פעמיים שוקולד באוויר

הסרטון לחטיף "פרפקט" של ורד הגליל, מול הסרטון ל"פסק זמן" של עלית * יוסי אוחיון, מערמוני-מורדי-אוחיון, ויוסי קרסו, מוויינברג-קרסו-שמיר: "הסרט לפסק-זמן מרהיב, אבל יכול היה לפרסם כל מוצר אחר. הסרט לפרפקט מוביל למוצר"

שני סרטי פרסום חדשים, הנהנים מבולטות רבה, עלו על המרקע במקביל לאחרונה, ושניהם עוסקים בקטגוריה של חטיפי שוקולד: "פרפקט" של ורד הגליל, באמצעות פוגל-לוין, מול "פסק זמן" הוותיק של עלית, באמצעות שמלוק-רבן-גולני. הראשון במסע החדרה, השני בקמפיין תחזוקה למותג. 220 אלף דולר השקיעה עלית בהפקה מורכבת לסרט הצוללן של פסק זמן; ורד הגליל השקיעה מחצית מסכום זה.

אחרי החטיפים "מוגזם" ו"מותק", החליטה ורד הגליל לצאת בחטיף שיתחרה ישירות בפסק זמן של עלית, המוביל את הקטגוריה, ופיתחה מוצר חדש, שילוב של ופל שוקולד ונוגט, שלו נבחר השם המחייב: "פרפקט". השם הלועזי, ברוח המותגים הבינלאומיים שחודרים לשוק הישראלי, הוא שהכתיב את מסע הפרסום יוצא הדופן שהכין פרסום פוגל-לוין, שמתבסס על פיתוחים קריאטיביים סביב נושא המושלמות.

הסלוגן שעמד בבסיס הקמפיין, הוא: "שום דבר אינו מושלם, מלבד פרפקט". חמישה תסריטים נבדקו, וכל אחד מהם תקף מזווית אחרת את הכיוון הזה בדרך הומוריסטית.

הסרטון הקיצבי לפרפקט ערוך כקליפ, כולו בנוי על מצבים, שרובם לקוחים מההוויה של בני הנוער, הגרעין הקשה של קהל היעד - גילאי 15-18. כך, מופיעה סופר-מודל מקומית, שירלי בוגנים, ושואלת ?AM I PERFECT, שרירן, משפחה פולנית, סצינה של זוג במושב האחורי במכונית, רב, קאדי, וכומר, ואפילו כדור הארץ - רבדים הומוריסטיים הדנים בשאלה - "האם זה מושלם".

בתחילה, נשקלה האפשרות ללכת לקיצוניות רבה יותר, עם דמויות האפיפיור וביבי נתניהו תחת השאלה - האם הם מושלמים? "בקבוצות המיקוד שערכנו, גילינו שהנוער צמא לחידושים וסף הגירוי עולה בהתמדה. זה חיזק אותנו להביא את הנושא מכיוון בלתי שגרתי", מסבירה שרי סימנטוב, סמנכ"ל בפרסום פוגל-לוין. "הסרט הוא לא סרט פואנטה במובן הקלאסי. הוא לא נכתב מתוך איזושהי תבנית, אך הוא מהווה בסיס שיגור לסרטים העתידיים של המותג החדש".

רקע הסרט צהוב - כרקע אריזת החטיף. זאת, כדי ליצור זיהוי מיידי בין מה שנראה על המסך לבין המוצר בנקודת המכירה. השם הלועזי של החטיף הכתיב את השימוש בשפה האנגלית, האמור לשרת את תפיסת החטיף כמוצר אופנתי. צילומי השוקולד נערכו בלונדון, ואילו צילומי הסרטון נערכו במשך יום אחד בתל אביב.

בסרטון של פסק זמן, לעומת זאת, המוטו הוא "עשה הפסקה". המשימה היא למצוא רקע וסיטואציה שתופסק לטובת "פסק זמן". במצב זה, שם המשחק הוא להקצין את הסיטואציה ולהרשים. לפני שנתיים, היה זה האצן השחור בקניה. הפעם זה הצוללן באילת.

יוסי קרסו, המנהל הקריאטיבי של פרסום וינברג-קרסו-שמיר, מגדיר את הסרט לפרפקט כסרט טוב הבנוי על ליהוק מוצלח: "אפשר לראות אותו שוב ושוב ולגלות בו דברים חדשים. כל אחד מהדמויות והמצבים בסרט מחדיר לנו את השם פרפקט, במקביל לסאונד שחוזר על שם המוצר. הצילום מעורר טעם של המוצר בהתהוות, ושירלי בוגנים היא בחירה טובה".

בהתייחס לסרט לפסק זמן של עלית, שהכין משרד שמלוק-רבן-גולני, אומר קרסו: "זהו סרט יפה, עם צילומים מרהיבים ועריכה טובה. הסרט נעשה בהשקעה של כרבע מיליון דולר, אבל למרות זאת זה סרט לא מעניין. אין בו סיפור. פסק זמן זה שם מחייב - זו האסטרטגיה של המוצר, והיא פוספסה. אין בסרט את ההרגשה של 'תעצור את העולם, אני רוצה פסק זמן'. אין צילום של המוצר, ואנו הרי יודעים שצילומי שוקולד מתערבל ונמזג, תמיד מעוררים את בלוטות הטעם לפעול במשנה מרץ. שוט הסיום מטריד במיוחד, מכיוון שהגבר השרירי הזה מתיישב ומקפל את ברכיו כמו בתולת-ים חסודה, ומקלף בעדינות את האריזה מעל החטיף".

יוסי אוחיון , המנהל הקריאטיבי של פרסום ערמוני-מורדי-אוחיון: "שני הסרטים עשויים טוב. אולם, בעוד שהסרט של פרפקט לאורכו מוביל אותך בסופו של דבר למוצר, הרי שהסרט של פסק זמן יוצר ציפיה מדהימה, אתה מחכה למוצר גדול מהחיים, ולבסוף מסתבר לך שזה רק חטיף. זה מה שנקרא להרוג יתוש בפטיש של 10 קילו.

"המרחק בין הסרט למוצר הוא מרחק אדיר. הרי מה זה סרט פרסומת? זה ניסיון לספר לך סיפור שמתחבר למוצר. הסרט של פסק זמן הוא סרט שנעשה בשביל עצמו ולא בשביל המוצר.

"הסרט של פסק זמן עשוי יפה מאוד, בצילומים מרהיבים ומורכבים. אין מה לעשות: סרטים שעולים הרבה כסף - גם נראים כך. אולם כשמבינים על מה מדובר - נוצר פער אמינות.

"העובדה שבסופו של דבר הצוללן יוצא מהמים ואוכל פסק זמן, יכולה היתה להיות באותה מידה שהוא מדבר בטלפון, או שותה «ורד שרון-ריבלין «פעמיים שוקולד באוויר «הסרטון לחטיף "פרפקט" של ורד הגליל, מול הסרטון ל"פסק זמן" של עלית * יוסי אוחיון, מערמוני-מורדי-אוחיון, ויוסי קרסו, מוויינברג-קרסו-שמיר: "הסרט לפסק-זמן מרהיב, אבל יכול היה לפרסם כל מוצר אחר. הסרט לפרפקט מוביל למוצר"