניית טאואר אמנם צנחה בכ-30.7% מאז השיא שרשמה ביוני, אך היא עדיין מציגה זינוק מרשים של כ-78% מתחילת השנה.

יצוין כי עם פרסום דוחותיה הקודמים, דיווחה החברה על חוזי אספקה בהיקף של 1.3 מיליארד דולר ל-2027, ובחודש שעבר אף העלתה את יעדיה ל-2028 ברקע הרחבת מפעל הייצור שלה ביפן.

מניית מעבדות רפא ירדה בעקבות סכסוך עבודה שפרץ בחברה בירושלים. העובדים דורשים לקבל תגמול בעקבות הנפקת החברה בבורסה.

חברת חיפושי הנפט נאוויטס של גדעון תדמור דיווחה על רכישה של 33% מתגליות הנפט והגז טיבריוס ולוגן במפרץ אמריקה (מפרץ מקסיקו) מחברות מקבוצות Kosmos ו־Occidental של וורן באפט. התגליות נמצאות סמוך לפרויקט בקסקין של נאוויטס, כך שלדברי החברה היא תפתח אותן באמצעות מתקן ההפקה הצף Lucius, וזה יקצר את לוחות הזמנים ועלויות הפיתוח. המניה ירדה מעט, בין היתר, כשברקע הצניחה במחירי הנפט בעולם.

מי שדווקא נהנתה אתמול מירידת מחירי הנפט בעולם היא מניית חברת התעופה אל על שטיפסה במעל 4%. החברה צפויה לפרסם ביום רביעי השבוע את דוחותיה לרבעון השני של השנה.

עוד בקרב המניות שבלטו לחיוב: מניית עזריאלי עלתה ברקע הפיכתה של קבוצת הפניקס לבעלת עניין בחברה (חצתה את רף ה-5% בהחזקות). מניית ג'נריישן קפיטל בלטה לחיוב (ויחד איתה זרוע האנרגיה פאוורג'ן) בעקבות הודעת הפניקס על השקעה של 234 מיליון שקל לפי שווי חברה מזנק לפאוורג'ן.

בניו יורק, שבוע המסחר וחודש אוגוסט בכללותו נפתחו בקול תרועה רמה, כשברקע ביטולה של המתקפה האמריקאית נגד איראן והצניחה החדה במחירי הנפט.

מדד הנאסד"ק זינק בכ-2.1%; ה-S&P 500 קפץ בכ-1.5% וננעל מעל לרף 7,600 הנקודות, במרחק נגיעה משיא כל הזמנים שלו (7,609 נקודות); והדאו ג'ונס טיפס בכ-1.3% לשיא חדש של כל הזמנים. בנוסף לתקוות לדה־אסקלציה בין ארה"ב לאיראן, פעילות המפעלים בארה"ב התרחבה ביולי בקצב המהיר ביותר מזה מעל ארבע שנים (ראו הרחבה תחת סעיף 4).

הראלי בוול סטריט אמש היה רחב. מתוך 11 הסקטורים של ה-S&P 500, שמונה סיימו את היום בירוק. את העליות הוביל סקטור שירותי התקשורת (הכולל רבות מענקיות הטכנולוגיה), שזינק בכ-4.3%; אחריו, בלטו לחיוב ענפי הצריכה הפרטית והתעשייה, עם עליות של כ-2.7% וכ-1.9%, בהתאמה. סקטור ה-IT הוסיף לערכו כ-1.6%. מנגד, ענפי הבריאות ומוצרי הצריכה הבסיסיים - שני ענפים שנחשבים לדפנסיביים - נחלשו בכ-0.3% ובכ-0.2%, בהתאמה. ענף האנרגיה הוביל את הירידות ונפל בכ-1.2%, לנוכח הצניחה במחירי הנפט.

העליות הונעו במידה רבה על־ידי ענקיות הטכנולוגיה, ובפרט על־ידי "שבע המופלאות". שש מתוכן - אלפאבית (גוגל) , אמזון , אנבידיה , טסלה , מטא ומיקרוסופט - סיימו את היום עם עליות נאות. קרן הסל MAGS , אשר עוקבת אחר הביצועים שלהן, התרוממה בכ-4% ורשמה את היום החזק ביותר שלה מזה כחמישה חודשים.

מניית אמזון טיפסה במעל 4% ולראשונה עקפה שווי שוק של 3 טריליון דולר. נזכיר כי ביום שישי האחרון, המניה המריאה בשיעור חד של כ-15%, אחרי שבתוצאותיה לרבעון השני הציגה הציגה רווח למניה שעומד 5.75 - פי שלושה מצפי האנליסטים.

