נדחתה בקשתן של מלונות אפריקה-ישראל והחברה הבת אפריקה-ישראל תיירות ונופש, למתן צו מניעה זמני במעמד צד אחד נגד בלנטיין מלונות, בעלת השליטה במלון דניאל בהרצליה.
שתי החברות ביקשו לאסור על בלנטיין להציג את מלון דניאל כמשתייך או קשור לרשת המלונות הולידיי-אין, לעשות שימוש בציוד הנושא את השם הולידייאין, ולהימנע מכל התנגדות להסרת השלטים והסימנים והשמות המסחריים במלון, הנושאים את השם הולידיי-אין.
בפניה לביהמ"ש נאמר, כי ביום 9.1.96 נחתם הסכם ניהול בין אפריקה-ישראל תיירות ונופש לבין מלון דניאל, לפיו ינוהל המלון ע"י אפריקה-ישראל במשך 15 שנה, תחת השם הולידיי-אין קראון פלאזה הרצליה.
ב-8.12.97 הודיעה בלנטיין על שינוי זכויות החתימה בחשבון הבנק של המלון, תוך שהיא מייחסת לחברת הניהול אפריקה-ישראל מעשים חמורים של ניסיון ליטול כספים מחשבון המלון, שלא כדין.
חברת הניהול התייחסה למעשה כאל "גירושה" מהנהלת המלון, והפסקה חד-צדדית של הסכם הניהול. ב-14.12.97 החליטה אפריקה-ישראל שלא לממש את זכותה להיכנס לשותפות עם בלנטיין בחברת מלון דניאל, ובהתאם למוסכם בין הצדדים, עתיד היה הסכם הניהול לבוא אל קיצו בנסיבות אלה.
לטענת המבקשות, בנסיבות בהן הופסקה לחלוטין פעילותה של חברת הניהול, קמה להן הזכות לאסור על המשיבות לעשות שימוש בשם הולידיי-אין, שימוש שעלול להעמידן במצב בו הן מפירות את ההסכם בינן לבין רשת הולידיי-אין העולמית, ומסכנות את הזיכיון שניתן להן להפעלה וניהול של רשת הולידיי-אין בארץ.
השופטת אסתר קובו לא השתכנעה, כי יש מקום למתן צו מניעה זמני במעמד צד אחד. (המרצה 281/98). «מאת יצחק דנון «ביהמ"ש: מלון דניאל ימשיך להיקרא הולידיי-אין קראון פלאזה הרצליה «נדחתה בקשת אפריקה-ישראל למתן צו זמני נגד השימוש בשם
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.