חברת איסטמן קודאק הפסידה בתביעה שהגישה לאירגון הסחר העולמי, לכפות על יפאן ביצוע שינויים מסויימים שהיו מחלישים את שליטת חברת פוג'י בשוק סרטי הצילום היפאני.
בהחלטה ראשונית שקיבל האירגון ביום ו', נדחו כל הסעיפים בהם טענה קודאק כי ממשלת יפאן מנעה ממנה תחרות הוגנת בשוק היפאני. לאחר שנודעה החלטת האירגון, ירד שער מניות קודאק בחמש שמיניות, ונסגר על 58 ושבע שמיניות.
קודאק מפסידה נתחי שוק אמריקניים לטובת פוג'י, והפנייה לאירגון הסחר העולמי נעשתה בניסיון להגביר את המכירות ביפאן. האנליסטים והמשקיעים של קודאק סבורים, כי כל החלטה של אירגון הסחר לא היתה משנה דבר, משום שהצרכנים היפאניים פשוט מעדיפים את פוג'י.
כעת נותרה לקודאק אפשרות לסמוך על מימשל ארה"ב, שהעלה אפשרות להשתמש בסנקציות חד-צדדיות כדי לאלץ את ממשלת יפאן לפתוח שווקים שקודאק רואה אותם כסגורים.
ג'ורג' פישר, יו"ר ומנכ"ל קודאק, אמר, כי החלטת אירגון הסחר העולמי אינה מתקבלת על הדעת. הוא קרא לנשיא קלינטון ויממשלו "לגבש תוכנית ברורה לפתיחת השוק היפאני".
שרלין ברשפסקי, נציגת הסחר האמריקנית, מסרה בז'נבה, כי המימשל האמריקני ימשיך ללחוץ להשגת גישה משמעותית לשוק היפאני. חוק הסחר האמריקני מתיר למימשל להטיל צעדי עונשין בצורת תשלומי מכס וקביעת מיכסות ייבוא. ברשפסקי ציינה, כי יפאן הסכימה לשנות חלק מחוקיה, כדי לאפשר לקודאק ולחברות זרות אחרות למכור את מוצריהן בחנויות גדולות ביפאן.
מינורו אוהנישי, יו"ר ומנכ"ל חברת פוג'י, אמר, כי החלטת אירגון הסחר העולמי מוכיחה שניתן להשיג פילם מיובא במחיר תחרותי ביפאן, וכי האירגון "הוכיח שיש לו אופי" כאשר שפט את העניין על פי העובדות.
קודאק שולטת בכ-%10 משוק סלילי הצילום ביפאן, אך פוג'י שולטת על נתח שוק גדול במיקצת בארה"ב. שתי החברות שולטות בכ-%70 מהשוק הביתי שלהן. לדברי קודאק, מדיניות הסחר היפאנית גרמה לה הפסד הכנסות של 8 מיליארד דולר.
אנליסט אמריקני סבור, כי גם אם קודאק היתה זוכה בתביעה שהגישה לאירגון הסחר, לא היה מצבה בשוק היפאני משתנה. לדבריו, החלטת האירגון היא רק מכה פסיכולוגית, ואין לה השפעה על העדפות הצרכנים היפאניים.
אנליסטים מציינים, כי לקודאק יש צרות רבות אחרות. 00הפסדי החברה גדלים, ככל שעולים הפסדיה בעסקי עיבוד התמונות הדיגיטלי. השנה תפסיד החברה 400 מיליון דולר בתחום זה. «בלומברג, ז'נבה רק %10 מהשוק היפאני «אירגון הסחר העולמי דחה תביעת קודאק נגד יריבתה פוג'י «לדעת האירגון, ממשלת יפאן אינה מונעת התחרות חופשית בשוק סלילי הצילום היפאני. אנליסטים: היפאנים אכן מעדיפים את פוג'י
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.