מנגד, אפל המשיכה במומנטום השלילי שלה לאחר פרסום תוצאותיה הכספיות בסוף השבוע שעבר. בארבעת ימי המסחר האחרונים, אפל איבדה מערכה מעל 10% ומחקה משווייה מעל 500 מיליארד דולר. בעקבות המהלך שלה אמש, היא ירדה מתחת לאלפאבית והפכה לחברה השלישית בגודלה בעולם במונחי שווי שוק, עם שווי של כ-4.48 טריליון דולר.

מניות הקשורות בתשתיות AI רשמו עליות משמעותיות. מניות קורוויב ונביוס זינקו בכ-20% ובכ-11%, בהתאמה. מניית ורטיב , יצרנית מערכות קירור לדאטה סנטרים, קפצה גם היא בחדות. מניות חברות פוטוניקה כמו קוהרנט ולומנטום בלטו גם הן לחיוב. גם מניות התוכנה התרוממו. קרן הסל IGV , אשר עוקבת אחריו, עלתה בכ-3%, כאשר נרשמו עליות בולטות בקרב מניות מיקרוסופט , אורקל , סיילספורס , סרוויס נאו ועוד.

מניות השבבים התקשו יחסית להתרומם, ונעו במהלך רוב יום המסחר בין ירידות קלות לעליות קלות. לבסוף, קרן הסל SOXX , אשר עוקבת אחר סקטור השבבים הרחב, טיפסה בכ-0.7%, כאשר עליות בולטות נרשמו במניות AMD , אנבידיה ומיקרון .

מניות התעופה והקרוזים בלטו גם הן לחיוב, על רקע הירידה במחירי הנפט. בין העולות ניתן למצוא מניות כמו קרניבל ,נורווג'יאן קרוז ליין הולדינגס , אמריקן איירליינס ויונייטד איירליינס .

חברת אונדס האמריקאית הודיעה אתמול כי ראש המוסד לשעבר דוד "דדי" ברנע יצטרף להנהלה הבכירה של אונדס כנשיא גלובלי ויו"ר הדירקטוריון של אונדס דיפנס. בעקבות הדיווח, המניה זינקה בנאסד"ק בקרוב ל-12%.

במהלך יום המסחר, הנשיא טראמפ פרסם פוסט ברשת החברתית שלו, Truth Social, בו הגיב בחריפות להכחשה של איראן לגבי קיומם של מגעים מול ארה"ב. "ההנהגה האיראנית היא דו־פרצופית בצורה בלתי־נתפסת!", כתב טראמפ. "הם מבקשים פגישה, יש שיגידו 'מתחננים', מתחילות שיחות והם אומרים - בגלוי ובגאווה - שלא מדברים על כלום". בהמשך, הוא גם הצהיר כי לאיראן יש הזדמנות אחרונה להגיע להסכם "לפני שאנחנו עורפים להם את הראש". שתי ההתבטאויות הללו לא גררו תגובה בשווקים.

בגזרת עונת הדוחות:

פלנטיר , שחקנית מרכזית בתחומי התוכנה וה-AI, המריאה אתמול במסחר המאוחר בכ-15%, לאחר שפרסמה תוצאות כספיות חזקות במיוחד לרבעון השני של 2026, שעקפו את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה. החברה דיווחה על רווח למניה של 41 סנט והכנסות בגובה 1.94 מיליארד דולר, לעומת צפי האנליסטים לרווח למניה של 35 סנט והכנסות בגובה 1.8 מיליארד דולר.

הכנסותיה של פלנטיר כמעט הכפילו עצמן, וזינקו בכ-93% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הכנסותיה ממכירות לממשלת ארה"ב צמחו ב-90% לעומת הרבעון המקביל לרמה של 809 מיליון דולר. ההכנסות מהמגזר המסחרי בארה"ב זינקו ב-149% בהשוואה לאשתקד ל-764 מיליון דולר. המנכ"ל אלכס קארפ אמר בראיון בלעדי ל-CNBC, "שכחו מהקונצנזוס. לידיעתי, אף עסק שפועל בקנה המידה שלנו לא צמח אפילו חצי מכמה שאנחנו צמחנו".

היום לאחר נעילת המסחר, צפויות לדווח שתי שחקניות מרכזיות בתחום הטכנולוגיה: ענקית השבבים AMD וחברת החלל SpaceX של אילון מאסק.

