המדינה: אין כל סיבה להתערבות בג"ץ בוועדת הבירור בפרשת משעל

דוחה את טענות אמיתי על ניגוד אינטרסים של יוסי צ'חנובר ורפי פלד

המדינה אומרת, שאין כל סיבה להתערבות בג"ץ בהרכב ועדת הבירור שמונתה לחקור את נסיון ההתנקשות בחייו של חאלד משעל בירדן. בכך הגיבה פרקליטות המדינה, באמצעות עו"ד עוזי פוגלמן, מנהל מחלקת הבג"צים, לעתירה שהגישה אמיתי כנגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו והממשלה.

אמיתי טענה, כי יוסי צחנובר, יו"ר אל-על, ורפי פלד, מנכ"ל חברת החשמל, נמצאים בניגוד אינטרסים, בשל היותם כפופים לממשלה ולראש הממשלה מכוח היות החברות ממשלתיות. עוד ביקשה אמיתי הקמת ועדת חקירה ממלכתית.

המדינה טוענת, כי לממשלה שיקול דעת רחב, ויש לה סמכות להחליט בעניין לפי ראייתה. עוד נאמר, כי בג"ץ אישר במקרים אחרים שיקול דעת זה, ואין כל עילה להתערב בעניין.

בעניין הרכב הוועדה, לא מוצאת פרקליטות המדינה דופי במינויים של פלד וצ'חנובר. הפרקליטות אומרת, כי צ'חנובר מכהן כיו"ר אל-על במשרה חלקית בלבד, וכי עיסוקו העיקרי הוא ניהול קרן ההשקעות אתגר. בנוסף, מכהן צ'חנובר במספר דירקטוריונים של חברות שונות.

לטענת הפרקליטות, דירקטורים בחברה ממשלתית אינם חייבים חובת אמון לממשלה אלא לחברה. הדירקטורים הם עצמאים, ותפקידם לפעול לטובת החברה משיקולים עיסקיים, על פי שיקול דעתו העצמאי והבלתי תלוי של הדירקטור. המדינה מציינת, כי עיקר הכנסתו של צ'חנובר איננה מחברת אל-על.

בעניינו של פלד, דוחה הפרקליטות את טענת אמיתי, לפיה טוהר מידותיו של פלג מוטל בספק. פלד התפטר מתפקידו כמפכ"ל המשטרה לאחר פסק דין בעתירה לבג"ץ.

עם זאת מציינת המדינה, כי פסק הדין לא הטיל דופי בפלד, אך בנסיבות העובדתיות שנדונו שם, הורה בג"ץ על השלמת חקירה בשני נושאים, קביעת התשתית העובדתית והסקת מסקנות בכל הנוגע להיבטים המשמעתיים של התנהגותו. מאחר שפלד פרש, לא נמשכה הבדיקה. «מאת שמואל דקלו «המדינה: אין כל סיבה להתערבות בג"ץ בוועדת הבירור בפרשת משעל «דוחה את טענות אמיתי על ניגוד אינטרסים של יוסי צ'חנובר ורפי פלד