תנובה מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת חברת סנפרוסט מכלל תעשיות, המחזיקה ב-%57 מהחברה. על פי ההסכם המתגבש, תרכוש תנובה בשלב ראשון %29, ותקבל אופציה ל-%28 הנותרים. יצויין, כי %17 נוספים מסנפרוסט נמצאים בידי חברת מאיר עזרא, והיתרה נסחרת בבורסה.
בכוונת תנובה לשלב את עיסקי סנפרוסט בחטיבת הבשר, בראשות נדב נחמני, שלה מערך שיווק מאסיבי של מוצרי קירור. כיום לא מצויה תנובה בתחום הירקות ומוצרי המזון הטבעיים המצוננים והקפואים, ורכישת סנפרוסט תהווה כניסה לנישה זו.
המחיר הסופי של העיסקה ייקבע באמצעות מנגנון, אשר חלקו יתבסס על רווחים עתידיים. שווי השוק של סנפרוסט עם פתיחת המסחר הבוקר (ג') עמד על כ-28 מיליון שקל. ההערכה היא, כי מחיר הרכישה, בשל מצבה הפיננסי של סנפרוסט, יהיה נמוך משווי השוק.
העיסקה טעונה את אישור הנהלת תנובה וכן הנהלת כלל תעשיות. כן טעונה העיסקה את אישורו של הממונה על ההגבלים העסקיים, דוד תדמור.
ההון העצמי של סנפרוסט הסתכם ביוני השנה בכ-25 מיליון שקל. בשנת 96' הפסידה סנפרוסט 81 מיליון שקל, כמחצית ההפסד בשל מחיקות חד-פעמיות. במחצית הראשונה של 97' רשמה החברה הפסד של 5 מיליון שקל. מזה למעלה משנה עוברת החברה תוכנית רה-ארגון והבראה, במסגרתה נמכרה הקרקע באשדוד ופעילות הייצור הועברה למפעל במגדל העמק. בעקבות המכירה של הקרקע באשדוד צפויה החברה לרשום רווח הון של 12.5 מיליון שקל ברבעון השלישי.
בשנה האחרונה נוהלו מגעים רבים בניסיון למכור את החברה. בין השאר, נוהל מו"מ עם חברת שטראוס ויוניליבר, וכן נעשה ניסיון, שלא עלה יפה, להביא למיזוג סנפרוסט עם חברות אחרות בענף, בכללן פרי העמק ופרי הגליל. «מאת אורנה רביב «תנובה מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת השליטה בסנפרוסט מכלל תעשיות «ההערכה: המחיר - נמוך משווי השוק * ע"פ ההסכם המתגבש, תרכוש בשלב ראשון %29 ותקבל אופציה ליתרה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.