מאז הנפקת הענק של SpaceX באמצע יוני, שהפכה את אילון מאסק לזמן קצר לטריליונר הראשון בעולם, המניה הספיקה לזנק בכמעט 50% ואז לרדת בשיעור קרוב לזה מהשיא שלה. כך, היא מחקה משווייה מעל טריליון דולר.

קונצנזוס האנליסטים, לפי יאהו פייננס, צופה הכנסות של 6.82 מיליארד דולר והפסד נקי של 29 סנט למניה. כרגע, רוב האנליסטים לא רק חיוביים לגבי מניית SpaceX, אלא מציבים מחיר יעד ממוצע שמשקף פרמייה תלת־ספרתית. מתוך 37 אנליסטים שמסקרים את המניה, 28 חיוביים, שבעה נייטרליים ושניים שליליים. מחיר היעד הממוצע משקף פרמייה של 118%. נזכיר כי ללא קשר לדוחות, ביום חמישי, ישוחרר נתח ראשון של מניות חסומות של החברה - אירוע שעשוי להשפיע על מגמת המסחר במניה.

באשר ל-AMD, תוצאותיה הכספיות יגיעו בעיצומה של תקופה במהלכה סקטור השבבים סופג לחצים כבדים, וכאשר הוא עדיין נמצא בטריטורייה של שוק דובי - כלומר, ירידה של מעל 20% משיאו האחרון. לפי בלומברג, החברה צפויה לדווח על רווח למניה של 1.62 דולר והכנסות בגובה 11.3 מיליארד דולר. הצמיחה במגזר הדאטה סנטרים צפויה לעמוד על מעל 100% ולטפס ל-6.5 מיליארד דולר, לעומת 3.2 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

2. שוקי האג"ח

תשואות האג"ח של ממשלת ארה"ב לטווח הארוך (10 שנים) מטפסות לאחרונה, והכלכלן הראשי של מיטב, אלכס זבז'ינסקי מציין כי "להבדיל מהקשר ההדוק שאפיין את השנים האחרונות בין ציפיות האינפלציה לתשואות הארוכות, העלייה האחרונה בתשואות התרחשה כאשר ציפיות האינפלציה לעשר שנים נותרו ברמה נמוכה יחסית. הישארות ציפיות האינפלציה ברמה נמוכה מעלה ספק בכך שהאינפלציה היא הגורם העיקרי שמעלה את התשואות. אילו המשקיעים היו חוששים שהפד לא נלחם מספיק באינפלציה, הם היו קונים אג"ח הצמודות. במקום זה, הם בעיקר מכרו אג"ח כאלה".

זבז'ינסקי מציע הסברים לאנומליה: חולשה ברכישות אג"ח ממשלת ארה"ב, וירידה בעסקאות ספקולטיביות על ידי קרנות גידור בארה"ב בתחום. הוא מזכיר גם לחץ מצד משקיעים יפנים. לכן לדבריו, "ברמותיהן הנוכחיות, התשואות אטרקטיביות".

על אף שהמגמה הכללית בשבועות האחרונים מוטה כלפי מעלה, אתמול תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב רשמו ירידות משמעותיות, על רקע הירידה במחירי הנפט ותקווה לדה־אסקלציה בין ארה"ב ואיראן, שהקלו במעט על חששות האינפלציה. התשואה לעשר שנים ירדה בכ-7 נקודות בסיס לרמה של 4.67%, בעוד התשואה לשנתיים ירדה בכ-5 נקודות בסיס לרמה של כ-4.24%. התשואה ל-30 שנה, שזינקה בסוף השבוע שעבר לרמתה הגבוהה ביותר מאז 2007, ירדה במעל 4 נקודות בסיס לרמה של כ-5.22%.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

שער הדולר-שקל נע אתמול ביחס הפוך למגמות המסחר בוול סטריט. בצהרי היום, השקל נחלש מול הדולר בכ-0.1%, אך בהמשך היום, בעקבות התחזקות העליות בבורסה בניו יורק, השקל חזר להתחזק מול הדולר בכ-0.2% ושערו הרציף נעמד על 3.04 שקלים. הבוקר, השקל נסחר מול הדולר ביציבות.

שחר סיני, מנכ"ל פעילות קרנות הנאמנות בפרופאונד בית השקעות, ציין אתמול כי "בתקופה בה קיימת אי וודאות גדולה, המטבעות הופכים גם הם לתנודתיים יותר, ללא כיוון ברור. תחזית אינפלציה שמשתנה על בסיס יומי ואיתה הערכות בנוגע לריבית הבנקים המרכזיים, תנודתיות גוברת בשוק ההון ואי־ודאות גאופולטית ימשיכו להזיז את המטבעות מצד לצד. רק שקט גאופוליטי וכלכלי יפחית את תנודות המטבע ויאפשר לשקל לחזור ולהתחזק".

