אנג'ל הקימה מאפייה שנייה בלוד - בהשקעה של 20 מיליון דולר

תעסיק 200 עובדים * היקף מכירות החברה - 200 מיליון שקל

מאפיית אנג'ל פותחת מאפייה בלוד, בהשקעה של כ-20 מיליון דולר. כך מסר היום (ה') ל"גלובס" מנכ"ל אנג'ל, דני אנג'ל. המאפייה בלוד תעסיק 200 עובדים, והיא תקלוט גם את פעילות מאפיית אחדות, שנרכשה ע"י אנג'ל לפני כשנה וחצי.

המאפייה מתווספת למאפייה של אנג'ל בירושלים, שטחה 8,500 מ"ר ויש בה 4 קווי ייצור המיועדים לייצור לחם, לחמניות וחלות.

המאפייה בירושלים מייצרת בכ-2,200 טון קמח לחודש, ומעסיקה כ-800 עובדים. היא מייצרת את הלחמניות עבור רשת ההמבורגרים מקדונלד'ס.

אנג'ל אמר, כי הוחלט על הקמת המאפייה הנוספת בלוד, כיוון שאין אפשרות להוסיף קווי ייצור בירושלים. לדבריו משווקים מוצרי החברה בכל איזורי הארץ, ולכן חשוב היה להקים מאפייה במרכז.

לאנג'ל 30 חנויות. מערך ההפצה של החברה כולל כ-100 כלי רכב, המגיעים לכ-3,000 נקודות מכירה ביום. אנג'ל היא חברה ציבורית הנמצאת בשליטת משפחת אנג'ל - %75. היקף המכירות של החברה כ-200 מיליון שקל בשנה.

לדברי אנג'ל, מספקת מאפיית אנג'ל כ-%22 מהתצרוכת הארצית של מוצרי מאפה. המתחרים העיקריים של אנג'ל הם: מאפיית דוידוביץ' מחיפה, שרכשה את מאפיית עין-בר; מאפיית קרית שמונה; ודש; מאפיית אילת; ומאפיית ברמן בירושלים.

היקף שוק המאפיות הגדולות מגיע ל-700 מיליון שקל בשנה. לאחרונה קמו מאפיות קטנות רבות, וישנה התמחות בתחום הלחמים המיוחדים. «מאת זהבה דברת «אנג'ל הקימה מאפייה שנייה בלוד - בהשקעה של 20 מיליון דולר «תעסיק 200 עובדים * היקף מכירות החברה - 200 מיליון שקל