כייבל אנד וויירלס ניצחה במאבק ההשתלטות על חברת IDC היפאנית

לאחר שטויוטה ואיטוצ'ו, שהחזיקו %35.4 מחברת התקשורת הבינ"ל, הסכימו למכור לה את אחזקותיהן

חברת כייבל אנד וויירלס הבריטית זכתה במאבק ההשתלטות על החברה היפאנית לתקשורת בינלאומית IDC, לאחר שטויוטה מסרה היום (ד') על כוונתה למכור ל-C&W את אחזקתה בשיעור %17.7 ב-IDC.

גם חברת איטוצ'ו היפאנית, המחזיקה %17.7 ב-IDC תמכור את חלקה לחברה הבריטית, וכך יהיו בבעלותה %53.1 ממניות IDC. על פי החוק היפאני דרושה אחזקה של %34 כדי לשלוט בחברה.

אתמול (ג') מסרה ענקית התקשורת היפאנית NTT, שאין בכוונתה להגיש הצעת נגד להצעה האחרונה של C&W, שהעריכה את IDC ב-570 מיליון דולר (69 מיליארד יאן).

C&W, חברת הטלפון השנייה בגודלה בבריטניה, הגדילה בשבוע שעבר את הצעתה לרכישת IDC והעמידה אותה על 110,577 יאן למניה, לעומת 107,372 יאן קודם לכן. הצעה זו עוברת את הצעתה האחרונה של NTT מ-31 במאי, שהעריכה את IDC ב-68 מיליארד יאן.

דובר C&W סירב להגיב על הודעת NTT, אך אמר שהצעת C&W תלויה בכך שהיא תחזיק בבעלותה לפחות %33.4 מהחברה. הוא אמר ש-C&W קיבלה הבטחות בעל פה שיעבירו אותה מעל לסף ה-%33.4, וכי הצעתה פתוחה עד ה-15 ביוני.

דובר NTT ביפאן אמר שהחברה תתמקד מעתה בפיתוח עסקיה הבינלאומיים, במקום להשתמש ב-IDC כבקרש קפיצה. עקב הדה-רגולציה בשוק התקשורת היפאני תוכל NTT להציע שירותי תקשורת בינלאומית מ-1 ביולי.

העסקה של C&W אינה גדולה במיוחד, אולם היא מאפשרת לה להתפתח בשוק התקשורת היפאני, המוערך ב-100 מיליארד דולר בשנה והשני בגודלו רק לשוק התקשורת האמריקני. הצלחת העסקה תחזק את מנכ"ל החברה, גראהם וולאס, לאחר ש-C&W פרסמה במאי אזהרת רווח ורשמה %17 ירידה ברווחיה.

C&W מחזיקה כיום בכ-%17 מחברת בזק הישראלית.

גם חברת AT&T האמריקנית ובעלת בריתה, בריטיש טלקום הבריטית, הודיעו בחודש שעבר על רכישת %40 מחברת ג'פאן טלקום, חברת התקשורת הרביעית בגודלה ביפאן