בשוק המט"ח העולמי, הין היפני המשיך במגמת ההתחזקות שלו מול הדולר ושערו נעמד סביב ה-157 ין לדולר. מאז שדווח על ההתערבות בין היפני, אשר תואמה בין טוקיו לוושינגטון, הין התחזק מול הדולר בכ-4%.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הציג את המהלך כ"אות של חברות" כלפי יפן. שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר כי הפעולה נועדה להתמודד עם "תנועות בלתי מסודרות" בשער הין, ויפן מצדה הודיעה כי לא תהסס לבצע התערבות מתואמת נוספת אם התנודתיות תימשך. אך הסיבה העיקרית למהלך כנראה מסתתרת במקום אחר.

בארה"ב הריביות נותרו גבוהות יחסית, בעוד שביפן המדיניות המוניטרית נשארה מרחיבה בהרבה. התוצאה הייתה ברורה - משקיעים העדיפו להחזיק דולרים ונכסים אמריקאים, והין הפך למטבע שמממנים באמצעותו עסקאות "קארי טרייד": לווים בזול בין ומשקיעים בנכסים עם תשואה גבוהה יותר. עם זאת, לקארי טרייד יש צד שלילי - הין נחלש, היבוא ליפן מתייקר, האינפלציה המקומית עולה, והלחץ הפוליטי על הממשלה בטוקיו גובר.

בארה"ב מעריכים כי אם יפן תמשיך לנסות לעצור את נפילת המטבע לבדה, היא תזדקק לדולרים כדי לקנות ין. הדרך הישירה לגייס דולרים היא למכור חלק מהנכסים הדולריים שלה - ובראשם אג"ח של ממשלת ארה"ב. וכאן, ככל הנראה, נעוץ המניע החזק ביותר של נשיא ארה"ב להפשיל שרוולים ולהיכנס לאירוע. לפי הנתונים הרשמיים של משרד האוצר האמריקאי, יפן היא המחזיקה הזרה הגדולה ביותר בחוב אמריקאי, ומכירה בהיקפים גדולים של אג"ח עלולה להפעיל לחץ כלפי מעלה על התשואות, לייקר את עלויות המימון של הממשל והמשק האמריקאי, ולפגוע ביציבות השווקים.

מחירי הנפט צללו לשפל של שלושה שבועות ברקע דיווחים על מגעים בין ארה"ב לאיראן. הצניחה במחירים נרשמה לאחר שנשיא ארה"ב הודיע על ביטול תקיפה מתוכננת באיראן ועל פתיחת שיחות בין המדינות - זאת, למרות שבמשרד החוץ האיראני הכחישו כי מתנהל מו"מ. נפט מסוג ברנט ננעל סביב 83 דולר לחבית, בעוד נפט מסוג אמריקאי (WTI) ירד ננעל סביב 80 דולר לחבית. הבוקר, המחירים מטפסים במעל 1%, כך שנפט ברנט נסחר סביב 85 דולר ונפט WTI נסחר סביב 81 דולר.

פטריק מאנלי, אסטרטג שוק בקבוצת Tickmill, הסביר את תגובת השווקים ואמר כי "פחות הסלמה צבאית מיידית פירושה הסתברות נמוכה יותר להפרעה בטווח הקצר במצר הורמוז, ולכן פרמיית הסיכון הגיאופוליטית במחיר הנפט קטנה. עם זאת, עדיין קיים פער משמעותי בין חידוש השיחות לבין פתיחה מלאה מחדש של המצר. תהליך דיפלומטי יכול להפחית סיכונים קיצוניים במהירות, אך הוא אינו מבטיח חזרה לשגרה של אספקת הנפט באותו לוח זמנים".

4. מאקרו

יו"ר הבנק הפדרלי (הפד'), קווין וורש, בחר להותיר בשבוע שעבר את הריבית בארה"ב על כנה. בעקבות ההחלטה, בשווקים הורידו את ההסתברות להעלאת ריבית בהחלטה הקרובה, אך עדיין מגלמים צפי של כ־70% להעלאת ריבית בספטמבר.

נציג הפדרל ריזרב האחרון שהתבטא בנושא הריבית, הוא נשיא הפד של ניו יורק, ג'ון וויליאמס. בראיון לרויטרס אתמול, הוא הצהיר כי הוא מעריך שהאינפלציה בארה"ב תתמתן במחצית השנייה של השנה, אך אמר שאם זה לא יקרה, הפד לא יהסס לבצע העלאת ריבית.

