שר התמ"ס, נתן שרנסקי, אמר ל"גלובס", כי חברת הענק האמריקנית מוטורולה מתעניינת בהקמת מפעל באיזור התעשייה באירביד, שבירדן.
איזור התעשייה אמור להיות משותף לישראל ולירדן, וליהנות ממעמד של איזור סחר חופשי, מתוקף הסכם הסחר החופשי שבין ישראל לבין ארה"ב. לדברי שרנסקי, נושא הקמת המפעל של מוטורולה יידון בשבוע הבא במהלך פגישה שיקיים בירדן עם שר התמ"ס הירדני, האני מולכי.
לדברי שרנסקי, מלבד מוטורולה מתעניינים בהקמת מפעלים באירביד גם חברות ישראליות לייצור מוצרי חלב, תכשיטים ואריזה.
שרנסקי אמור לבקר בירדן ביום ב' הקרוב. לדבריו, בביקור יידון גם נושא שיתוף הפעולה המשולש עם הפלשתינים בתחום יחסי הסחר, וכן תיבדק האפשרות להתחיל כבר בתקופה הקרובה במו"מ לגבי חתימת הסכם סחר חופשי בין ירדן לישראל.
מנכ"ל כור, בני גאון, נבחר ליו"ר ועדה חדשה בהתאחדות התעשיינים לקידום פרוייקטים כלכליים עם העולם הערבי. כך נודע ל"גלובס".
במסגרת זו, ירכז גאון תוכנית פעולה של ההתאחדות להרחבת הקשרים הכלכליים בין הסקטור הפרטי הישראלי והערבי, למרות ההאטה בתהליך המדיני.
מדיניות ההתאחדות עולה בקנה אחד עם הסכמות שגובשו בוועידת קטאר לבסס את תהליך השלום "מלמטה למעלה". מגמה זו זכתה לתמיכה ערבית גם במהלך ועידת דאבוס. מנכ"ל התאחדות התעשיינים, יורם בליזובסקי, אישר את הידיעה וציין, כי טרם נקבעו סופית הרכב הוועדה ומדיניותה. לדבריו, הסמכת הוועדה היא יוזמה משותפת של נשיא ההתאחדות, דן פרופר, ושל גאון.
בליזובסקי הוסיף, כי הקמת הוועדה משתלבת באסטרטגיה של ההתאחדות, להעלות לראש סדר היום שלה את נושא השלום והפרוייקטים הכלכליים שיכולים לתמוך בו. בתשובה לשאלה אם גם בתנאים המדיניים הנוכחיים יש לדעת ההתאחדות סיכוי לקדם שיתוף פעולה כלכלי, ענה כי חייבים לנסות כל הזדמנות, גם אם הסיכויים לכך נמוכים.
בתוך כך, בוחנת תשלובת שטראוס אפשרות להקים מפעל באיזור התעשייה עזה (קרני), במסגרת האסטרטגיה החדשה של החברה להפוך מחברה ישראלית לאיזורית. כך אמר היום (ד') ל"גלובס" מנהל העסקים הבינלאומי של שטראוס, גרי מיכאלי.
לדבריו, פועלת החברה, באמצעות התאחדות התעשיינים של עזה, לאיתור שותף מקומי פוטנציאלי. בכוונת החברה להקים באיזור התעשייה מפעל, שיכלול קווי ייצור פשוטים יחסית לצריכה מקומית.
לדבריו, מקיימת החברה מגעים עם שותפים פוטנציאליים גם בקפריסין, יוון ותורכיה, במטרה להרחיב את פעילותה בחו"ל, על פי מודל הכניסה לישראל של דנונה או יונילבר. כלומר, רכישת חלק מהבעלות על מפעלים קיימים.
מיכאלי אישר את הפרסום ב"גלובס", לפיו מנהלת החברה מגעים להיכנס לשותפות במחלבות בירדן, מהן מייצא לאחרונה קונצרן כור.
מיכאלי השתתף בסיור שערכה התאחדות התעשיינים באיזורי התעשייה עזה וארז, בראשות נשיא התאחדות התעשיינים, דן פרופר. בסיום הסיור אמר פרופר ל"גלובס", כי הוא בהחלט מעריך שחברות ישראליות יכולות לפעול בהצלחה באיזור התעשייה עזה.
לדבריו, לחברת אוסם תוכניות לפעול בארצות ערב.
תשלובת ורדינון קיסריה (לשעבר שטיחי שפירא) בוחנת גם היא אפשרויות להעביר חלק מפעילויות הייצור לעזה או לגדה. זאת, כדי להימנע מהצורך מסגירה מוחלטת של מפעלים בעתיד על רקע התחרות הגוברת בענף. כך אמר ל"גלובס" מנהל הכספים של התשלובת, איציק קירשנר. «מאת דוד חיון ואורה קורן «שרנסקי: מוטורולה מתעניינת בהקמת מפעל באיזור תעשייה ישראלי-ירדני «שטראוס בוחנת הקמת מפעל באיזור התעשיה קרני
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.