"אני חושב שחלק מהמנועים הגדולים שדחפו כלפי מעלה את האינפלציה בשנה וחצי האחרונות לא ישחקו תפקיד באותה מידה", אמר וויליאמס. "התחזית שלי, באופן אישי, היא שהאינפלציה תרד במחצית השנייה של השנה ותמשיך לרדת גם בשנה הבאה". כמו כן, הוא הדגיש כי מדיניות הריבית הנוכחית לדעתו "ממוקמת היטב" כרגע כדי להוריד את האינפלציה בחזרה ליעד, שעומד על 2%.

עם זאת, כאמור, וויליאמס הסתייג ומסר כי "אם הכלכלה היא לא במסלול שיוריד את האינפלציה בחזרה ל-2%... זה יהיה לגמרי ראוי לפעול כדי להעלות אותנו על מסלול שכן מוביל את האינפלציה בחזרה ל-2%.

שני נציגים בוועדת השוק הפתוח של הפד, שהתנגדו להחלטת הריבית האחרונה להשאיר את הריבית ללא שינוי, התבטאו לאחרונה לטובת ריבית גבוהה יותר בארה"ב. נשיא הפד במיניאפוליס, ניל קשקארי, אמר ביום שישי כי לדעתו, "סדרה פוטנציאלית של מהלכי מדיניות קטנים תהיה עדיפה מאשר לחכות ובסופו של דבר להגיע למסקנה שפעולות אפילו נחרצות יותר היו נדרשות".

נשיאת הפד בקליבלנד, בת' האמאק, ציינה כי לראייתה, "עכשיו זו העת להאיץ את חזרתה של אינפלציית ה-PCE ליעד ה-2% שלנו ולעמוד במחויבות שלנו ליציבות מחירים בעבור העם האמריקאי. ככל שהאינפלציה הגבוהה נמשכת, כך עשוי להיות יותר מאתגר ויקר להחזיר אותה מטה".

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, מעריך "שבסיכוי לא מבוטל הנתונים הכלכליים לא יתמכו בעליית ריבית בהמשך השנה, אלא אם המלחמה באיראן תתארך ותתעצם". להערכת זבז'ינסקי, הסיכוי לכך נמוך יותר, לא רק בשל החולשה הצפויה בשוק העבודה ובצריכה הפרטית, אלא גם משום שהאינפלציה, נמצאת ככל הנראה במגמת היחלשות. לדבריו, "למעט מחירי האנרגיה, רכיבי האינפלציה נותרו יציבים ואף התמתנו. גם ציפיות האינפלציה אינן מעוררות דאגה".

עוד בגזרת המאקרו בארה"ב: פעילות המפעלים בארה"ב התרחבה ביולי בקצב המהיר ביותר מזה מעל ארבע שנים. מדד מנהלי הרכש של ISM במגזר הייצור עמד על 55.6 נקודות, עלייה של 2.3 נקודות לעומת יוני והנתון הטוב ביותר מאז מאי 2022. כלכלנים שנסקרו על ידי דאו ג'ונס ציפו לרמה של 54 נקודות. הסקר מודד את אחוז החברות המדווחות על צמיחה, כך שכל נתון מעל 50 מצביע על התרחבות.

ב-CNBC דווח כי הנתון החיובי הגיע כתוצאה מעליות חזקות בהזמנות יצוא חדשות, בצבר ההזמנות וביבוא, בעוד שהמחירים התמתנו מעט והתעסוקה התרחבה.

הזמנות היצוא החדשות וצבר ההזמנות עלו שניהם ב-4.5 נקודות לרמות של 53.0 ו-55.0 בהתאמה, בעוד שהייצור זינק ל-58.5 - עלייה של 6.3 נקודות. מדד התעסוקה טיפס ל-52.8 (עלייה של 3.1 נקודות), הגיע לרמתו הגבוהה ביותר מאז אוגוסט 2022 וחזר להתרחבות לראשונה זה 33 חודשים.

אף שמדד המחירים (שאומד את השינוי במחירי התשומות) נותר בצורה בטריטוריה של צמיחה עם 71.1 נקודות, מדובר בירידה של 1.9 נקודות בהשוואה לחודש יוני.

5. תחזית

מניות "שבע המופלאות" רשמו אמש עליות נאות. להוציא את אפל , שנחלשה אמש בהמשך לדוחות הכספיים שפרסמה בשבוע שעבר, יתר החברות בקבוצה המצומצמת - אלפאבית (גוגל) , אמזון , אנבידיה , טסלה , מטא ומיקרוסופט - סיימו את היום בירוק. קרן הסל MAGS , אשר עוקבת אחר הביצועים שלהן, התרוממה בכ-4% ורשמה את היום החזק ביותר שלה מזה כחמישה חודשים (מאז ה-31 במרץ).

מבט על הערכת השווי של קרן הסל, בעקבות תוצאותיהן הכספיות של שש מתוך "שבע המופלאות" (אנבידיה טרם דיווחה) והשפעותיהן על הרווחים החזויים של החברות הללו שנה קדימה, חושף סיבה אפשרית לזינוק שלהן אתמול.

ב-CNBC דיווחו אתמול כי "שבע המופלאות" מתחילות להיראות זולות במיוחד אחרי שחלק מהתוצאות הכספיות בשבוע שעבר הראו גידול בהחזרים על השקעות העתק על בינה מלאכותית. למעשה, מכפיל הרווח העתידי (12 חודשים קדימה) של קרן הסל MAGS נמצאת מתחת ל-24 - רמתה הנמוכה ביותר מאז השקת הקרן באפריל 2023.

בדסק המסחר של ג'יי. פי. מורגן העריכו כי ייתכן שיהיה טרייד של "catch-up" בקרב "שבע המופלאות", מכיוון שהדוחות האחרונים של החברות הראו שהתשואות על ההשקעות העצומות ב-AI מצדיקים אותן.

"קבוצת ה-Mag7 / ההייפר-סקיילריות היו תחת זכוכית מגדלת בכל הנוגע להוצאות הון ותשואה על השקעה (ROI) בבינה מלאכותית, וייתכן שהקבוצה מתחילה לשנות את דעת המשקיעים לגבי ה-ROI מ-AI", כתבו סוחרי ג'יי. פי. מורגן בסקירה אתמול. "הקבוצה נסחרת ביותר משתי סטיות תקן מתחת לממוצע שלה מאז הרבעון השלישי של 2018 ועד ליום שישי, על בסיס מכפיל רווח עתידי. נתון זה מרמז על פוטנציאל עלייה של כ-30% רק כדי להגיע לסטיית תקן אחת מתחת לממוצע שלה, ועלייה של כ-56% כדי לחזור להערכת השווי הממוצעת שלה".

במילים פשוטות יותר, הסוחרים מצביעים על כך שכקבוצה, מניות "שבע המופלאות" נמצאות כעת בתמחור זול באופן חריג במיוחד - רמה שבה היסטורית הן נסחרו בפחות מ-2.5% מהזמן.

עוד כתבות

חיים כצמן, מייסד ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

נפילה של 5%: למשקיעים יש מסר ברור לחיים כצמן

אחרי הדיווחים שעסקת ג'י סיטי בסכנה, מניית חברת הנדל"ן המניב יורדת בתל אביב ● נורסטאר, שבשליטת חיים כצמן שהנכס המרכזי שלה הוא השליטה בג'י סיטי, נופלת בחדות ● נראה שהמשקיעים משדרים מסר ברור לחיים כצמן, המייסד והבעלים: אנחנו רוצים את העסקה

ממ''ד / צילום: Shutterstock

המחקר המפתיע שמצא כי מחירי דירות ללא מיגון עלו מהר יותר

ניתוח שערכה חברת BYNDbiz על כ־111 אלף עסקאות יד שנייה, מורה כי דווקא במהלך המלחמה הפרמיה של הממ"ד ירדה לטובת הסיכוי שבדירות הישנות יבוצעו פרויקטים של התחדשות עירונית

עליות בוול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות חדות, בעקבות ביטול התקיפה האמריקאית באיראן

הנאסד"ק זינק במעל 2% ● מחירי הנפט צנחו ● מניות השבבים התקשו, מניות התוכנה וענקיות הטכנולוגיה קפצו ● אמזון לראשונה בשווי שוק של 3 טריליון דולר ● מניית אסטרה זנקה צנחה לאחר דיווח שלפיו החברה מנהלת מגעים למיזוג עם בריסטול-מאיירס סקוויב ● הין המשיך להתחזק מול הדולר בעקבות הודעתה של שרת האוצר היפנית על התערבות משותפת של יפן וארה"ב לחיזוקו מול הדולר

צחי אבו וחיים כצמן / צילום: יונתן בלום, יוסי כהן

קרב הגרסאות של חיים כצמן וצחי אבו: מה הוביל לפיצוץ העסקה?

כצמן טוען שרצה את צחי אבו כשותף, אך לא את ישפרו של דהרי ואדיב, שלדבריו "הפרופיל הפיננסי שלהם נמוך דרמטית" ● עוד כצמן חשף: "יש כבר שני קונים פוטנציאליים נוספים. פתחנו מחדש את התהליך" ● צחי אבו הציע הסבר אחר לכישלון העסקה: "כצמן הבין שאעלה לשליטה ושאני מתכוון לעשות משהו עם זה. כל הצוות שלו לוקח משכורות של עשרות מיליונים שלא לצורך"

מפעל חברת רפא בהר חוצבים בירושלים / צילום: באדיבות חברת רפא

לאחר האקזיט של קרן פימי: עובדי רפא רוצים תגמול על ההנפקה

עובדי חברת התרופות הוותיקה רפא משבשים את פעילות המפעל בירושלים, בתגובה לכך שלא זכו לתגמול בגין הנפקתה בבורסה בחודש שעבר, לפי שווי של 1.55 מיליארד שקל

בניין להב 433 / צילום: גלובס

חשד להברחת נכסים: בכיר במוסדות הליכוד וקבלן מוכר עוכבו לחקירה

לפי החשד, המעורבים הסתירו זכויות בנכסי נדל"ן בשווי עשרות מיליוני שקלים והבריחו נכסים שהיו בשליטתם, תוך הפרת חובות הדיווח במסגרת הליך פשיטת הרגל ● במקביל לחקירה נתפס רכוש רב

סניף של רשת מקדונלד’ס / צילום: Shutterstock

בעקבות הביג מק: יצאנו לבדוק עד כמה ישראל באמת התייקרה

"האקונומיסט" דירג את ההמבורגר בישראל כשני הכי יקר בעולם ● על הנתון עט הח"כ המיועד וראש אגף התקציבים לשעבר שאול מרידור, שנופף בו כהוכחה לכישלון הממשלה ● אלא שהממצאים פחות מרחיקי לכת, גם אם הבעיות אכן קיימות ● המשרוקית של גלובס

אוטובוס מונע במימן של יונדאי בישראל / צילום: יח''צ

התחבורה מונעת המימן בישראל מעלה הילוך: משרד האנרגיה יסבסד משאיות מונעות במימן

זירת התחבורה מונעת המימן בישראל מתחממת: משרד האנרגיה יוצא במכרז לסבסוד משאיות מונעות במימן ● כלמוביל השיקה בישראל אוטובוס בין-עירוני מונע במימן

מרקו רוביו עם שגריר ישראל לייטר ושגריר לבנון מועאד במו''מ, ארכיון / צילום: Reuters

דיווח: החל סבב שיחות המשא-ומתן בין ישראל ללבנון

ניו יורק טיימס: איראן ועומאן מתקרבות להסכם לפתיחה מחדש של מצר הורמוז ● על רקע הדרישה ממועצת השלום לעצור את התקיפות בעזה, השרים תקפו: "זה פייק פירוז" ● קטאר, מצרים וטורקיה גינו בהצהרה משותפת את התקיפות הישראליות בעזה ● האמריקאים הזהירו את ישראל: "אתם הופכים למדינה מצורעת" ● דיווח: החל סבב שיחות המו"מ בין ישראל ללבנון ברומא ● עדכונים שוטפים

הבנקים לא מגלגלים את הירידה בריבית לנוטלי המשכנתאות / איור: גיל ג'יבלי

הריבית ירדה, אבל הבנקים לא ממהרים להוזיל את המשכנתא

הריבית במשק ירדה בשנה האחרונה באחוז שלם, אבל רק חלק מההקלה הגיעה לציבור ● יועצי משכנתאות מדווחים כי הבנקים העלו את המרווחים שלהם, ולפעמים פי שניים, לעומת המצב לפני כמה חודשים ● אישוש לכך ניתן למצוא גם בנתוני בנק ישראל

בני שטיינמץ / צילום: Reuters, Denis Balibouse

המיליארדר מכר וילה בארסוף ב-27 מיליון שקל, ואז הגיעה רשות המסים

בני שטיינמץ ומשפחתו מנהלים מאבק משפחתי נגד החלטת מנהל מיסוי מקרקעין נתניה לחייב אותם במס שבח של מעל 4 מיליון שקל בגין מכירת וילה בארסוף ● הטענה העיקרית: החיוב לפי מס חברות נובע מפרשנות שגויה

מייסדי פאפאיה גיימינג, אוריאל בכר, אלכס ליאחובצקי ואנדריי בירמן / צילום: ניב קנטור

ביהמ"ש אישר צו עיכוב הליכים זמני: פאפאיה גיימינג מודה שאינה יכולה לשלם 719 מיליון דולר

פאפאיה גיימינג ביקשה מביהמ"ש בישראל לעכב הליכים ולאשר הסדר חוב בעקבות פסק דין בארה"ב שחייב אותה לשלם 719 מיליון דולר ל-Skillz - עליו בכוונתה לערער ● ביהמ"ש הוציא צו עיכוב הליכים זמני ● פאפאיה: "כדי להגן על עובדינו ועל לקוחותינו ולאפשר לנו להמשיך לפעול כרגיל עד להכרעה בערעור בארה"ב, פנינו לביהמ"ש להסדר תשלומים מפוקח"

אילון מאסק, מייסד spaceX / צילום: ap, Mark Schiefelbein

"פצצת זמן": מניית SpaceX בדרך לשבוע דרמטי, ויש מי שצופה מפולת

היום תפרסם חברת החלל של אילון מאסק את הדוחות הראשונים שלה בתור חברה ציבורית ● יומיים לאחר מכן יתבצע השחרור הראשון של מניות חסומות של בעלי מניות ותיקים, מה שעלול ליצור לחץ שלילי על המניה ● אך עם סיום המהלך, בסוף השנה, האנליסטים צופים זינוק מטאורי

אפליקציית GETT / צילום: יח''צ

כבר לא רק אפליקציית מוניות: המהלך החדש של Gett

חברת Gett, המוכרת בעיקר כשירות להזמנת מוניות, מרחיבה את פתרונות התחבורה שהיא מציעה ● בשלב הראשון ניתן יהיה להזמין מהאפליקציה וואנים, מיניוואנים, מיניבוסים ואפילו אוטובוסים ● כמה זה יעלה?

בית זיקוק של אקסון מובייל במונטנה, ארה''ב / צילום: ap, Matt Brown

דוחות חברות הנפט חושפות את הרווח העצום שלהן מהמלחמה

בזמן שטראמפ מנסה לקדם הסכם עם איראן, הוא תוקף את ענקיות הנפט אקסון ושברון על רווחי השיא מהזינוק במחירי האנרגיה, וחושש מהמחיר הכלכלי והפוליטי שמשלמים הצרכנים האמריקאים

בניין הביטוח הלאומי בירושלים / צילום: Shutterstock

מי שמחוץ למעגל העבודה ישלם יותר: תוכנית האוצר לכיסוי הבור בביטוח לאומי

​באוצר פרסמו לאחרונה תחזית מדאיגה, לפיה ב־2029 ביטוח לאומי לא יצליח לעמוד בהתחייבויות ● בין הסיבות: הרחבת מעגל הזכאים והטבות נרחבות לאוכלוסיות שאינן במעגל התעסוקה ● בין הצעדים המקודמים: הקשחת תנאי הזכאות והעלאת דמי התשלום רק למי שאינו עובד

שטרות יין יפני / צילום: Shutterstock

מהלך של פעם ב־28 שנה: מאחורי הדחיפה האמריקאית לכלכלת יפן

וושינגטון וטוקיו שיתפו פעולה כדי לחזק את הין, במהלך שטראמפ הציג כמחווה לבעלת ברית ● המניע העמוק יותר למהלך הוא הגנה על שוק החוב האמריקאי ● ועדיין, מוקדם לדעת מה תהיה ההשפעה לטווח הארוך

חריש / צילום: Shutterstock

האם כדאי לקנות דירה בהגרלה? המקרה של זוכה מספר 3,393

פרויקט "דירה בהנחה" בחריש, שכולל 115 דירות מוזלות, פנה למחוסר דירה שהגיע למקום 3,393 בהגרלה ● האם ברקע הקיפאון בשוק הדיור, הצעות אטרקטיביות יותר מחכות בשוק החופשי?

שר הביטחון ישראל כ''ץ / צילום: Reuters

האם ישראל כ"ץ יכול להדיח את האלוף בלוט?

שר הביטחון עורר סערה כשהשתמע מדבריו שהוא מדיח אלוף בצה"ל בשידור חי. האם זה בכלל אפשרי? ● המשרוקית מסבירה

הכור האטומי פאקס, הונגריה. הייצור בו הופחת, והוא עלול להיות מושבת / צילום: Reuters, Balint Szentgallay

אירופה בנתה על אנרגיה גרעינית. הקיץ חשף איום חדש על התחום

הונגריה, רומניה וצרפת השעו הקיץ את ייצור החשמל בכורים גרעיניים ● אירופה, שפעלה לעצמאות כלכלית והתנתקות מגז ונפט, מגלה שגם לזה עלול להיות מחיר